Bethenny Frankel:

Realitystjernen slaktes: - Støtende og ekkelt

Bethenny Frankel havnet i hardt vær etter en podkastepisode.

MASSIV KRITIKK: Flere talspersoner for LHBTQ-miljøet har kritisert Bethenny Frankel etter uttalelsene hun kom med i en podkastepisode. Foto: Christine Chew / Shutterstock Editorial / NTB
MASSIV KRITIKK: Flere talspersoner for LHBTQ-miljøet har kritisert Bethenny Frankel etter uttalelsene hun kom med i en podkastepisode. Foto: Christine Chew / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bethenny Frankel (50), kjent fra realityprogrammet «The Real Housewives of New York City», ble kritisert av flere LHBTQ-talspersoner etter at hun kom med ufølsomme kommentarer angående pronomen og kjønnsidentitet. Det melder Page Six.

Kritikken kom etter at en nylig episode av podkasten hennes «Just B» ble lagt ut. I episoden snakket Frankel om temaet i forbindelse med datteren Bryn (11).

- Vi må gå inn på det faktum at jeg gjorde en undervisning på Zoom for skolen til datteren min og hadde samtaler om pronomen med hver lærer, hver forelder og hvert barn, begynte Frankel, tilsynelatende frustrert.

Videre fortalte hun at datteren hadde sagt at også på skolen hennes må alle si sine pronomen.

- Datteren min visste ikke engang hva hennes var, og sa til meg at hun visste hva hun er, eller tror at hun er, men hun har aldri sagt det høyt. Det har ikke vært en samtale. Så hun sa at hun ikke visste det, fortsatte hun.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Voldsom kritikk

Realitystjernen satte også spørsmålstegn ved inkludering av transkjønnede i skolesport, og senere antydet at ens kjønnsidentitet ganske enkelt kan være en «fase».

Uttalelsene ble ikke tatt godt imot og hun fikk voldsom kritikk fra LHBTQ-talspersoner på Twitter.

«Jeg hadde tenkt å sitere det transfobiske språket du brukte i den fryktelige introduksjonen til denne episoden, men det er for sårt til å skrive det», skrev en person.

En annen la til: «Enig i at jeg har lyttet til nesten hver episode, og all denne tullpraten var helt støtende og ekkelt. Hvordan tør hun».

- Åpenbart ikke så glad

I podkasten delte Skinnygirl-grunnleggeren også en historie fra en sommerleir som hun så på som komplisert anatomi, seksualitet og kjønnsidentitet.

- Det er en jenteleir og en person med penis, som identifiserer seg som en jente, dro til leiren og lå i køya med jentene. De så henne. Selv om personen hadde en mannlig anatomi, men identifiserer seg som en jente, måtte de andre jentene se en penis. De er ni og ti år gamle, så foreldrene var åpenbart ikke så glad for det, sa hun.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

Frankel påpekte imidlertid at Bryn, som hun deler med eksmannen Jason Hoppy (51), har en solid forståelse av kjønnsidentitet og viktigheten av å bruke riktige pronomen.

Likevel antydet hun i podkasten at hun mest sannsynlig ikke vil la datteren sove i samme seng som et transbarn.

Forsvarer uttalelsene

Til tross for at flere mente at Frankel kom med transfobiske og sårende uttalelser, mener hun selv at hun ikke har gjort noe feil.

Det informerer Page Six.

«Lytt til podkasten. Kommenter deretter. Jeg tok absolutt ikke feil. Og jeg skal diskutere dette igjen denne uken. Heldigvis har jeg en plattform for å avklare hva media liker å vri og vende på», skriver hun på Twitter.

Frankel er også overbevist om at kritikken kan skyldes at flere er redde for å ha ekte samtaler, og mener det burde være lov å snakke fritt om hva man tenker og mener, hvor ikke alt blir fulgt etter manus.

LES OGSÅ: Realitystjernen (56) sjokkerer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer