HJALP UNG MANN: - Vi snakket lenge om at det ikke nytter å rømme fra sitt eget liv. Han hadde angst for fremtiden, og hadde en datter som var alvorlig syk, i tillegg til en rekke andre utfordringer, sier Mia Gundersen til Se og Hør. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør.
HJALP UNG MANN: - Vi snakket lenge om at det ikke nytter å rømme fra sitt eget liv. Han hadde angst for fremtiden, og hadde en datter som var alvorlig syk, i tillegg til en rekke andre utfordringer, sier Mia Gundersen til Se og Hør. Foto: Geir Egil Skog, Se og Hør.Vis mer

Mia Gundersen dro på cruise med barna Daniel og Amente:

Reddet ung mann fra å hoppe i døden

- Han hadde angst for fremtiden, sier Mia Gundersen til Se og Hør.

(Se og Hør): Mia Gundersen tilbragte en uke av vinterferien om bord på verdens største cruiseskip, «Allure of the Seas» med sine gutter Daniel (12) og Amente (21).

I SALG NÅ: I nyeste nymmer av Se og Hør kan du lese mer om Mia Gundersens tur med barna. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nymmer av Se og Hør kan du lese mer om Mia Gundersens tur med barna. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Først gikk turen til Miami, før de dro til sjøs på det gigantiske luksusskipet hvor ferden gikk innom Mexico, Jamaica og Haiti.

Underveis på turen kom hun i prat med en hyggelig ung mann som viste seg å ha store personlige problemer. Livet hadde tårnet seg opp. Mia fikk pratet masse med han om hans mørke tanker om å hoppe over bord og avslutte livet.

– Han åpnet seg etter hvert for meg, og jeg forsto at han trengte noen å prate med. Det kom fram at han på sitt mørkeste hadde vurdert selvmord. Det er noe med det å våge å åpne seg, og snakke, i stedet for å bære det inne i seg.

- Jeg er en åpen person, som har lett for å snakke med folk, forklarer hun.

Full av angst

– Vi snakket lenge om at det ikke nytter å rømme fra sitt eget liv. Han hadde angst for fremtiden, og hadde en datter som var alvorlig syk, i tillegg til en rekke andre utfordringer.

Han innså at han måtte gjøre en snuoperasjon og ta livet sitt på alvor og våge oppsøke hjelp, sier Mia.

DRO PÅ TUR MED BARNA: Mia Gundersen har vært på cruise med sine to sønner Daniel og Amente. Her er hun fotografert med Daniel på TV 2s vårlansering i 2013 Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
DRO PÅ TUR MED BARNA: Mia Gundersen har vært på cruise med sine to sønner Daniel og Amente. Her er hun fotografert med Daniel på TV 2s vårlansering i 2013 Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

I juni 2016 kom nyheten om at Mia Gundersen (54) skulle skilles fra ektemannen Marcel Leliënhof (50).

Artisten og TV-personligheten har hatt en tøff tid etter bruddet, og bruker nå all sin tid med sønnene Amente og Daniel.

- Vi har vært en del ute og reist, men nå er vi hjemme og slapper av. Marcel og jeg deler på omsorgen. Jeg har mine dager, og det er bare sånn det er, sa Mia to måneder etter bruddet til Se og Hør Extra.

Mia har også begynt å blogge etter bruddet.

I fjor ble hun nominert til prisen «årets blogger» under Se og Hørs kjendisgalla.

Hun har blant annet skrevet om å hjelpe mobbeofre i innlegget «Mobbing tar liv. Jeg er heldig som lever». Der forteller hun om hvordan hun selv ble utsatt for omfattende mobbing i oppveksten, men at hun kom seg styrket ut av det.

- Jeg ønsker å bruke hele min erfaring som voksen kvinne på å hjelpe andre som har opplevd noe av det samme. Det å være åpen og ærlig om vanskelige ting er noe vårt samfunn trenger, tror jeg, har Mia tidligere sagt til Seoghør.no om det personlige innlegget.

LES OGSÅ: Frykter sønnene skal oppleve rasisme