Kim Kardashian:

Realitydronningens hysteriske photoshop-tabber

Kim Kardashian faller ofte for fristelsen til å redigere bildene sine.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. VIDEO: Rød LøperVis merVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente Kardashian-klanen er ikke fremmed for å redigere bildene de publiserer av seg selv i sosiale medier, og en av søstrene som kanskje oftest faller for fristelsen, er Kim Kardashian West (38).

Realitystjernen har godt over 132 millioner følgere på Instagram, og hun er ikke akkurat sjenert over å dele bilder av seg selv med fansen.

Med en så stor følgerskare, er det kanskje ikke så rart at det raskt blir lagt merke til om 38-åringen går på en aldri så liten smell med bilderedigeringen.

Merkelig form

Et godt eksempel som er verdt å ta med, er et bilde Kim delte på Instagram i mars i fjor.

Allerede ved første øyekast legger man merke til den svarte bilen i bakgrunnen, som har en noe spesiell form. Men det er ikke bare bilen som fanger oppmerksomheten, også bakken ser ut til å være helt skjev.

Dette var selvfølgelig noe både flere av de amerikanske mediene og 38-åringens fans bet seg merke i. Kim K sin respons på kritikken var da, i likhet med mange andre, å fjerne kommentarfeltet.

Ifølge Cosmopolitan delte 38-åringen en Insta-story for å forklare seg etter at mediene fanget opp den uheldige photoshop-blemma.

– Jeg ser på internett og ulike nyhetsmedier at jeg har hatt en photoshop-blemme. Så latterlig! Jeg repostet et bilde på Instagram som en fan allerede hadde delt. Jeg la bare til et filter på bildet. Det ser ut til at fanen har speilvendt bildet, som er grunnen til at bilen ser slik ut.

Redigerte øyefargen

Et annet klassisk eksempel var når realitystjernen skulle promotere sminkekolleksjonen sin.

Bildet er ikke så oppsiktsvekkende i seg selv, men det er helt til du ser originalbildet som hårstylisten Chris Appleton delte på Instagram.

Setter man bildene ved siden av hverandre, ser man en markant forskjell. 38-åringen har photoshoppet øynene sine til en helt annen nyanse enn den opprinnelige. I tillegg ser Kims nese annerledes ut enn i originalen.

TYDELIG FORSKJELL: Til venstre ser man Kim Kardashians egne versjon av bildet, og til høyre ser man originalbildet. Foto: NTB scanpix
TYDELIG FORSKJELL: Til venstre ser man Kim Kardashians egne versjon av bildet, og til høyre ser man originalbildet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dårlig redigering

Et tydelig tegn på dårlig photoshopping, er når de rette linjene i bildet tar uventede retninger. Kim delte nemlig et bilde med følgerne sine på Instagram i fjor, iført kun undertøy. Det mange ikke kunne unngå å legge merke til, var døren i bakgrunnen på bildet.

Baderomsdøren til 38-åringen ser ikke akkurat som en vanlig dør.

Festlige bilder

Siden den gang har Kim K sine photshop ferdigheter blitt betraktelig bedre, men skrur vi tiden tilbake til 2014, dukker det opp noen redigeringsfeil av en annen verden.

View this post on Instagram

🙏

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Den gang hadde ikke stjernen helt mestret kunsten å opprettholde de rette linjene i bildene hun redigerte. Hvis du tar en titt på bildene, ser man at bakgrunnen inneholder alt annet en rette linjer. Dørkarmen til venstre i bildet har fått en merkelig buet fasong.

View this post on Instagram

Getting right for the new year

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Photoshoppet parfymeflaske

Det er imidlertid ikke kun kroppen og ansiktet Kim K redigerer på bildene sine, men også gjenstander, ifølge Cosmopolitan.

Et spesielt tilfelle var da 38-åringen photoshoppet inn en parfymeflaske fra kolleksjonen sin inn i et gammelt bilde. Det er tydelig at realitystjernen trodde at fansen ikke ville legge merke til det, men den gang ei.

Beskyldt for å redigere datteren

Selv om Kim Kardashian helt klart redigerer sine egne bilder, har det også blitt heftig spekulert i om hun redigerer bildene av barna sine.

I oktober havnet realitystjernen i hardt vær og ble beskyldt for å både ha endret på lille Chicagos (1) krøller og hodefasong.

– Det er ondskapsfullt å redigere et bilde av et barn. Jeg skjønner ikke at noen kan finne på å gjøre det, ble blant annet skrevet i kommentarfeltet.

Kun én måned senere delte Kim et bilde av seg selv med datteren North (5) og sønnen Saint West (3), som igjen fikk fansen til å rase mot 38-åringen.

View this post on Instagram

💕

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Bildet var tatt av en paparazzi under Kardashian-familiens ferie på Bali, og det mange påpekte var at bildet er tydelig manipulert når man ser det i forhold til originalbildet.

GLIPP: Kardashian-klanen får ofte mye oppmerksomhet for bildene de legger ut på sosiale medier, men detaljen på Kourtney Kardashians siste Instagram-bilde fikk virkelig folk til å sperre øynene opp. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Emilie Rydning Vis mer

Redigerte datteren tynnere

En oppsiktsvekkende detalj som fanget følgernes oppmerksomhet var at North sin mage var gjort betydelig mindre.

– Wow, du manipulerer et bilde av datteren din. For et lavmål, lød en av kommentarene under bildet.

– Man skal ikke redigere bilder av små barn. Hva i all verden er galt med deg, skrev en annen frustrert fan.

ORIGINALEN: En rekke fans har bitt seg merke i at bildet Kim la ut på Instagram ikke stemmer overens med originalbildet. Foto: Splash News / NTB Scanpix
ORIGINALEN: En rekke fans har bitt seg merke i at bildet Kim la ut på Instagram ikke stemmer overens med originalbildet. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Kim var blitt beskyldt for å redigere paparazzibildet fra Bali, fortalte en kilde nær realitystjernen til Mail Online at dette ikke var tilfellet.

Kilden hevdet nemlig at bildet var lagt ut på en fan-side, og at 38-åringen hadde «repostet» bildet derfra – noe hun angivelig til stadighet gjør.

- Hun ville aldri photoshoppet North for å endre vekten hennes, sa kilden.

LES OGSÅ: Svensk blogger fersket i retusjeringsskandale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer