Redd han ikke skal klare å snakke

Olav Viksmo-Slettan har bare én bekymring før MGP-sendingen.

GLEDER SEG: Olav Viksmo-Slettan gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven som MGP-kommentator.  Foto: SCANPIX
GLEDER SEG: Olav Viksmo-Slettan gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven som MGP-kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  I begynnelsen av april kunne NRK meddele at Olav Viksmo-Slettan (44) har fått den prestisjefulle oppgaven å kommentere Eurovision-sendingen i Oslo 29. mai.

44-åringen, kjent fra programmer som «Sommeråpent», «Frokost-TV» og «Reparatørene», samt radioprogram som «Reiseradioen» og «Nitimen», ble tilbudt jobben etter at fjoråets kommentator, Synnøve Svabø (41), takket nei.

Tidligere år har flere av Eurovision-kommentatorene vært ihuga MGP-fans, som for eksempel Jostein Pedersen og Per Sundnes, som er to av Norges mest kjente Grand Prix-profiler.

Til Seher.no sier imidlertid Viksmo-Slettan at han tror det er nettopp det at han ikke er «den største MGP-fanen», som har gjort at han ble plukket ut i år.

- Egentlig, så er hva jeg mener og tror om det nesten uinteressant, men de vet at jeg er veldig rutinert, og de vet at jeg har gjort mye direkte. Og så tror jeg de ser det som en fordel at jeg ikke er totalt oppslukt av Eurovision. Jeg har fulgt med og satt meg inn i det, men jeg er ikke som Per Sundnes eller Jostein Pedersen, som har jobbet med det i mange år. Det er det samme som med et fotball-lag, du skifter trener iblant, ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi det er lurt å skifte noen ganger, sier han.
 
Etter at Per Sundnes ble vraket som MGP-kommentator i 2008, sa NRK at de ønsket seg en mer «anonym» kommentator, som ikke tok for mye oppmerksomhet vekk fra artistene.

Og Viksmo-Slettan innrømmer at han kanskje er litt mer anonym enn de tidligere MGP-profilene.
 
- De har fått en mer anonym kommentator, men ikke en anonym kommentator, humrer han.

NRK-stjernen avslører imidlertid at han har noen overraskelser på lur for å sjarmere tv-publikummet.

- Jeg skal ikke røpe noe av det jeg skal, men jeg har en naturlig iboende østerdølsk sjarm da. Den er det ikke mange som motstår, selv elgen går på den, ler han.  

Selv om han ikke er bekymret for kritikk eller forventningspress, innrømmer 44-åringen at det er én ting som bekymrer han litt i forkant av sendingen 29. mai - og det er følelsene.

- Jeg kommer garantert til å felle noen tårer. Det er jeg helt hundre prosent sikker på, men det å la en tåre trille nedover kinnet når Didrik synger, det er ikke noe problem. Men hvis jeg ikke klarer å snakke etterpå fordi jeg er rørt...da er det en bekymring. Men det må jeg bare klare, sier han.

Og tv-profilen har store håp om at det norske MGP-bidraget skal nå helt til topps i årets konkurranse.

- Jeg tror Didrik har veldig store sjanser, men jeg synes jo det ville være like fantasisk morsomt om Anna Bergendahl vant, sier han.

Men du heier vel først og fremst på Norge, eller?

- Ja, er du gal, klart jeg gjør det! humrer han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Didrik knuses av Sverige og Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer