Realityprofiler møter i retten

Torsdag må to menn i 20-åra møte i retten. De står tiltalt for å ha filmet en sexvideo uten fornærmedes viten og samtykke.

MØTER I RETTEN: De to mannlige realitydeltakerne i 20-årene må møte i Oslo tingrett torsdag. De står tiltalt for å ha filmet en kvinne under sex, uten viten og samtykke. Foto: NTB Scanpix
MØTER I RETTEN: De to mannlige realitydeltakerne i 20-årene må møte i Oslo tingrett torsdag. De står tiltalt for å ha filmet en kvinne under sex, uten viten og samtykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I februar ble det kjent at to mannlige realityprofiler er tiltalt for å ha filmet et samleie med en kvinne. Fornærmede skal ikke ha vært kjent med opptaket, som siden ble delt av en av mennene på Snapchat.

Hendelsen fant sted i april 2019, og skulle opprinnelig opp i retten i april i år. På grunn av coronapandemien og utsettelse av en rekke straffesaker, er det først torsdag saken kommer opp for Oslo tingrett.

De er begge tiltalt etter straffelovens paragraf 298, som går på å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke hadde samtykket til det.

Den fornærmede kvinnen skal ifølge tiltalen verken ha gitt samtykke, eller vært klar over at hun ble filmet.

En av mennene er også tiltalt etter straffelovens paragraf 266, ettersom han delte videoen med andre.

Begge de tiltalte skal ifølge tiltalen ha vært innforstått med at akten ble filmet, da en av dem sto for filmingen - mens den andre vinket og smilte da opptaket ble gjort, og med det støttet handlingen.

Forsvareren til mannen som er tiltalt for både å ha filmet samleiet og for å ha delt en video av det videre, opplyser til Se og Hør at klienten nekter straffskyld.

Se og Hør har også vært i kontakt med forsvareren til den andre mannen, som sier at klienten ikke har noen kommentarer til denne saken.

Tidligere straffedømt

Lovbruddene har en strafferamme på inntil ett år, eller bøter, og saken går i Oslo tingrett 6. august.

I tillegg er det lagt ned påstand om at kvinnen får oppreisning.

En av de to mennene som nå står tiltalt, er tidligere straffedømt for forhold vedrørende seksuell kriminalitet. Dette har han sonet for i flere etapper. At han er tidligere dømt kan ha innvirkning på straffeutmålingen dersom han blir dømt igjen.

Begge mennene har figurert på tv de siste åra, og har store følgeskarer i sosiale medier.

LES OGSÅ: Angrer på bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer