Realitydeltaker tiltalt for hvitvasking

Kvinnen ble i desember dømt i en annen sak.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Fredag kveld skriver TV 2 at en kvinnelig realitydeltaker i 20-åra er tiltalt for å ha hvitvasket 163 000 kroner for realityprofil Carl Aksel Jansen.

Sistnevnte ble i september 2019 pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri. Han har erkjent de fleste forholdene, og gjennom sin forsvarer Petter Bonde, beklaget han overfor ofrene da siktelsen ble kjent.

I starten av denne måneden ble han også tiltalt for saken.

Politiet mener Jansen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Stilte bankkonto til disposisjon

I forbindelse med saken har politiet ifølge TV 2 undersøkt kontoopplysninger for å finne ut hvor pengene har havnet. Det var da de ble obs på at 163 000 kroner var blitt overført til den kvinnelige realitydeltakeren.

Videre kommer det fram i tiltalen at kvinnen stilte sin bankkonto til disposisjon for Jansen ved en anledning i mai for snart to år siden.

Politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt opplyser overfor nettstedet at flere personer vil bli straffeforfulgt for hvitvasking.

LES OGSÅ: Slik møttes de

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer