Realityprofil dømt til fengsel for hvitvasking

En kvinne i 20-årene er dømt til 30 dagers fengsel.

FORSVARER: Unni Fries forsvarte realityprofilen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORSVARER: Unni Fries forsvarte realityprofilen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar skrev Se og Hør om en tidligere reality-profil som var tiltalt for å ha hvitvasket penger, etter at hun mottok penger hun tok ut i kontanter i 2019.

Ifølge tiltalen mottok kvinnen 73 000 kroner på sin konto. Politiet mener hun skal ha vært klar over at pengene stammet fra en kriminell handling. Likevel skal hun ha tatt ut 70 000 kroner i kontanter, som ble overlevert en annen person, ifølge tiltalen.

Kvinnen sa da til Se og Hør at hun ikke kjente seg igjen i tiltalen, og at hun ikke erkjente straffskyld. Utover det hadde hun ingen kommentarer.

Dømt til fengsel

8. april møtte hun i Oslo tingrett. Fredag kom dommen.

Der står det at kvinnen dømmes til 30 dager i fengsel. I dommen står det at hun objektivt rammes av straffeloven om hvitvasking eller medvirkning til dette.

Det var også tema i retten om hvorvidt kvinnen handlet forsettlig, ettersom hun selv ikke erkjente straffskyld. Retten setter ikke lit til forklaringen hennes om at hun ikke visste pengene stammet fra straffbare handlinger.

Kvinnen er ikke tidligere straffedømt.

- Vi har mottatt dommen og vil nå gjennomgå denne og vurdere hvordan hun ønsker å forholde seg til den, sier kvinnens forsvarer Unni Fries til Se og Hør.

Saken er tilknyttet bedragerisaken mot «Paradise Hotel»-profil Carl Aksel Jansen, som sammen med to andre er tiltalt for grovt bedrageri. Det er en av de to andre personene som realitykvinnen er dømt for å ha hvitvasket penger for.

TRIST: Ikke alle er fornøyde med hvem Mario velger til kamp i «71 grader nord», og laget hans blir dermed beskyldt for rasisme. Reporter: Kine Falch. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Annen kvinne dømt

En annen kvinnelig reality-profil er dømt i en tilsvarende sak. Det framgår av dom i slutten av mars. Kvinnen ble dømt til 60 dager i fengsel. Hun er dømt for å ha mottatt 163 000 kroner fra en konto, som hun siden overførte til nevnte Jansen.

Kvinnen ble i slutten av desember dømt for å ha løyet om en voldtekt.

I Oslo tingrett ble hun dømt til 30 dagers fengsel, samt en bot på 10 000 kroner.

Politiet mener Carl Aksel Jansen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Kvinnens forsvarer, Unni Fries, fortalte til Se og Hør da at hun ikke hadde noen kommentarer til saken. Heller ikke politiadvokat Erik T. Hansen ønsket å kommentere saken.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Carl Aksel i retten

Saken mot Jansen og de andre tiltalte er satt opp over åtte dager i mai. Han er tiltalt for å ha svindlet til over 4,5 millioner kroner. Han har erkjent flere av forholdene.

- Han erkjenner de fleste av forholdene, og beklager så mye for det han har gjort og den smerten han har påført de fornærmede. Han jobber nå hardt med rusrehabilitering og for å bli frisk, sa hans forsvarer Petter Bonde til Se og Hør i januar.

En annen reality-profil ble i januar tiltalt for hvitvasking i samme sak. Kvinnen i 20-åra ble samme måned dømt for å anmelde falsk voldtekt. Hun er tiltalt for å ha hvitvasket 163 000 kroner, ifølge TV 2.

Denne våren er det flere realitydeltakere som må møte i retten. Også «Ex on the Beach»-profil Melina Johnsen (24) må møte i Oslo tingrett, i mars. Hun har erkjent straffskyld for vold og ruskjøring.

LES OGSÅ: Ut mot «drama»-spekulasjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer