Realityprofil dømt for sexvideo-deling

Den tidligere realityprofilen var i forrige uke i lagmannsretten.

ANKESAK: Realityprofilen var forrige uke i retten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
ANKESAK: Realityprofilen var forrige uke i retten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i fjor ble to realityprofiler dømt i Oslo tingrett etter å ha tatt video av at de hadde sex med en kvinne. Den ene personen delte så denne videre på Snapchat.

Sistnevnte ble i tingretten dømt til 90 dagers ubetinget fengsel, samt til å betale 20 000 kroner i erstatning til fornærmede. Han valgte å anke saken. Tirsdag forrige uke møtte han i Borgarting lagmannsrett. Torsdag kom dommen.

I dommen står det at anken ikke har ført frem, og at mannen derfor må sone de 90 dagene i fengsel han ble dømt til i tingretten.

Dette i tillegg til de 20 000 kronene i erstatning som han ble ilagt i tingretten.

TATT: Danske Peter Madsen forsøkte å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer

Han ble i tingretten dømt til å betale saksomkostninger på 3000 kroner. Også i lagmannsretten må han betale saksomkostninger på samme beløp.

Mannens forsvarer, Kirsten B. Sigmond, har ingen kommentar til saken.

- Stor belastning for fornærmede

Aktor i saken, Marie Sverd Tare, sier til Se og Hør at påtalemyndigheten mener at lagmannsretten har gjort en god og riktig vurdering.

- En av utfordringene med denne type saker er den store belastningen for fornærmede. Når dette type materiale først er delt er det umulig å få kontroll over. Fornærmede må leve med at det kanskje aldri blir borte fra sosiale medier, og at noen kanskje har det på telefonen eller datamaskinen, sier hun, og legger til:

- Det er positivt at det slås hardt ned på, vi mener det er riktig med ubetinget fengselsstraff i denne saken.

Anket ikke

Den andre realityprofilen ble dømt til 30 dagers fengsel, men har valgt å ikke anke dommen, etter det Se og Hør kjenner til. Forsvarer Nicolas Weiss-Andersen har ingen kommentarer til saken.

Den spredte videoen, som varer i omkring ti sekunder, viser et trekantsamleie. Både filmingen og delingen av videoen er gjort uten fornærmedes kunnskap og samtykke.

- Fornærmede kan ikke identifiseres fra videoen, men lagmannsretten har funnet det bevist at tiltalte har navngitt henne, og det har blitt kjent både i og utenfor fornærmedes miljøet at den avbildede kvinnen er fornærmede, heter det i dommen.

AVSLØRER: I vår nye spalte «har/har ikke» blir vi bedre kjent med kjendisene, og denne gangen er det den svenske realitystjerna Bettina Buchanan som letter på sløret. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Tilleggsbelastning med mediedekning

Mannen var tiltalt både for å ha medvirket til filmingen og for å ha delt videoen på Snapchat. I tillegg til domfellelse for delingen av videoen, er han dømt for å ha medvirket psykisk til selve filmingen ved at han smilte og gjorde håndbevegelser til kameraet.

I straffeutmålingen har lagmannsretten også fremhevet at når en video av slik karakter først er delt, er det tilnærmet umulig å få kontroll på hvor den befinner seg. Dette utgjør en stor belastning for den fornærmede.

- Fornærmede må leve med den belastningen delingen av videoen innebærer kanskje resten av livet. Det har vært en tilleggsbelastning for fornærmede at saken har fått til dels stor mediedekning på grunn av de tiltaltes kjendisstatus som deltakere i et reality TV-program, slås det fast i dommen.

Den fornærmede kvinnen skal ifølge tiltalen ikke ha vært klar over at hun ble filmet, og ga ikke samtykke til det.

Begge mennene har figurert på tv de siste årene, og har store følgeskarer i sosiale medier. De er også tidligere straffedømt.

LES OGSÅ: Reality-profil tiltalt for hvitvasking

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer