Reddet moren fra å drukne

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt...

ALVORLIG: I sommer reddet Erna Solberg sin egen mor da 85-åringen fikk et lite slag mens de to var ute og svømte. - Jeg fikk hjelp av nevøen min, sier Solberg om redningsaksjonen til VG Helg.  Foto: Stella Pictures
ALVORLIG: I sommer reddet Erna Solberg sin egen mor da 85-åringen fikk et lite slag mens de to var ute og svømte. - Jeg fikk hjelp av nevøen min, sier Solberg om redningsaksjonen til VG Helg. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Høyres statsministerkandidat Erna Solberg (49) har alltid vært en ledertype. I sin ungdom fikk hun ledererfaring både i Speideren og Operasjon Dagsverk. 

Men det er ikke bare i organisasjoner og det statlige at Solberg tar styringen. Senest i sommer var det nemlig Ernas jerngrep som forhindret det som kunne ha blitt en tragisk ulykke. Og det var politikerens mor, Inger-Wenche Solberg (85), som ble reddet:
 
- Plutselig kjente jeg at jeg ble helt tung i kroppen. Jeg kunne ikke bevege hverken armer eller ben, og jeg kjente at jeg sank. Da jeg forsøkte å si fra til Erna kom det bare babbel... så jeg hadde nok fått et lite hjerneslag, forteller 85-åringen i et intervju med VG Helg.

Episoden inntraff i sommer, da mor og datter Solberg skulle svømme rundt en øy ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden. Isbreen Folgefonna kom rett ned i vannet der de svømte, så det var nok et sted mellom 16 og 17 grader, ifølge Inger-Wenche Solberg. Men heldigvis var Jern-Erna der:
 
- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, sier 85-åringer stolt om datterens redningsinnsats.

Så man kan altså si at politikerdatteren reddet sin egen mor fra å drukne. Men Erna Solberg selv er mer beskjeden, og understreker at det tross alt var hun som var grunnen til at moren var ute og svømte - og at hun fikk hjelp av nevøen sin:

- Jada, jeg tok henne under armen, men det ble tungt, så jeg fikk ropt på nevøen min som stod på land. Du vet, han var ikke spesielt interessert i å bade i så kaldt vann. Men han hoppet uti og reddet bestemoren, forteller Solberg, som fyller 50 år til uka.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Norske jenter mangler ambisjoner 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer