Therese Aanonli:

Redd for fordommer mot datteren (3)

Therese Aanonli og kjæresten Julie drømmer om et barn til.

LYKKELIG FAMILIE: Therese Aanonli og kjæresten Julie Aahlberg Øyan med datteren Nelly (3). Foto: Privat
LYKKELIG FAMILIE: Therese Aanonli og kjæresten Julie Aahlberg Øyan med datteren Nelly (3). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therese Aanonli, som ble kjent i den aller første sesongen av «Paradise Hotel», jobber som makeupartist for programleder Triana Iglesias (38) under innspillingen av nettopp realityprogrammet.

Det var tilbake til en tid hvor reality-sex fortsatt var sjokkerende for de fleste, og Aanonli vakte oppsikt da hun og med-deltaker Noor Kamil hoppet til køys foran kameraene.

Det var også på innspilling i Mexico at Aanonli møtte drømmedama for syv år siden - Julie Aahlberg Øyan (33). For 3,5 år siden kom lille Nelly til verden til de to mammaenes store lykke.

I forbindelse med Pride-måneden har Aanonli snakket om kjærlighet, fordommer og babylykke i podkasten «G-punktet» med influenser Iselin Guttormsen.

FØLER ANSVAR: Therese Aanonli håper å kunne gjøre ungdom litt tryggere ved å prate høyt om kjærlighet mellom samme kjønn. Foto: Privat
FØLER ANSVAR: Therese Aanonli håper å kunne gjøre ungdom litt tryggere ved å prate høyt om kjærlighet mellom samme kjønn. Foto: Privat Vis mer

Omfattende prosess

35-åringen har hele veien vært åpen om at hun kan forelske seg i både gutter og jenter, og bidrar mer enn gjerne med åpenhet rundt temaet.

- Jeg føler det er viktig å snakke åpent om det, at jeg tør å bruke stemmen min. Jeg føler et ansvar for dem som er yngre. Ungdommene er fremtiden, og hvis de vokser opp med å bli fortalt at kjærlighet er kjærlighet, så blir det sånn, sier hun til Se og Hør.

PRIDE: Se kjendisenes støtte til pride! Vis mer

Selv har hun få kjipe opplevelser med andres fordommer, og forteller at hun er svært takknemlig for å ha så mye støtte fra familie og venner.

Også da hun og Aahlberg Øyan bestemte seg for å bli mammaer. Det var imidlertid en langt mer omfattende prosess enn å bare hoppe til sengs.

- Det er liksom ikke noe som bare skjer av seg selv. Man må faktisk ha hjelp, sier hun.

BRUKTE DONOR: Therese og Julie måtte til Danmark for å bli mammaer til Nelly. Foto: Privat
BRUKTE DONOR: Therese og Julie måtte til Danmark for å bli mammaer til Nelly. Foto: Privat Vis mer

Paret hadde da vært samboere i over to år, noe som er en forutsetning for å benytte seg av sæddonor i Norge, men hadde ikke vært folkeregistrert på samme adresse så lenge. De måtte derfor til Danmark for å bli gravide.

- Det var veldig mye å ta inn over seg. Vi brukte lang tid fra den første telefonsamtalen til vi kom til Danmark for inseminering, sier hun.

Paret valgte at Aanonli skulle være den som bar frem barnet deres. Til lyden av nyttårsraketter kom lille Nelly til verden i 2016.

«Hvem er pappaen?»

Selv har Aanonli ikke følt på fordommer mot at hun har barn sammen med en annen kvinne, annet et ubetenksomt spørsmål i ny og ne.

- Et typisk spørsmål vi får er «hvem er pappaen». Vi var jo forberedt på det, og det går veldig fint. Men Nelly har ikke en pappa, hun har en donor. En pappa er en rolle, sier hun.

Hun kjenner likevel på bekymring rundt at Nelly skal møte fordommer fordi hun har to mammaer når hun blir eldre.

- Vi er forberedt på det, og det synes jeg er helt forferdelig, men sånn er det. Vi har stålsatt oss på det. Dessverre vil hun mest sannsynlig møte noen som er slemme, og det kommer sikkert til å dukke opp dumme kommentarer, forteller hun.

- Det er veldig trist at hun kanskje må føle det på kroppen, men vi gjør vårt beste for at hun skal være trygg. Hun var veldig ønsket, og vi er utrolig heldige som har fått akkurat henne.

PRIDE: Kjendisene på Universal Music sin sommerfest snakker om Pride. En av dem brenner for det nå, men var mot Pride i starten av 20-årene sine. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Mariann Habbestad Vis mer

Ønsker flere barn

Nå håper paret å kunne gi datteren en lillesøster eller lillebror.

- Vi vil gjerne ha flere. Jeg vil jo ha fire, men Julie sier det holder med to, sier hun og ler.

Paret står da foran nok en omfattende prosess, og håper at de kan benytte seg av samme donor. De er også forberedt på at det kan komme skuffelser.

- Vi var veldig heldige med Nelly, den satt på første skudd! Det er ekstremt uvanlig, så det er noe vi må stålsette oss for - at det kan ta tid, forklarer hun.

I tillegg er den en kostbar prosess. Bare flybillettene til Danmark kostet 13 000 kroner.

- Det blir fort mye penger. Det er jo også noe å tenke på - før vi tar en ny runde må vi ha litt oppsparte midler

SVARER: Det har gått mange rykter om at Karl Førli er homofil etter hans deltakelse i «Paradise hotel». Nå svarer han. Vis mer

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer