Realityprofil dømt for vold

Den mannlige realityprofilen var forrige uke i retten etter å ha slått ned en mann på byen.

DØMT: Realityprofilen er dømt for vold. Foto: Lise Åserud / NTB
DØMT: Realityprofilen er dømt for vold. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor slo en mann i 20-årene til en annen mann på et utested i Drammen. Det endte med nesebrudd for den fornærmede, står det i tiltalen.

Etter hendelsen deltok den nå voldsdømte mannen i et realityprogram, uten at produksjonen skal ha vært klar over hendelsen.

Først torsdag forrige uke kom saken opp for Drammen tingrett. Mannen er fra et annet sted i landet, men hendelsen skjedde i Drammen. Onsdag kom dommen, pålydende 89 timers samfunnsstraff.

Det opplyser forsvarer Per Bjørnar Fjeld Hegelstad overfor VG.

- Vi er fornøyd med resultatet. Det er en grundig dom og det er bra at retten gjør unntak fra utgangspunktet om ubetinget fengsel i et slikt tilfelle som dette. Klienten er glad for endelig å bli ferdig med saken og ser frem til å legge dette bak seg, sier han til avisen.

I dommen, som Se og Hør har fått tilgang til, står det at realityprofilen frifinnes for oppreisningskrav.

Retten har lagt vekt på at det i forkant av knyttneveslaget var en prokasjon, og at realityprofilen derfor må anses å ha handlet i berettiget harme. Det er også lagt vekt på at han tilsto og at det har gått langt tid før saken havnet i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.