TOK SELV AFFÆRE: Etter at innbruddet i bilen hans først ble henlagt, sørget TV 2-programleder Geir Håkonsund selv for å få tak i opptak fra parkeringshuset, der innbruddet hadde skjedd. Foto: TV 2
TOK SELV AFFÆRE: Etter at innbruddet i bilen hans først ble henlagt, sørget TV 2-programleder Geir Håkonsund selv for å få tak i opptak fra parkeringshuset, der innbruddet hadde skjedd. Foto: TV 2Vis mer

Realitykjendis siktet for bedrageri mot TV 2-Geir

- Det er skummelt å tenke på at noen har brukt identiteten vår på dette.

SEOGHØR.NO: «Eurojackpot»-programleder Geir Håkonsund (31) og hans ektemann TV 2s krimreporter Jens-Christian Nørve oppdaget torsdag 12. juni at frekke tyver hadde brutt seg inn i bilen deres i et parkeringshus på Tjuvholmen i Oslo.

Blant verdisakene som ble stjålet var begge mennenes pass. Politiet henla raskt saken, men nedturen var ikke over med dette.

Kort tid etter begynte det å dukke opp dokumenter som viste at noen var i ferd med å bestille varer i Håkonsund og Nørves navn.

UTSATT FOR IDENTITETSTYVERI: Geir Håkonsund og hans ektemann Jens-Christian Nørve ble forsøkt svindlet for flere tusen kroner etter at frekke tyver brøt seg inn i bilen deres. Foto: Andreas Fadum
UTSATT FOR IDENTITETSTYVERI: Geir Håkonsund og hans ektemann Jens-Christian Nørve ble forsøkt svindlet for flere tusen kroner etter at frekke tyver brøt seg inn i bilen deres. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Noen dager ettepå fikk vi begge simkort i posten på telefonabonnementer vi ikke hadde bestilt. Gjerningspersonene hadde også tatt opp lån på en Audi A6 til nesten en million kroner og opprettet forsikring i Jens' navn, sier Håkonsund  til Seoghør.no.

Da Geir selv fikk tak i overvåkingsbilder av innbruddet i bilen, fikk han beskjed fra politiet  om at den samme personen også var innblandet i en større svindelsak de hadde under etterforskning.

Politiaksjon

19. juni ble en en norsk realitydeltager arrestert i forbindelse med en politiaksjon mot et møte på Holmen Fjordhotell i Asker.

Totalt fem personer ble ifølge VG arrestert og siktet for grovt bedrageri, ved hjelp av identitetstyveri.

Geir Håkonsund oppfordrer myndighetene til å satse enda mer på å oppklare slike forbrytelser.

- Selv om vi trolig får dekket tapene våre gjennom forsikringsselskapet er det veldig ubehagelig å tenke på at noen har brukt vår identitet på ting som kunne blitt problematisk for oss i framtiden.

- Det er veldig godt at politiet nå har passene våre, men samtidig skremmende å vite at innbrudd og id-tyveri blir så lite prioritert som det faktisk blir, sier han til Seoghør.no.

Varetektsfengslet

Den pågrepne realitydeltageren er foreløpig varetektsfengslet frem til 18. juli.

Mannens forsvarer, advokat Espen Wangberg, sier til Seoghør.no at klienten hans benekter straffeskyld, men ikke kommer til å anke kjennelsen om varetekt. Saken er fortsatt under etterforskning.

Den tiltalte realitydeltageren er ifølge VG tidligere dømt til fengsel i ett år og fem måneder for oppbevaring av kokainholdig og metamfetaminholdig stoffblandinger. Han er også tidligere dømt for bedrageri etter å ha forledet ansatte i to selskaper for å få utlevert kortproduksjonsutstyr.

LES OGSÅ : Suarez brøt løftet til familien