Mandy Moore:

Refser eksmannen: - Merkelig

Mandy Moore stusser over eksens offentlige beklagelse.

- MERKELIG: Artist og skuespiller Mandy Moore var fra 2009 til 2016 gift med artist Ryan Adams. I fjor anklaget hun og seks andre kvinner ham for upassende oppførsel, noe Adams først beklager offentlig nå. Moore kjøper imidlertid ikke beklagelsen. Foto: NTB Scanpix
- MERKELIG: Artist og skuespiller Mandy Moore var fra 2009 til 2016 gift med artist Ryan Adams. I fjor anklaget hun og seks andre kvinner ham for upassende oppførsel, noe Adams først beklager offentlig nå. Moore kjøper imidlertid ikke beklagelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i fjor ble musiker Ryan Adams (45) truffet av #metoo-bølgen, da han i New York Times ble anklaget av syv kvinner for upassende oppførsel. I ett av tilfellene skal han ha blottet seg for en mindreårig jente via telefonen, noe han blånektet for.

Dette var bare et av de hårreisende eksemplene som ble nevnt i artikkelen. Flere av kvinnene som anklaget ham sto frem med fullt navn. Blant dem var hans ekskone, artist og skuespiller Mandy Moore (36).

James Franco er beskyldt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner. Nå mener flere han er hyklersk. Les saken der Scarlett Johansson angriper filmstjernen: https://www.seher.no/kjendis/i-hardt-vaer-etter-angrepet-pa-james-franco/69367077 Vis mer

Hun var gift med Adams fra 2009 til 2016. Moore, og flere av de andre kvinnene som anklager ham, fortalte at Adams bød på karrieremuligheter i et forsøk på å innlede seksuelle forhold - og kvelte ambisjonene deres.

Adams skal blant annet ha oppfordret Moore til å ikke jobbe med andre produsenter eller managere etter at hun og hennes daværende musikkmanager gikk hver til sitt, og i 2010 skal han ha tilbudt seg å jobbe med kona på hennes neste album. Dermed skal Adams i praksis ha havnet i førersetet for musikkarrieren hennes, men ifølge Moore saboterte han arbeidet hennes i studio og kom med utspill hun oppfattet som svært støtende.

Kom med beklagelse

Adams nektet også for dette. I helgen kom han derimot med en beklagelse til Moore og de andre anklagerne, i form av et essay i Daily Mail.

Dette var hans første uttalelse siden anklagene dukket opp, og i teksten tar han et kraftig oppgjør med sin egen oppførsel og livsstil.

- LEI MEG: Ryan Adams skriver i sin beklagelse at han er lei seg for oppførselen sin. Ekskona lar seg ikke begeistre. Foto: NTB Scanpix
- LEI MEG: Ryan Adams skriver i sin beklagelse at han er lei seg for oppførselen sin. Ekskona lar seg ikke begeistre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han skrev blant annet at han nå er nykter, og at «det ikke finnes ord for hvor lei meg jeg nå er for måtene jeg har behandlet folk på gjennom karrieren og livet mitt». Beklagelsen ble omtalt i flere internasjonale medier, og ble sett på som et forsøk på å legge seg flat.

«Alt jeg kan si er at jeg er lei meg. Det er så enkelt. Denne perioden med isolasjon og refleksjon har fått meg til å innse at jeg behøver å gjøre store endringer i livet mitt», skriver Adams blant annet i essayet.

Om de berørte kvinnene velger å akseptere unnskyldningen, er derimot en helt annen sak. Mandag var Mandy Moore gjest på «Today», der hun skulle snakke om sitt kommende album.

Eksmannens beklagelse ble imidlertid også et tema, skriver People.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

- Merkelig

- Dette har vært utfordrende, fordi jeg på mange måter har sagt alt jeg vil si om ham og situasjonen. Likevel må jeg si at jeg synes det er merkelig at noen velger å beklage offentlig, men ikke privat, sier hun i intervjuet, og avslører dermed at hun ikke har fått noen personlig unnskyldning fra ham.

SAVNER EN BEKLAGELSE: Mandy Moore forteller at hun gjerne skulle ha hatt en personlig unnskyldning fra eksen. Foto: NTB Scanpix
SAVNER EN BEKLAGELSE: Mandy Moore forteller at hun gjerne skulle ha hatt en personlig unnskyldning fra eksen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Moore presiserte at hun bare snakket på vegne av seg selv, og ikke snakket for de andre kvinnene som også har hatt ubehagelige opplevelser med Adams.

- Jeg ser heller ikke nødvendigvis etter en beklagelse. Men jeg synes det er merkelig at noen gjør en sånn greie uten at man kommer med private beklagelser, sier hun.

Moore er i dag gift med musiker Taylor Goldsmith, som hun giftet seg med i 2018, og lever lykkelig. Ekteskapet med Adams har hun på sin side beskrevet som «psykologisk mishandlende».

- Han sa alltid til meg at jeg ikke er en ekte musiker, siden jeg ikke spiller et instrument, sa hun i februar.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

- Hans kontrollerende oppførsel sørget i prinsippet for at jeg ikke fikk noen nye kontakter i musikkbransjen i det som var en lukrativ tid for min del - midten av 20-årene, fortsatte hun.

Moore slo gjennom med hitlåten «Candy» i 1999, men beveget seg gradvis vekk fra den polerte popen i retning av folk og country. Så, etter «Amanda Leigh» i 2009, ble det slutt på albumene. I mars kom hun derimot med «Silver Landings», hennes første album på elleve år.

- Tanken på å kaste meg tilbake inn i musikken etter så lang tid, og så mye personlig utvikling, skremte meg i lang tid. Men så innså jeg endelig at den eneste som kan ta det skrittet, er meg. Alt må begynne med meg, sa hun til E! News da singelen «When I Wasn't Watching» ble sluppet.

LES OGSÅ: «Du rister på rumpa og brystene»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer