Jennifer Shah:

Realitystjerne arrestert for eldresvindel

«The Real Housewives of Salt Lake City»-profilen skal ha drevet med telefonsalgsvindel i ni år.

RISIKERER FENGSEL: Jennifer Shah har en potensiell lang fengselsstraff foran seg, dersom hun blir dømt. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB
RISIKERER FENGSEL: Jennifer Shah har en potensiell lang fengselsstraff foran seg, dersom hun blir dømt. Foto: Chad Kirkland / Bravo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det ble en mer dramatisk innspillingsdag under «The Real Housewives of Salt Lake City» for Jennifer Shah (47) enn det som trolig er en dagligdags tirsdag.

Det til tross for at drama nok er en del av stillingsbeskrivelsen i realityserien som følger rike husfruer i mormon-hovedstaden.

Hun fikk nemlig besøk av Homeland Security, sikkerhetsdepartementet i USA, ifølge TMZ. Der ble hun arrestert og siktet for telefonsalgsvindel, samt hvitvasking. Det skriver statsadvokatkontoret i New York i en pressemelding.

Både hun og assistenten Stuart Smith måtte i rettsmøte samme dag. Verken de to, eller representanter for dem, har uttalt seg.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Motivert av grådighet

I pressemeldingen står det at de to skal ha opprettet lister med navn på uskyldige personer, som de har solgt videre til andre for å begå svindel.

- I virkeligheten, og som antatt, er de såkalte forretningsmulighetene de har presset på ofrene av Shah, Smith og deres medsammensvorne bare svindelvirksomhet, motivert av grådighet, for å stjele ofrenes penger, sier statsadvokat på Manhattan, Audray Strauss i pressemeldingen.

FORLATER RETTEN: Jennifer Shah på vei ut av rettsmøte tirsdag. Foto: Spenser Heaps / The Deseret News / AP / NTB
FORLATER RETTEN: Jennifer Shah på vei ut av rettsmøte tirsdag. Foto: Spenser Heaps / The Deseret News / AP / NTB Vis mer

Spesialagent i Homeland Security, Peter C. Fitzhugh, sier at duoen utad har flagget livsstilen sin til offentligheten som svært suksessfull.

- I virkeligheten har de angivelig bygget sin overdådige livsstil på bekostning av sårbare, ofte eldre, arbeiderklassefolk, uttaler han.

- Som en konsekvens kan deres nye virkelighet meget mulig ende annerledes enn de forventet, fortsetter han.

De skal, siden 2012, ha gått etter flere hundre personer med mål om å svindle dem gjennom telefonsalg. Infoen de har fått fra ofrene har de solgt videre.

REALITYFRUER: Salt Lake City er den tiende byen «The Real Housewives»-serien inntar. Foto: Bravo
REALITYFRUER: Salt Lake City er den tiende byen «The Real Housewives»-serien inntar. Foto: Bravo Vis mer

Drama på skjermen

Nå risikerer de strenge fengselsstraffer. Telefonsalg-svindel, med ti eller flere ofre over 55 år, har en maksimumsstraff på 30 år i fengsel. Hvitvasking har maksstraff på 20 år.

I pressemeldingen ber også statsadvokatkontoret om å bli kontaktet dersom man mistenker å være utsatt for svindelen til reality-duoen.

Shah har ikke gått stille i gangene under realityopptredenen. «The Real Housewives of Salt Lake City» hadde premiere på første sesong i fjor, og det er altså under innspillingen av den andre sesongen hun ble arrestert.

SLO AN: Rosemarie Vega og Ed Brown ble et populært par å følge og gikk viralt etter opptredenen i «90 Days Fiancé». Nå snakker Rose ut om livet etter programmet. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Sammen med ektemannen Sharrieff Shah har hun to barn, og beskrives av kanalen Bravo som «dronningen av husholdningen og som daglig leder av tre markedsføringsbedrifter».

«Det er ikke bare lek og moro for Jen sammen med denne gruppa av kvinner når hun kjapt finner seg selv i kjernen av dramaet», skriver de på sine nettsider.

LES OGSÅ: Gift med beste­morens enkemann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer