Realityprofil voldtektstiltalt: - Løy for produksjonen

Mannen, som er siktet for voldtekt, forklarer seg i retten torsdag.

NEKTER STRAFFSKYLD: Realityprofilen nekter for å ha begått voldtekt. Foto: Lise Åserud / NTB
NEKTER STRAFFSKYLD: Realityprofilen nekter for å ha begått voldtekt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag startet rettssaken mot en tidligere realityprofil i tingretten. Mannen i 20-årene er tiltalt for voldtekt.

I tiltalen går det frem at mannen skal ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd. Her står det at han skal ha slått fornærmede i ansiktet. Han er også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

Nekter straffskyld

Hendelsen skal ha funnet sted tilbake sommeren 2019. Mannen har hele veien nektet straffskyld.

Det er satt av fire dager til saken. Se og Hør følger saken via videolink. Tiltalte møter i retten i grå genser, mørke bukser og hvite sko. Han nekter også i retten for straffskyld på begge tiltalepunkter.

BLIND VOLD: Realityprofil Cristian Brennhovd ble banket opp i Oslo. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Aktor Hilde Stoltenberg starter sin innledning ved å påpeke at saken har stor medieoppmerksomhet, men at saken ikke har noe med det aktuelle realityprogrammet å gjøre.

- Hendelsen skjedde før innspillingen, og ingen av vitnene har tilknytning til programmet, sier hun.

Aktor forteller at det mangler tekniske bevis, vitner til hendelsene, og at det var gått ett år fra hendelsene til anmeldelse. Hun forklarer derfor at saken hviler på fornærmede og tiltaltes forklaringer.

De mange TV-kanalene har prøvd seg på det meste av reality-konsepter gjennom tidene, men noen programmer bikker nesten grensa til å bli farlig. Video: Rød Løper Vis mer

Dette understreker også forsvarer Tor Haug i sin innledning. Han påpeker at saken er svært alvorlig for hans klient.

- Det er av særdeles stor betydning å foreta en bevisvurdering, hvor man snur hver eneste sten som finnes, sier han.

I retten kommer det også frem at tiltalte har vært siktet for en annen voldtekt, uavhengig av denne saken, men at denne er henlagt.

Fornærmede: - Slått i ansiktet

Fornærmede forklarer at hun kom i kontakt med tiltalte gjennom en venninne. Denne venninnen hadde ham som kontakt på appen Snapchat. Hun hadde ikke møtt tiltalte i forkant av kvelden tiltalen dreier seg om. Hun forteller at hun hadde en flørtete tone med tiltalte.

DEN GANG DA: Reality-TV har den siste tiden blitt hakket mer stuerent, der til og med skandale-programmet «Ex on the Beach» har gått i samme spor. Her er et tilbakeblikk på hvordan programmet en gang var. Video: Rød Løper Vis mer

Hun forklarer at de var tre stykker den aktuelle kvelden, hun, tiltalte og en kompis av ham. De tre drikker alkohol og har drikkeleker.

Fornærmede forklarer at det ble kyssing under drikkelekene, og at hun og tiltalte deretter bestemte seg for å gå inn på et soverom og ha samleie. Hun bekrefter at dette var ønsket fra hennes side.

Senere på kvelden, når kompisen til tiltalte har dratt, hevder hun at tiltalte krever at de to har samleie igjen. Hun forteller at hun forsøker å motsette seg dette, og at hun gjør fysisk motstand, noe som skal ha ført til at han slo henne to ganger i ansiktet, med knyttet neve.

- Han sa at «det er sånn som skjer når du gjør sånn», forklarer hun.

Fornærmede er tydelig opprørt under denne delen av forklaringen.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Dagen etter er fornærmede hos både legevakt og overgrepsmottak.

Tiltaltes forklaring er imidlertid en helt annen. Ifølge ham har det ikke vært noe samleie under møtet. Han hevder at de to kom i kontakt via datingappen Tinder, hvor han antok at fornærmede var 18, ettersom det er aldersgrense på appen. Han skal også ha reagert på at hun kom alene.

- Vi sitter og drikker, og prater om alt og ingenting. Så lekte vi nok noen leker. Jeg kan ikke huske at jeg har vært i noen fysisk kontakt med verken henne eller kompisen under lekene, sier han.

Motstridende forklaringer

Aktor påpeker flere ganger at hans forklaring i retten avviker fra det han har fortalt i avhør med politiet.

Han forklarer at fornærmede underveis fortalte at hun var mye yngre enn han hadde antatt. Aktor påpeker imidlertid at alderen han oppgir i sin forklaring i retten er ulik den han oppga i første avhør med politiet. Tiltalte velger å stå for det som ble oppgitt i første avhør. Aktor drar også opp en tredje alder, som tiltalte oppga i andre avhør med politiet.

HÅVER INN: Amerikanske Stephanie Matto, kjent fra reality-programmet «90 Day Fiancé» får reaksjoner for å selge sin egen fis på glass. Video: Kine Falch Vis mer

Tiltalte forklarer i retten at han at han møtte fornærmede på bussholdeplassen, men blir konfrontert av aktor at han har sagt i avhør at han ikke har møtt henne. Han står på forklaringen som gis i retten.

Han forklarer i retten at han fulgte henne til bussen etter festen, men det har han ikke fortalt i avhør, ifølge aktor.

- Det er noe jeg har kommet på i ettertid. Det er det som er rett, sier han i retten.

Han nekter for at han har hatt samleie med fornærmede. Han avslår også at han har gjort noe galt, og forklarer at han løy til produksjonen i det aktuelle realityprogrammet om at han var mistenkt i en straffesak.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Jeg vet at jeg ikke har gjort noe. Jeg løy jo til og med til produksjonen, som viser på at jeg var sikker på at jeg ikke hadde gjort noe galt, sier han, og legger til:

- Jeg ville bli kjendis og leve det livet der. Jeg har ingenting å skjule, sier han.

- Jenter blir fort betatt

Tiltalte blir av egen forsvarer spurt om hva hans forhold til jenter er.

- Forholdet mitt til jenter er at jenter blir fort betatt av meg. Mange spiller på det at jeg ser bra ut fordi jeg trenger mye, jeg har fin kropp, jeg er veldig utadvendt og veldig snill, omtenksom, jeg bryr meg mye om fellesskap. Det dumme med jenter er at de blir så glad i meg som de mange ganger blir. Jeg sliter med at jeg ikke prater så med dem, og da blir de veldig innpåslitne, sier han.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

I retten blir det også vist et bilde av fornærmede med blod i ansiktet, som hun hevder kom av at tiltalte slo henne i ansiktet. På spørsmål om hva tiltalte tenker om det, svarer han:

- Jeg synes det er veldig rart. Hadde jeg vært en person som ville slått noen, så ville jeg truffet mye bedre enn det bildet tilsier.

Aktor viser også frem en meldingsutveksling mellom kompisen som var på vorspielet og en annen. Der skriver kompisene at tiltalte var «oppe og pulte». Dette mener tiltalte bare var en spøk.

LES OGSÅ: I retten: - Veldig fortvilet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer