«Farmen kjendis»:

Refser hemmelig «Farmen Kjendis»-plan

Først planla én av Jegertvillingene sin egen «Farmen»-exit. Så ville den andre også hjem.

MÅ I KAMP: Inga Berit Lein ble valgt til førstekjempe i kveldens episode av «Farmen Kjendis» - til mange deltakeres store skuffelse. Men Erlend Elias Bragstad og Johanne Thybo Hansen hadde en plan. Før den også gikk i vasken. Foto: TV 2
MÅ I KAMP: Inga Berit Lein ble valgt til førstekjempe i kveldens episode av «Farmen Kjendis» - til mange deltakeres store skuffelse. Men Erlend Elias Bragstad og Johanne Thybo Hansen hadde en plan. Før den også gikk i vasken. Foto: TV 2 Vis mer

(Se og Hør): Fire dager etter at tv-profil Kristine Thybo Hansen (26), den ene halvdelen av «Jegertvillingene», regisserte sin egen «Farmen»-exit og lurte tv-seerne trill rundt - var søsteren, Johanne, i ferd med å gjøre det samme.

I kveldens episode av «Farmen Kjendis» erkjenner sistnevnte tvilling at hun er i ferd med å miste motivasjonen til å fortsette tv-oppholdet, og blir enig med ukens storbonde, Erlend Elias Bragstad (35), om å sende henne i søndagens tvekamp.

For å unngå at de resterende deltakerne får nyss om duoens hemmelige plan, velger Erlend Elias «Jakten»-profil Inga Berit Lein (36) til førstekjempe.

«Dette gidder jeg ikke»

Deretter ber de Inga Berit om å velge «Jegertvilling»-Johanne til sin motstander - for så å sende henne hjem.

SKAPER NYTT KAOS: Johanne Thybo Hansen (26) og Erlend Elias Bragstad (35) begynner å planlegge førstnevntes hjemreise i kveldens episode. Så angrer hun. Foto: TV 2
SKAPER NYTT KAOS: Johanne Thybo Hansen (26) og Erlend Elias Bragstad (35) begynner å planlegge førstnevntes hjemreise i kveldens episode. Så angrer hun. Foto: TV 2 Vis mer

Overfor Se og Hør røper 36-åringen, som rynket både én og to ganger på nesa over det hun ble bedt om å gjøre, at hun visste om Erlend Elias og Johanne sin plan allerede før førstekjempevalget.

- Det ble luftet for meg i forkant, men poenget var at jeg sa nei. Jeg ble derfor ganske paff da Erlend Elias likevel valgte meg som førstekjempe, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg synes det blir feil å arrangere utfallet av en tvekamp, og ønsket ikke å være en brikke i spillet deres. Men så ble jeg det likevel.

Hvorvidt Inga Berit faktisk velger Johanne som sin tvekampmotstander, blir først kjent i søndagens episode. «Jakten»-kjendisen legger ikke skjul på at hun ble irritert over situasjonen hun ble satt i.

- Jeg tenkte: «Dette gidder jeg ikke». Det var bare kaos, erindrer Inga Berit.

- Det ble bare rot

Senere, på tampen av kveldens program, gir nemlig «Jegertvilling»-Johanne uttrykk for at hun ikke vil trekke seg likevel. 26-åringen skal ha endret mening etter en samtale med Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), som oppmuntret henne til å bli værende.

Men da var det for sent.

- Det ble bare rot, hele greia. Jeg skulle egentlig ha guttekamp den uken, men ville hjelpe Johanne. Jeg hadde selvfølgelig aldri sendt Inga Berit i kamp ellers, forteller Erlend Elias Bragstad til Se og Hør.

Saken fortsetter under:

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Johanne har imidlertid en helt annen versjon enn storbonden Erlend Elias.

- Den uken var litt ekstra tøff etter at Kristine hadde dratt, og da Erlend Elias muntret meg opp til at han kunne bli storbonde for tredje gang hvis jeg dro hjem, så ble jeg litt påvirket, forteller Johanne til Se og Hør.

Men da det hadde gått noen dager, og Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) oppmuntret 26-åringen til å bli værende på gården, endret hun fort mening.

- Jeg angret som en hund. Det var jo bare noen uker igjen, og jeg hadde jo allerede vært der i to uker, sier Johanne.

- Kan ikke ha samvittighet

Johanne forstår imidlertid godt at Inga Berit ble skuffet.

- Jeg skjønner godt at hun kan ha blitt sint, selv om hun ikke ga noe inntrykk av det inne på gården, sier hun.

- Men det er et spill, og man må tenke på seg selv - selv om det kan være vanskelig. Man blir jo så glad i alle der inne.

Saken fortsetter under:

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

Under søndagens episode møtte Johanne Thybo Hansen sin egen tvillingsøster til tvekamp, som i etterkant ble kjent at bare var et spill for galleriet.

TV 2 vedkjente derimot ikke at utfallet av tvekampen var planlagt, i alle fall ikke som de visste om:

- Tvekampene er aldri rigget fra vår side. Det ville brutt grunnleggende med «Farmen» som konsept. Vi prøver derfor alltid å gjøre konkurransene så rettferdig som mulig, fortalte pressekontakt for «Farmen kjendis», Alex Iversen, til Se og Hør.

Mira Craig ut

Tidligere i kveld ble for øvrig popartist Mira Craig (34) sendt hjem av de andre deltakere, etter bare to dagers opphold på tv-gården.

Mira entret «Farmen»-universet som såkalt utfordrer sammen med idrettsutøver Pål Anders Ullevålseter (49) tidligere i uken, og måtte pakke sakene etter at den opprinnelige gruppa valgte å beholde Pål Anders på gården.

Mens sistnevnte har holdt en relativt lav profil i løpet av sine første dager i tv-ruta, rakk Mira å havne i munnhoggeri med flere deltakere, spesielt Erlend Elias, før hun returnerte til 2018.

- Jeg føler ikke at jeg helt fant plassen min der inne. Men det har vært spennende å prøve noe nytt, og jeg føler at jeg har gjort mitt beste, forteller Mira i programmet, like etter tv-exiten.​

LES OGSÅ: «Farmen»-Frank føler med Nora Mørk: - Uforståelig