«Ex on the Beach»:

Refser produksjonen: - Var uforsvarlig

Melina Johnsen (24) mener «Ex on the Beach»-deltakerne fikk tilgang til for mye alkohol. Slik svarer Discovery.

KRITISK: Realityprofil Melina Johnsen (24) har medvirket i «Ex on the Beach» to ganger. Hun mener tilgangen til alkohol er blitt langt rausere i andre runde.  Foto: Morten Eik / Se og Hør
KRITISK: Realityprofil Melina Johnsen (24) har medvirket i «Ex on the Beach» to ganger. Hun mener tilgangen til alkohol er blitt langt rausere i andre runde. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Sex, fyll, krangling og drama er en suksessoppskrift flere realityprogrammer følger, men i det tropiske sjekkeklimaet «Ex on the Beach» har det blitt å forvente.

Alt skjer derimot under kontrollerte forhold, men hvor kontrollert er det egentlig? Det er produksjonen som bestemmer om det skal serveres alkohol, hvor mye som skal drikkes og hvordan musikk deltakerne skal høre på. Og skal vi tro Melina Johnsen (24), som var med i både første og tredje sesong av serien, har ting endret seg drastisk fra hun var med første gang.

- Vi fikk mye mer alkohol denne gangen. Noen ganger var det helt uforsvarlig, sier hun til Se og Hør.

REAGERER: Det blir drama i «Ex on the Beach» når Daniel hooker med Melina foran eksforloveden, Ariel. Vis mer

Flommet over

Tirsdag kveld la Johnsen ut et historie-innlegg på Instagram, etter at noen spurte om hun synes reglene under innspilling var for strenge. Det synes hun ikke, og Johnsen mener faktisk at det har vært motsatt. Nå refser hun produksjonen.

  • Les Discoverys tilsvar nederst i artikkelen.

- Vi tar selvsagt egne valg der inne, men det sitter folk og følger med på oss hele tiden. I første sesong grep de inn flere ganger, men jeg så ikke at det skjedde en eneste gang nå. De hadde ingen tydelige retningslinjer for alkoholkonsumet i år, sier hun, og fortsetter:

- Jeg driter i om noen blir sure på meg nå, men jeg synes ikke det var greit. Vi fikk tilgang på sprit flere dager, og om vi var tomme for drikke - da kom de bare med mer. Baren ble liksom aldri tom, sier hun.

I årets sesong har flere hendelser, som fant sted i beruset tilstand, vekket oppsikt. En deltaker har blant annet urinert på en annen sovende deltaker. Krangling og fysisk vold har også forekommet.

- At sånt skjer, er en direkte konsekvens av at folk blir så fulle. Jeg sitter hjemme og ser på, og det er flere ting jeg ikke husker at har skjedd. Fordi jeg har vært for full. I første sesong fikk vi ikke sprit, og de hadde veldig tydelige grenser. Nå er det som en barnehage ute av kontroll, og for enkelte er det nok ikke så gøy å se på i ettertid, forklarer hun.

ACTION: Det blir full fyr mellom Sindre og Melina i «Ex on the beach» når førstnevnte forsnakker seg. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Johnsen avviser at deltakerne ble bedt om å legge seg eller om å drikke vann - om de opptrådte overstadig berusede. Hun mener også at det ofte var mangel på mat i huset, som gjorde at de fulle deltakerne ikke fikk spist.

- Jeg sa flere ganger til produksjonen at jeg fikk bedre mat på «71 grader nord» enn her. Jeg opplever ikke at jeg ble hørt. Samtidig lot de oss løpe rundt fulle som hodeløse høns. Det er jo bare flaks at ingen skadet seg ordentlig eller ble slått, mener hun.

Hun hevder at en av de andre deltakerne på et tidspunkt forsøkte å tydeliggjøre situasjonen overfor produksjonen, med følgende ultimatum: «Gi meg mindre alkohol, så jeg slipper å være helt tulling, eller send meg hjem». Deltakeren opplevde å bli hørt på sistnevnte punkt.

FØLEKONKURRANSE: Leken tar en uventet vending når Mario Riera i «Ex on the beach» bommer fullstendig og fornærmer en av de andre deltakerne. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Uenig

En annen som kan beskrive skjenkesituasjonen inne på villaen er Mario Riera. Han er med i årets sesong av sjokkrealityen, men ble først kjent for det norske folk gjennom sin deltakelse i «Paradise Hotel». Han kan i dag fortelle at han opplevde de to innspillingene som vidt forskjellige.

- Jeg kan aldri huske at jeg ble noe særlig beruset på «Paradise Hotel», for der fikk vi maks fire enheter. Her var det mye mer fri flyt av alkohol. Men det er jo ingen som tvinger deg til å drikke den. Det bestemmer man helt selv, sier Riera.

Han mener også at lange dager i solen, kombinert med lite mat og lite vann, også har noe å si for at deltakerne blir såpass berusede som han opplevde at enkelte ble.

- Vin går jo rett i skallen på deg. I tillegg bruker nok mange alkohol som et middel for å stresse litt ned, siden det kan være krevende å være i det miljøet der inne - med både drama og filming. Jeg er derimot ikke enig i alt Melina sier, forteller han.

ÅPEN: Realityprofilen Mario Riera innrømmer at han var langt nede etter bruddet med ekskjæresten. Video: Rød Løper Vis mer

Riera mener selv at produksjonen var svært til stede under oppholdet, og at de tvang på for fulle deltakere både vann og søvn om det var nødvendig.

- De gjorde en kjempejobb. Det skjedde selvsagt enkelte ting der inne som ikke var så lurt, i form av konflikter og annet, men jeg følte meg ivaretatt. Vi kunne også lage oss nattmat om vi ville det.

- De brydde seg ikke bare om å lage god tv, de var til stede for oss som mennesker. Dersom noen ble bedt om å legge seg, og ikke gjorde det, avlyste de hele festen. Så jeg opplevde også at alle hadde en respekt for avgjørelsene de tok, forklarer han.

Kjenner seg ikke igjen

Se og Hør har forelagt kritikken for Discovery, som igjen har vært i kontakt med produksjonsselskapet. Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, sier til Se og Hør at de ikke kjenner seg igjen i det Johnsen påstår.

- Vi kjenner oss ikke igjen i beskyldningene til Melina, og de samsvarer heller ikke helt med dialogen vi har hatt med henne i innspillingsperioden, både når det kommer til mat og alkohol. Det er jo også ganske tydelig på uttalelsene til Mario at det er forskjellige oppfatninger blant deltakerne, forteller hun, og fortsetter:

- SAMSVARER IKKE: Mediesjef i Discvoery, Hanne McBride, mener Johnsens oppfatning ikke samsvarer med virkeligheten. Foto: NTB scanpix
- SAMSVARER IKKE: Mediesjef i Discvoery, Hanne McBride, mener Johnsens oppfatning ikke samsvarer med virkeligheten. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Fra produksjonens side er det ikke gjort vesentlige endringer med tanke på alkoholkonsum, i forhold til tidligere sesonger. Dette styrer produksjonsteamet, og de blir ofte møtt med deltakere som ønsker tilgang på mer alkohol. Som Mario også påpeker, følger produksjonen hele tiden nøye med, ber deltakerne slutte å drikke hvis de er for fulle, eller ber dem om å avslutte festen, forklarer McBride.

Hun vil også presisere at hendelsen som er nevnt ovenfor, der en deltaker urinerte på en annen, skjedde i søvne.

- Jeg ser det også helt nødvendig å påpeke at det dere omtaler som en full deltaker som urinerer på en annen, er en tendensiøs gjengivelse av virkeligheten. Deltakeren som urinerer, gjør dette i søvne, og dette er helt tydelig i programmet. Jeg tror vi alle kjenner en person eller to som har urinert merkelige steder i søvne, så jeg oppfordrer til større presisjon her, mener hun.

LES OGSÅ: Legger seg flat etter reality-treff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer