Realitykjendis fengslet for bedrageri:

- Realitykjendis svindlet unge kvinner for millioner

Politiet har innledet en stor etterforskning mot det de mener er et nettverk av bedragere. En realitykjendis i 20-åra pekes ut som sentral, og skal ha drevet svindelen i over et år.

MÅ MØTE I RETTEN: Reality-kjendisen, som er siktet for bedrageri, må møte i Oslo tingrett torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MÅ MØTE I RETTEN: Reality-kjendisen, som er siktet for bedrageri, må møte i Oslo tingrett torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En norsk realitykjendis i 20-åra er pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Han ble i Oslo tingrett i dag fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud i det politiet kaller en koordinert aksjon mot det de mener er et svindlernettverk.

Politiet mener at mannen har brukt sin kjendisstatus til å skaffe betalingsopplysninger fra kvinner. Opplysningene skal han ha brukt til å ta opp lån i kvinnenes navn, meldte TV 2 i dag.

Dagbladet får disse opplysningene bekrefter. Dagbladet får også bekreftet at politiet mener det er blitt svindlet for et beløp på flere millioner kroner.

Politiet har nå kontroll på flere fornærmede kvinner, der de fleste skal være unge. Enkelte av de fornærmede skal ha anmeldt mannen, men politiet frykter likevel at det er flere ofre.

- Ett år

Så langt dreier saken seg om bedragerier som skal ha pågått over et år.

Siktelsen mot realitykjendisen omfatter en lang rekke forhold begått i perioden 29. august 2018 til 24. september i år, på tirsdag denne uka.

Da ble mannen pågrepet, samtidig som politiet ransaket mannens bolig.

Politiadvokat Andreas Kruszewski ønsker ikke å kommentere om det ble gjort noe beslag i leiligheten.

Politiet opplyste at pågripelsee av siktede var en del av en koordinert aksjon mot et nettverk av personer, og varsler at det i løpet av kort tid vil bli gjennomført ytterligere pågripelser.

Pågrepet for to uker siden

Realitykjendisen ble pågrepet i en veitrafikksak for bare to uker siden, og ble da ikke fengslet. Selv etter dette skal mannen ha begått bedragier, ifølge politiets etterforskning.

«Det fremgår at siktedes straffbare handlinger synes å ha eskalert den siste tiden» skriver Oslo tingrett i sin kjennelse.

- Vi er helt i innledningen av etterforskningen, sier politiadvokat Andreas Kruszewski til Dagbladet før fengslingsmøtet i dag.

Han begjærte lukkede dører i fengslingsmøtet i dag, blant annet på grunn av bevisforspillelsesfare. Politiadvokaten begjærte 8 ukers fengsling på bakgrunn av gjentakelsesfare, men fikk ikke gehør i tingretten.

Dømt to ganger

Fengslingsperioden ble satt til fire uker.

Realitykjendisen har ikke blitt avhørt av politiet eller tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Hans forsvarer, advokat Ingrid Salberg Brekke, har torsdag kveld ikke besvart Dagbladet henvendelser.

Realitykjendisen er dømt to ganger tidligere. Den første gangen for å ha brukt falsk ID for å komme seg inn på et utested i Oslo, og for å ha oppbevart kokain.

I 2015 ble mannen i 20-åra dømt for å ha kjørt bil i beruset tilstand, i tillegg til å ha vært i besittelse av både kokain og marihuana.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor er de ikke på «riking»-listen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer