Mikey Wright:

Reddet kvinne fra å drukne

Mikey Wright satte seg selv i fare da en kvinne trengte hjelp i vannet.

Surfer Mikey Wright reddet en kvinne fra drukne den 31. desember. Video: Mikey Wright / Instagram. Reporter: Jonas Andersen. Vis mer
Publisert

Det ble dramatisk på en strand på Hawaii nylig da den australske surferen Mikey Wright (24) bokstavelig talt måtte slippe alt han hadde i hendene, ifølge CNN.

En kvinne hadde nemlig blitt fanget i en kraftig strøm ti meter fra land på Oahu. Flere strandgjester forsøkte å få henne i trygghet, men da de ikke lykkes valgte Wright å selv gå ut i vannet for å hjelpe henne.

På Instagram har han i ettertid delt en video fra hendelsen, hvor man blant annet ser han legge på sprang - noe søsteren hans dokumenterer videre på kameraet.

Får heltestatus

Den 24 år gamle surferen har i ettertid blitt hyllet på Instagram, og blir beskrevet som en helt for hjelpen han ga den ukjente kvinnen.

- Vi så en bølge komme og dra kvinnen av steinene og ut i havet, sa Wright til CNN etter hendelsen, og la til at han fikk tak i henne, og holdt fast i henne mens bølgene slo.

- Jeg sa til henne at det skulle gå bra, at hun skulle komme seg inn, at det er ok. Jeg fortsatte bare å fortelle henne det, og at hun måtte holde fast og ikke slippe taket, fortsetter han.

PÅ RETT STED TIL RETT TID: Proffsurferen Mikey Wright handlet raskt på stranden i Hawaii. Her avbildet i forbindelse med World Surf League Surf Ranch Pro høsten 2018. Foto: Sean M. Haffey/ Getty Images/ AFP/ NTB
PÅ RETT STED TIL RETT TID: Proffsurferen Mikey Wright handlet raskt på stranden i Hawaii. Her avbildet i forbindelse med World Surf League Surf Ranch Pro høsten 2018. Foto: Sean M. Haffey/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

The North Shore Lifeguard Association har i ettertid også hyllet Wright for redningen han gjennomførte.

«Denne kvinnen er så heldig som er i live. The North Shore surf kan dukke opp og ta tak i deg når som helst», skriver de.

- Må være på vakt

Da hendelsen fant sted skal det ifølge CNN ha vært en advarsel om enorme bølger. Wright oppfordrer nå andre til å være varsomme i nærheten av havet.

- Vær alltid på vakt. Du vet aldri hva havet kan gjøre, og ikke snu ryggen til et eneste sekund, sier han.

Den kjente surferen var på Hawaii i forbindelse med Billabongs Pipeline Masters event.

Vis mer

LES OGSÅ: Derfor flyttet han hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer