Redd for å bli «slettet» som pappa

- Det er en uvirkelig klappjakt, mener den norske skuespilleren Geir Kvarme.

KRITISK: - Det oppleves helt ukontrollert. Det er enkeltmennesket mot systemet, sier Geir Kvarme om brevet fra Skattedirektoratet.  Foto: Se og Hør
KRITISK: - Det oppleves helt ukontrollert. Det er enkeltmennesket mot systemet, sier Geir Kvarme om brevet fra Skattedirektoratet. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Skuespiller Geir Kvarme (48) og ektemannen Sebastian er redd for at de skal miste all rett på tvillingdøtrene Nola og Anna (4). Det fortvilte ekteparet er en av flere titallls norske surrogatfamilier som nå skal granskes av myndighetene, der målet er å rydde opp i feilregistrerte surrogatbarn, skriver VG.

Ifølge barneloven kan ikke et barn ha to fedre. Trolig har ekteparet Kvarme aldri vært juridisk foreldre til jentene. Men ingen kan svare på hvem som er far til hvem av barna, om den ene har juridiske rettigheter til den ene eller begge barna.

- Det oppleves helt ukontrollert. Det er enkeltmennesket mot systemet - en uvirkelig klappjakt. Samtidig er det helt virkelig, sier Geir Kvarme, som så at familien hadde fått brev fra Skattedirektoratet da de kom hjem fra pinseferie, til VG.
 
Geir giftet seg med sin kjære Sebastian for fem år siden. Året etter kom Nola og Anna, som er født av surrogatmor i USA.

Ekteparet har valgt å stå fram med sin historie fordi de frykter at deres barns juridiske rettigheter står i fare, og fordi de vet at det er mange andre som opplever den samme situasjonen som dem.
 
- Myndighetene sier at vi begge ikke kan være foreldre til våre barn, men de sier ingenting om løsningen, mener Kvarme.

Til VG bekrefter Skattedirektoratet at en av dem som i dag står oppført som foreldre vil stå uten juridisk forbindelse til barnet i en overgangsperiode frem til en eventuell stebarnsadopsjon.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Håper folk går fra teatret  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer