Andreas Østerøy fra «Ex on The Beach»:

Realityprofil smittet etter partytur

25-åringen fikk første dose av Pfizer for en måned siden. Mandag fikk han påvist deltavarianten på Gardermoen.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer
Publisert

Da «Ex on The Beach»-profilen Andreas Østerøy (25) landet på Gardermoen etter en ferietur til Polen mandag denne uken, måtte han ta en hurtigtest - i likhet med alle andre reisende som ikke er fullvaksinerte.

Polen er grønt på FHIs reisekart, noe som betyr at man ikke trenger å gå i karantene når man er tilbake i Norge. Men for Andreas Østerøy endte utenlandsturen likevel i full karantene på isolasjonshotell på Gardermoen flyplass.

På hotellet innkvarteres personer som har fått påvist corona ved ankomst på Gardermoen. Kost og losji betales av staten.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Østerøys hurtigtest viste seg nemlig å være positiv - til 25-åringens store overraskelse. Han ble vaksinert med første dose av Pfizer for en måneds tid siden, og tenkte at han var godt beskyttet på ferieturen.

Realityprofilen legger ikke skjul på at det var mye festing og dansing på reisen, og mistenker at han ble smittet da han var på et overfylt utested torsdag kveld.

Se video øverst i saken!

Ble ringt på toget

Østerøy følte seg ikke helt i form da han dro til flyplassen for å reise hjem til Norge, men tenkte først at han var fyllesyk. På flyet begynte han å bli dårligere, han var urolig og fikk ikke sove.

Tanken på at det kunne være corona, streifet ham ikke.

FULL FEST: Andreas Østerøy tror han ble smittet etter denne fuktige turen på byen. Foto: Privat
FULL FEST: Andreas Østerøy tror han ble smittet etter denne fuktige turen på byen. Foto: Privat Vis mer

Etter testen på Gardermoen ventet han i femten minutter på testsvar, men da resultatet lot vente på seg, tok han sjansen på å sette seg på Flytoget - til tross for at man ifølge Helse-Norge skal vente på resultatet før man reiser videre. Da han nesten var framme i Oslo, ble han ringt og fortalt at testen var positiv.

Da fikk han beskjed om å komme seg tilbake til Gardermoen så fort som mulig. Østerøy har ikke vært syk på flere år, og ble stresset og sjokkert av beskjeden.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Østerøy måtte ta en PCR-test for å finne ut hva slags variant han er smittet med. Det viste seg å være deltavarianten, som nå er dominerende i Norge.

I forrige uke ble det lagt frem en forskningsstudie som viser at to vaksinedoser fra Pfizer/Biotech eller AstraZeneca er like effektive mot deltavarianten som alfavarianten. Dette gjelder imidlertid bare når man er vaksinert med to doser. Studien fastslo at én dose ikke gir tilstrekkelig beskyttelse mot sykdommen.

Sterke plager

Selv beskriver «Ex on The Beach»-deltakeren et sykdomsbilde med sterke symptomer, blant annet hodepine, feber, vondt i ryggen og utmattelse.

- Det har vært helt jævlig. Jeg hadde så høy feber, og det var som at hodet mitt skulle sprekke. Jeg måtte bestille apotekvarer på natten, sier 25-åringen til Se og Hør.

DÅRLIG: 25-åringen må nå være på isolasjonshotell fram til han ikke lenger er smittsom. Foto: Privat
DÅRLIG: 25-åringen må nå være på isolasjonshotell fram til han ikke lenger er smittsom. Foto: Privat Vis mer

Han beskriver også støt-liknende smerter rundt hjertet på nattetid, samt høy puls. I tillegg blir han fort sliten, og andpusten bare ved å gå den korte veien til toalettet.

- Jeg trodde ikke at jeg kunne bli så syk fordi jeg er så ung, men unge mennesker får også sterke coronasymptomer, sier han, og forklarer at han føler seg godt ivaretatt på isolasjonshotellet:

- Jeg skal få en lege på besøk her ganske snart. Jeg følger meg veldig trygg her, og blir ringt hver dag. Trenger jeg noe, så kommer de. Jeg kan også få psykolog om jeg har lyst til å ha noen å snakke med. Jeg er veldig glad for at jeg er her, og ikke i Polen. Det hadde vært skummelt.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skulle ha sex i en episode av «Ex on the Beach», ble det til en konkurranse om hvem som var flinkest til å onanere, og både Andreas Osterøy og Richard Liedholm meldte seg på. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

- Mer respekt

25-åringen må være i isolasjon på hotellrommet i minimum syv dager, etter det kan han prøve å teste seg ut. Østerøy innrømmer at det hittil har vært tøft å oppholde seg totalt avskåret fra andre mennesker.

- Man blir litt crazy. Man føler seg litt fanget, man kan jo ikke forlate rommet. Man kan ikke trekke luft, heller, sier Østerøy, som bruker tiden til å sove og å se på serier.

25-åringen innrømmer at han festet mye på turen til Polen, og at han var på et utested der trolig flere tusen personer var samlet på dansegulvet. Bruk av munnbind og avstandsregler var ikke som i Norge, hevder realitydeltakeren.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

- Jeg har fått mye mer respekt for corona. Jeg har mange venner som reiser rundt og er i Syden og danser, men man må være litt forsiktig når man danser, for det er ikke gøy å få corona. Jeg trodde jo at jeg var safe, derfor tenkte jeg ikke så mye på det, avslutter han.

LES OGSÅ: I hardt vær etter corona-spøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer