Wenche Andersen i «God morgen Norge»:

Redder nordmenn i ribbekrise på julaften

TV-kokken Wenche Andersen har flere ganger hjulpet nordmenn som får uventede problemer med festmiddagen.

GIR GODE RÅD: Sliter du med å få ribbesvoren sprø? Eller er pinnekjøttet hakket for salt? TV-kokk Wenche Andersen røper at mange nordmenn tar kontakt om «matkriser» på julaften. Foto: Espen Aarebrot-Heiestad/ TV 2
GIR GODE RÅD: Sliter du med å få ribbesvoren sprø? Eller er pinnekjøttet hakket for salt? TV-kokk Wenche Andersen røper at mange nordmenn tar kontakt om «matkriser» på julaften. Foto: Espen Aarebrot-Heiestad/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Helt siden 1994 har fjernsynskokk Wenche Andersen (63) disket opp de lekreste retter for tv-seerne i «God morgen Norge» på TV 2.

Men selv om julefreden er i ferd med å senke seg, har ikke den populære tv-kokken tatt seg ferie ennå.

Både lille julaften og selveste julaften er Wenche Andersen nemlig på jobb i tv-studio, der hun leder «God jul Norge» sammen med kollegene sine i «God morgen Norge».

- Etter sending på julaften reiser jeg til sønn og svigerdatter i Grimstad, og kommer til dekket bord, og blir der noen dager. Og så forsvinner jeg nok til fjells, etter det, forteller Andersen til Se og Hør.

«Er det krise hos noen?»

Selv om tv-sendingen er ferdig klokka 10 om formiddagen på julaften, betyr ikke det at Wenche tar seg helt fri etter at hun forlater TV 2s lokaler og vender nesa mot familie og ferdig julemiddag.

63-åringen røper nemlig at det er mange som tar kontakt med henne for å få hjelp med julematen - også i siste liten.

Ifølge tv-kokken er det mange som ringer inn til sentralbordet i TV 2 for å få matråd fra henne, men at sentralbordet «heldigvis siler littegrann» i henvendelsene.

- Men mail er jo annerledes. Der kommer det jo, og vi er jo på sosiale medier. Så via Facebook, «Wenches kjøkken», via Instagram … så kommer det jo veldig mye spørsmål, sier hun.

PÅ JOBB I JULA: På lille julaften i fjor lagde Wenche Andersen ribbe sammen med komiker Else Kåss Furuseth i «God morgen Norge»-studio. Foto: Anthony Huus/ TV 2
PÅ JOBB I JULA: På lille julaften i fjor lagde Wenche Andersen ribbe sammen med komiker Else Kåss Furuseth i «God morgen Norge»-studio. Foto: Anthony Huus/ TV 2 Vis mer

Wenche Andersen er såpass samvittighetsfull at hun sjekker sosiale medier-kanalene sine minst én gang i løpet av 24. desember. Og når jula ringes inn utpå ettermiddagen, kan det godt være at personer i full «ribbekrise» får bønnene sine hørt:

- Jeg titter på det på julaften frem til klokka er rundt tolv, ett, og så svarer jeg på noe da. Og så kan jeg kanskje ta en titt klokka fem og se: «Er det krise hos noen som jeg må svare fort?». Utover det, så er jeg flink til å legge bort telefonen også. Ellers hadde jeg kunnet sitte døgnet rundt, og det funker ikke!

​Saken fortsetter nedenfor.

Både ribbe og pinnekjøtt

Når det gjelder hva Wenche Andersen selv skal spise på julaften i år, forteller TV 2-profilen at menyen altså ikke er opp til henne. Imidlertid blir det etter alt å dømme «det beste fra begge verdener», julematmessig:

- Jeg tipper at det blir pinnekjøtt på julaften. Jeg vet ikke, men jeg kan godt tenke meg at det blir pinnekjøtt. Og da blir det ribbe første juledag, i så fall, sier hun til Se og Hør.

- Du blir aldri lei av å lage mat på TV, da?

- Nei, vet du hva, jeg blir ikke lei! Jeg syns det er nye utfordringer hele tiden. Det hender jeg våkner en morgen, når klokka ringer tre minutter over fire, og tenker: «Hva skal jeg gjøre i dag? Åja, det er lutefisk i dag, ja ... Eller sånn og sånn. Jaja, det er et liv for spesielt interesserte, men det er et godt liv!» tenker jeg da, sier hun muntert.

Saken fortsetter under bildet.

GIR JULESTEMNING: Både Vår Staude, Peter Moi Bubresko, Espen Fiveland, Elin Ruhlin Gjuvsland, Ane Nyrerød, Wenche Andersen, Isabella Martinsen og Finn Schjøll er på jobb i «God jul Norge»-sendingene. Foto: Espen Solli/ TV 2
GIR JULESTEMNING: Både Vår Staude, Peter Moi Bubresko, Espen Fiveland, Elin Ruhlin Gjuvsland, Ane Nyrerød, Wenche Andersen, Isabella Martinsen og Finn Schjøll er på jobb i «God jul Norge»-sendingene. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

I løpet av sin over 20-årige karriere i «God morgen Norge» har Wenche Andersen vært med på samtlige av sendingene, forteller hun, både de vanlige - og julesendingene.

Hun understreker at det å lage julemat på tv i flere dager i jula «bare er hyggelig», og at miljøet på jobben har mye å si for trivselen:

- Jeg tror alle trives med å gå på jobb, og alle hjelper til. Jeg har verdens beste kollegaer! Kommer jeg bærende inn med en stor ribbe til jul, så er det: «Wenche, skal jeg hjelpe deg med å bære?». De er alle «på», kamerafolket eller lydmannen er på og hjelper, fastslår Andersen.

LES OGSÅ: - Jeg våknet av at Trond pyntet til jul om natten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer