REDDET GUTT: - Med enkle hjelpemidler og medisiner fikk han gitt gutten nødvendig hjelp. Det berget trolig livet hans, forteller Morten Harket, som nylig besøkte flyktningleirene i Dadaab i Kenya. Foto: All Over Press
REDDET GUTT: - Med enkle hjelpemidler og medisiner fikk han gitt gutten nødvendig hjelp. Det berget trolig livet hans, forteller Morten Harket, som nylig besøkte flyktningleirene i Dadaab i Kenya. Foto: All Over PressVis mer

- Reddet livet til en liten gutt

Morten Harkets snarrådighet kom til nytte i flyktningleir.

SEHER.NO: Nylig kom Morten Harket (48) hjem fra verdens største flyktningleir i Dadaab i Kenya.

Han og skuespiller Line Verdal (36) er med i TV 2s artistgalla, som 13. desember skal samle inn penger til barn på flukt.

Derfor dro de begge til katastrofeområder for å se forholdene på nært hold, skriver Dagbladet.

Her reddet trolig Harket livet til en liten gutt.

- Vi besøkte ei hytte hvor det sto en liten gutt på rundt to år på gulvet og gråt. Han hade hvit, nesten muggaktig vekst på beina. Det viste seg å være brannskader han hadde fått da han løp til ei gryte med mat. I hans iver etter å døyve sulten fikk han det kokende vannet i gryta over seg, forteller Harket.

Og:

- Ingen hadde behandlet sårene. Det var umulig for meg å gå derfra uten å hjelpe han. Jeg fikk tak i en lege i følget vårt. Med enkle hjelpemidler og medisiner fikk han gitt gutten nødvendig hjelp. Det berget trolig livet hans, sier han.

I september ble Morten pappa for femte gang.

- Som far kjenner jeg alle alarmer ringe i kroppen når jeg er vitne til så mange barn i nød. Det er fortvilende å føle seg så hjelpesløs, jeg får bare lyst til å ta med barna hjem, sier artisten.

I leiren og områdene rundt der Morten oppholdt seg, var det konstant kidnappingsfare, skriver avisa. Derfor måtte han hele tiden ha livvakter rundt seg.

- Ingen må vite på forhånd at du kommer. Det at jeg er hvit gjør at jeg automatisk har en prislapp på hodet og en fare for å bli kidnappet, sier han.

Vil du bli Dagens Julenisse? Seher.no og Oslo City presenterer årets store gavekalender. Finn Morten Harket og få en fantastisk gave. Og husk: Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!


Har du tips om kjendisene? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: A-ha drites ut i Bond-kåring