FORLENGER FENGSLING: Reality-kjendisen, som er siktet for bedrageri, varetektsfengsles i fire nye uker. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORLENGER FENGSLING: Reality-kjendisen, som er siktet for bedrageri, varetektsfengsles i fire nye uker. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Realitykjendis fengsles i fire nye uker

Realityprofilen samtykker.

Publisert

I slutten av september ble det kjent at en norsk realitykjendis i 20-åra var pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri. Den gang ble han fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud.

Politiet mener at mannen har brukt sin kjendisstatus til å skaffe betalingsopplysninger fra kvinner. Opplysningene skal han ha brukt til å ta opp lån i kvinnenes navn. Det skal dreie seg om et beløp på flere millioner kroner, og politiet er i full gang med etterforskning.

Nå blir det klart at realityprofilen blir varetektsfengslet i fire nye uker. Det skriver VG.

Samtykker

«Retten viser til mistankevurderingen ved førstegangsfengsling 26. september 2019, som fortsatt i stor utstrekning har gyldighet. Siden den gang er mistanken etter tingrettens syn styrket», heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Det heter i kjennelsen at det er sannsynlig at den siktede vil utføre mer «vinnings-, narkotika- og trafikkriminalitet» dersom han blir løslatt.

Den siktede kjendisen har selv samtykket i den utvidede varetektsfengslingen. Overfor VG har hans forsvarer, Petter Bonde, nylig uttalt at kjendisen erkjenner skyld i deler av siktelsen.

Pågrepet for to uker siden

Realitykjendisen ble pågrepet i en veitrafikksak bare to uker før siktelsen kom, og ble da ikke fengslet. Selv etter dette skal mannen ha begått bedrageri, ifølge politiets etterforskning.

«Det framgår at siktedes straffbare handlinger synes å ha eskalert den siste tiden» skrev Oslo tingrett i sin kjennelse.

- Vi er helt i innledningen av etterforskningen, sa politiadvokat Andreas Kruszewski til Dagbladet før fengslingsmøtet i slutten av september.

Realitykjendisen er dømt to ganger tidligere. Den første gangen for å ha brukt falsk ID for å komme seg inn på et utested i Oslo, og for å ha oppbevart kokain.

I 2015 ble mannen i 20-åra dømt for å ha kjørt bil i beruset tilstand, i tillegg til å ha vært i besittelse av både kokain og marihuana.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

LES OGSÅ: Anklager ekspert for rasisme

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer