Liva Ingebrigtsen:

- Redd jeg skulle hulke

Det ble følelsesladet da idrettsstjernens kone forlot familien for å medvirke i en strabasiøs TV-innspilling.

LYKKELIG GIFT: Liva og Henrik Ingebrigtsen giftet seg i 2018. Her er de avbildet under premieren på Kristian Valens show «Fartøy Valen Seiler Igjen» i Kuppelhallen i Stavanger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LYKKELIG GIFT: Liva og Henrik Ingebrigtsen giftet seg i 2018. Her er de avbildet under premieren på Kristian Valens show «Fartøy Valen Seiler Igjen» i Kuppelhallen i Stavanger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Til våren er det klart for enda en sesong av «Kompani Lauritzen» på TV 2, den fjerde i rekken, og i november ble det kjent hvilke kjendiser som skal å bryne seg på oberstens militærtrening. Blant dem finner vi influenser og «løpefrue» Liva Ingebrigtsen (26).

Liva er kona til friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen (31), og hun har blitt et godt kjent fjes gjennom familiens realityserie «Familien Ingebrigtsen», som har gått på NRK. Men «Kompani Lauritzen» markerer tobarnsmorens debut i realitykonkurranse.

- Jeg er ganske rolig. Jeg har forberedt meg mentalt og sett for meg hvordan dette blir. Det tror jeg har hjulpet ganske mye, fortalte 26-åringen til Se og Hør kun et lite døgn før innspillingen startet i sommer.

«KOMPANI LAURITZEN»: Dette er kjendisene som skal delta i sesong 4. Reporter/video: Celina Morken og Thea Hope Vis mer

Ble «alenepappa»

Ekteparet Ingebrigtsen giftet seg i april 2018, og sammen har de døtrene Olivia og Charlotte. Til Se og Hør erkjenner «Kompani Lauritzen»-Liva at avskjeden med barna ved avreise før TV-innspillingen ble av det tårevåte slaget.

- Jeg var redd jeg skulle hulke. Det skjedde ikke, men tårer - det ble det. Det er nok uansett lettere å være den som reiser enn den som blir hjemme og blir reist fra. Jeg ville i hvert fall ikke dratt fra ungene potensielt sett i flere uker om jeg ikke skulle gitt alt i denne konkurransen.

Hun fortsetter:

- Min strategi er å prøve å holde meg så opptatt som mulig, sånn at jeg ikke blir så påvirket. Henrik er det ikke noe problem med, savnet etter han skal jeg håndtere, sier hun med et smil.

SUKSESSFULLE BRØDRE: Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen i aksjon under 2000 meter på Bislett i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB
SUKSESSFULLE BRØDRE: Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen i aksjon under 2000 meter på Bislett i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Ifølge Liva var mannen bortreist i ti uker og kom hjem rett før hun selv reiste på «Kompani Lauritzen». Da ventet et knallhardt privat regime for idrettsstjernen.

- Dette er faktisk veldig morsomt. Henrik skal være hjemme alene med barna i forhåpentligvis tre eller fire uker, og det som er kjipt med å være borte nå er at jeg gjerne skulle vært hjemme og sett hvordan det går. Jeg tror det går fint, men jeg tror også at han forstår at det er mer slitsomt enn han noensinne har sett for seg, humrer 26-åringen.

Gruer seg til én ting

- Har du fått noen gode råd av ektemannen?

- Ja, han har gitt meg noen gode råd, men ikke så mange. Det han har sagt er at jeg ikke skal komme hjem uten at jeg virkelig har prøvd. Han sier at jeg godt kan ryke ut, men at jeg i det minste må ha prøvd veldig hardt for å lykkes først.

- Du har vel litt ekstra press på deg?

- Ja, men jeg legger minst like mye press på meg selv. Jeg har et ganske sterkt konkurranseinstinkt og har veldig lyst til å gjøre det bra, bedyrer TV-profilen, som gruer seg til spesielt én ting som sannsynligvis venter henne med oberst Lauritzen som sjef.

- Baklengsstupet, det vet jeg at jeg vil slite med. Jeg er ikke glad i sjø, ikke engang et vanlig hopp. Det er ikke det at jeg har høydeskrekk, men å lande i det kalde vannet der... Det synes jeg er ubehagelig.

HJEMME HOS: Bli med hjem til Elisa Vagle fra «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Fryktet baksnakking

Ingebrigtsen-familien, Henrik inkludert, er kjent som en beinhard familie med sterk psyke. Men det betyr ikke at Livas ektemann er like hard på privaten.

- Henrik kan være ganske myk, han. Han er utrolig empatisk, men har også den siden der han er knallhard på ting som er unødvendig å bruke energi på. Han er imidlertid veldig flink til å se det når noe virkelig er vanskelig.

- Og hvordan møttes dere, egentlig?

- Vi møtte hverandre i Stavanger. Jeg var ute med noen venner, mens han skulle ut å spise. Noen av mine venninner så ham, «Se, der er Henrik». Så snudde han seg og spurte om vi baksnakket ham.

KLAR BESKJED: Liva Ingebrigtsen fikk klar beskjed av ektemannen Henrik Ingebrigtsen før deltakelsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
KLAR BESKJED: Liva Ingebrigtsen fikk klar beskjed av ektemannen Henrik Ingebrigtsen før deltakelsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

På det tidspunktet visste hun ikke selv hvem han var.

- Jeg hadde ikke peiling! Jeg er jo så dårlig på sport, det er helt krise. Noen har fortalt meg at han var en del av læreboken da jeg gikk idrett, men det fikk ikke jeg med meg.

Datet med bowling

Så begynte de to å prate sammen, og resten er rene solskinnshistorien.

- Vi la hverandre til på sosiale medier og traff hverandre etterpå. Det gikk som det gikk. Det startet vel med at jeg skrøt av mine fantastiske bowlingferdigheter, og inviterte ham med til bowlingbanen. Jeg tapte. Men det trenger du ikke skrive, altså, sier hun og ler, før hun legger til:

- Det var veldig kjekt.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Hvordan er han som pappa da, når han er hjemme?

- Han er veldig, veldig flink. Og utrolig flink til å inkludere barna, og å ta dem med på ting. Han klarer seg meget bra, sier Liva Ingebrigtsen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Ble foreldre for andre gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer