Realitydeltaker dømt til fengsel

Dommen mot den voldtektstiltalte realitydeltakeren er nå klar. Nå fjernes også sesongen fra Viaplay.

DØMT: Markus Nikolai Grønberg er dømt til fire år og fem måneder i fengsel. Foto: Rød Løper
DØMT: Markus Nikolai Grønberg er dømt til fire år og fem måneder i fengsel. Foto: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember startet rettssaken mot en tidligere realityprofil i tingretten. Markus Nikolai Grønberg (23) var tiltalt på to punkter - for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, og seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

23-åringen vant fjorårets sesong av realityprogrammet «Paradise Hotel». Under innspillingen var han under etterforskning.

Både fornærmede og Grønberg forklarte seg under sakens første rettsdag. Fornærmede hevdet at hun hadde gjort motstand mot sex med Grønberg, og at han hadde slått henne to ganger i ansiktet med knyttet hånd.

Grønberg nektet på sin side for å ha vært fysisk med fornærmede i det hele tatt. Han nektet derfor straffskyld på begge punkter.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Nå er han dømt til fire år og fem måneder i fengsel, ifølge dommen. Mannen er også dømt til å betale 170 000 i oppreisning til fornærmede.

Grønbergs forsvarer, Tor Haug, forteller til Se og Hør at hans klient er orientert om saken, og påpeker at han hele veien har nektet straffskyld.

Hendelsen fant sted sommeren 2019.

- Vi skal anke saken inn til lagmannsretten, og det har man besluttet i dag, sier Haug til Se og Hør.

Grønberg er dømt av en enstemning rett til å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd av en 14 år gammel jente.

- Det er ikke bevis med tyngde som tilsier at min klient er skyldig. Saken munner ut i et spørsmål om troverdighet, altså hvem man skal tro på. Jeg mener det ikke er nok, det må være andre bevis som støtter opp. Det har stor betydning at det ikke foreligger tekniske bevis, da tenker jeg særlig på DNA. Da mener jeg vi må få en ny prøvelse av saken i lagmannsretten, sier forsvareren til VG.

Fornærmedes bistandsavokat, Finn Ove Smith, forteller til avisa at hans klient er fornøyd med utfallet.

- Dommen er riktig. Fra det tidspunktet jeg ble kjent med saken har jeg ikke vært i tvil om utfallet. Det er også derfor jeg har signalisert så sterkt alt dette jeg har ment om produksjonsselskapet.

Bistandsavokaten har tidligere vært åpen om at han ønsket at Grønbergs sesong av «Paradise Hotel» skulle fjernes. Det fikk han nå gjennomslag for, skriver VG.

- Etter at vi ble kjent med dommen har vi besluttet å fjerne sesongen der denne deltageren er med fra Viaplay og Viafree, skriver Kenneth Kristensen, som er programdirektør i Viaplay-eier Nent, i en e-post til VG.

LES OGSÅ: - Jeg kunne drept noen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer