GA OPP: Etter åtte uker på «Farmen»-gården, valgte Simen Amandus Haug Henriksen (34) å reise frivillig hjem. Her med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA OPP: Etter åtte uker på «Farmen»-gården, valgte Simen Amandus Haug Henriksen (34) å reise frivillig hjem. Her med programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

«Farmen 2016»:

Realityoppholdet endte i hulking. Derfor valgte «Farmen»-Simen å gi opp

Tapte tvekampen med vilje. Nå tar han et oppgjør med TV 2.

Publisert

- Det var ikke verdt å være borte så lenge hjemmefra for et sånt surr, med tanke på all dritten den siste uka, sier Simen Amandus Haug Henriksen (34) til Dagbladet.

Det ble med åtte uker på «Farmen». Søndag kveld var realityeventyret over for drammenseren, etter en følelseseksplosjon av en tvekamp.

I forkant hadde Haug Henriksen bestemt seg for at han ikke ville mer. Nok var nok - nå ville han bare hjem.

Amper stemning

- Jeg så ikke lenger poenget med å være der. Spillet hadde blitt skittent, og motivasjonen min var borte, sier han.

For inntil en halv uke siden hadde «Farmen»-deltakeren ingen planer om å reise hjem. Så tok storbonden, Stine Hartmann (31) et valg som skulle forandre alt: Hun utpekte Haug Henriksen til førstekjempe.

Siden førstekjempen må velge tvekamp-motstander av samme kjønn, ble 34-åringen tvunget til å velge mellom to deltakere han hadde knyttet nære bånd til, Marius Hofsøy (24) og Ali Ahmad (29).

De gjenværende «Farmen»-guttas drøm om å stå sammen i finaleuka, var knust. Misnøyen var enorm, og gårdsidyllen forvant på et blunk.

- Jeg skjønner at «Farmen» er et spill, men det ble tatt et valg som gikk utenfor det vi var enige med Stine om. «Farmen» handlet også om vennskapet jeg hadde fått til gutta, og derfor ble reaksjonen så kraftig, sier Haug Henriksen.

- Men dere måtte jo bli splitta en gang?

- Ja, og det visste vi. Men vi lagde en avtale med Stine om å holde sammen til finaleuka, når alle konkurrerer mot alle. Jeg var sikker på at jeg ikke skulle bli valgt.

- Koker suppe på spiker

Førstekjempefeiden har fått stor oppmerksomhet i media, og har skapt debatt på sosiale medier. Den utslåtte «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen (33) er blant dem som har gått til angrep på guttas reaksjon, og meddelte overfor Dagbladet tidligere i uka at han ser på oppførselen som «høyst kritikkverdig».

Uten å nevne navn, forteller Haug Henriksen at han er skuffet over hvordan enkelte har «kokt suppe på spiker» i media.

- Hele situasjonen er sterkt overdrevet, og jeg føler at vi gutta har fått ufortjent mye pepper. Ja, vi ble sinte på tv, og sa kanskje ting vi ikke burde ha sagt, men det finnes alltid flere sider av en sak. Jeg opplever at TV 2 har klippet programmet slik Stine vil ha det, og framstilt meg som en drittsekk, sier han.

Det ble tårevått i minuttene før og etter kveldens tvekamp, da 34-åringen valgte å gi seg midt i tvekampen - for å sikre andrekjempen, Marius Hofsøy, en plass videre på «Farmen».

- Framstilt som et rasshøl

Gutta konkurrerte i melkespannholding, som ble avgjort på et knapt minutt, da Haug Henriksen slapp melkespanna med vilje.

FØLELSESLADD: Verken Marius Hofsøy eller Simen Haug Henriksen klarte å holde tårene tilbake etter tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FØLELSESLADD: Verken Marius Hofsøy eller Simen Haug Henriksen klarte å holde tårene tilbake etter tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det sier litt om hva slags person han er. En fyr med større hjerte har jeg vel ikke møtt. Det var mye blanda følelser, sier Marius Hofsøy til Dagbladet.

Heller ikke han klarte å holde tårene tilbake da kompisens tv-exit var et faktum. Etterpå satt han igjen med mye skyldfølelse.

- Alle som er igjen på «Farmen» fortjener å gå videre. Jeg følte meg litt drittsekk som ikke slapp spanna før Simen, sier han, og legger til:

- Enda verre er det at Simen blir framstilt som et rasshøl. Hvis tv-seerne hadde visst om alt som ble sagt av andre på gården, som ikke har kommet på tv, tror jeg mye ville ha vært annerledes.

Kan ikke overvåkes

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, understreker at «Farmen» ikke er et program der deltakerne overvåkes 24 timer i døgnet.

- Selv om vi er tilstede med kameraer fra tidlig morgen til tidlig kveld, er det ikke mulig for oss å være til stede med alle deltakerne til alle tider. Derfor kan det være samtaler, avtaler og nyanser vi ikke har mulighet til å fange opp. Vi forstår at deltakerne er i en spesiell og presset situasjon, og at de derfor ofte reagerer sterkere på ting inne på gården, enn man ville gjort utenfor. Det blir det tatt hensyn til i redigeringen av programmet, sier Iversen til Dagbladet.

Hva gjelder påstandene om at Stine Hartmann hadde planlagt å «spare» guttealliansen for ukas tvekamp, har hun tidligere sagt følgende til Dagbladet:

- Ja, de satt rundt bordet en gang og snakket om at det hadde vært fett med oss unge byfolka i finalen. Men jeg var aldri med på det. Hvis Simen mener at han fredet meg, betyr jo det at han egentlig ville ha meg ut? Da ser jeg ikke hvorfor det er så ille at jeg vil ha ham ut, sa hun.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer