<strong>BORTE FRA BARNA:</strong> Den kommende MGP-artisten Lisa Stokke kombinerer morsrollen med mye jobbing borte fra barna, og innrømmer at hun plages av dårlig samvittighet. Foto: NRK
BORTE FRA BARNA: Den kommende MGP-artisten Lisa Stokke kombinerer morsrollen med mye jobbing borte fra barna, og innrømmer at hun plages av dårlig samvittighet. Foto: NRK Vis mer

- Redd for at barna mine skal reagere

Den norske MGP-artisten Lisa Stokke plages av dårlig samvittighet over å jobbe borte fra barna.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdagens kommende MGP-artist Lisa Stokke (36) skapte seg et internasjonalt navn i musikal-verdenen da hun i 1999 fikk hovedrollen i den enorme suksessen «Mamma Mia» på teaterscenen i London.

Tromsø-jenta har blitt boende i London siden den gang, og har etter hvert fått barna Jasper (8) og Tallulah (3) med sin britiske ektemann Tim Jolly.

Stokke har de siste årene tilbragt mye tid hjemme med barna, men har også kombinert mammapermisjon og familieliv med en rekke jobber borte fra barna.

- Det er jo en utfordring. Jeg bor i England, og alt er annerledes her. Her har man ikke billig barnehage og får ikke dekket noen ting. Det vil koste oss 10.000 kroner i måneden per barn for barnehageplass, og det har rett og slett ikke vært mulig. Derfor har jeg måttet være fulltidsmamma, sier Lisa til Seher.no. 

Likevel har 36-åringen klart å sjonglere mellom morsrollen og karrieren de siste årene, og har på ingen måte ligget på latsiden.

Stokke har rukket å være dommer i NRK-programmet «Showbiz», skuespiller i Harald Zwarts «Lange flate ballær 2» og Robert Stoltenbergs «Småbyliv», prøvd lykken i Hollywood i NRK-serien «Lisa Goes to Hollywood» og var deltager under fjorårets sesong av «Det store korslaget» på TV 2.

I fjor høst gjorde hun comeback på musikal-scenen i London med stykket «The Baker's Wife», og dro senere på en juleturné i over en måned i Norge, kort tid før hun debuterer som popartist i årets MGP.

Og med så mange baller i luften, og mange jobber hundrevis av mil unna barna, er det ikke lett å få karrieren og morsrollen til å møtes.

- Nå har vi en ordning der datteren min går i barnehage to og en halv time hver dag. Resten av tiden må jeg være hjemme eller få hjelp. Mamma har hjulpet til veldig mye, men nå  har vi organisert barnepasser ut februar, og etter det vet jeg ikke helt hvordan vi skal løse det, sier Stokke til Seher.no på telefon fra London.

Den kommende MGP-artisten mener hun må takke familien og ektemannen Tim for at hun har mulighet til å ta seg av karrieren.

- Familien har vært utrolig snille og har stilt opp masse. Mannen min er bare helt ufattelig. Da jeg var på turné i Norge i over en måned i høst, gjorde han alt. Han jobbet fulle dager og kom hjem til barna og tok seg av alt. Han klager aldri over noe. Han er veldig, veldig snill. Jeg er virkelig bortskjemt med en så god mann, sier hun til Seher.no.


Men selv om Lisa har fått mye utbytte av karrieren de siste årene, har det sin pris.

- Jeg får dårlig samvittighet. Når jeg har vært lenge borte fra familien er jeg bekymret for at barna skal reagere når jeg kommer hjem. Sist jeg kom tilbake fra en lang jobbeperiode var alle bare glade og ingen var traumatiserte. De har aldri vært så veloppdragne, så kanskje jeg burde være mer borte fra dem? Det går veldig fint, sier en åpenhjertig Stokke til Seher.no.


Når Lisa Stokke om kort tid entrer MGP-scenen på Ørlandet for å fremføre låta «With love» i første delfinale, er det uten familien til stede i salen.

Lisa forteller at barna av og til reagerer på at hun må reise så mye bort for å jobbe, men ifølge henne selv jobber hun ikke mer enn personer med helt andre yrker.

- Jeg har mange fine samtaler med sønnen min, og han spurte meg en gang om hvorfor jeg måtte være så mye borte. Men selv om jeg jobber mye er jeg jeg jo mer hjemme enn for eksempel en sykepleier eller en skiftarbeider. Det er ikke så ille, men i perioder er det vanskelig. Jeg håper jeg kan få flere jobber her i England. Jeg har lyst til å bli boende her. Nå har vi bodd i huset vårt i fire år, og jeg trives veldig godt her, sier Lisa Stokke til Seher.no.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Jeg har allerede tenkt på kjole 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer