Realitydeltaker dømt for voldtekt

Dømmes til tre år og ti måneders fengsel.

DØMT: En realitydeltager i 20-årene er dømt for voldtekt. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
DØMT: En realitydeltager i 20-årene er dømt for voldtekt. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En profilert realitydeltaker i 20-årene dømmes til tre år og ti måneder i fengsel, skriver VG. Mannen har vært med i flere ulike tv-programmer, og er nå dømt for å ha voldtatt en kvinne i fjor.

Han er også dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisning til den fornærmede kvinnen.

- Min klient er kjent med dommen og den vil bli påanket, sier mannens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik til Se og Hør.

Kvinnens bistandsadvokat, Erik Rolfsen, sier til Se og Hør at hans klient i dag er fornøyd med dommen.

- Hendelsen og saken har naturligvis vært en stor belastning, men det hjelper jo å bli trodd.

Truet

Hendelsen fant sted på et toalettavlukke på et utested i fjor, og i retten fortalte den fornærmede at hun var på toalettet da hun oppdaget at mannen var på avlukket.

Ifølge kvinnen skal realitydeltakeren ha uttalt at hun skulle være glad som hadde sex med ham og truet henne på livet hvis hun fortalte om hendelsen til noen.

Ifølge tiltalte var samleiet frivillig og han forklarte i retten at han ikke fikk signaler om at fornærmede ikke ønsket sex.

«Flertallet legger til grunn som hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte forsto at fornærmede ikke ønsket seksuell omgang med ham, og at han skaffet seg den seksuelle omgang ved vold», heter det i dommen.

Videre kommer det fram at flertallet ved bevisvurderingen har lagt avgjørende vekt på fornærmedes forklaring og finner den troverdig.

I dommen heter det også at rettens mindretall finner det svært sannsynlig at tiltalte tvang seg til samleie med fornærmede mot hennes vilje inne på toalettavlukket. Mindretallet mener likevel at det foreligger en rimelig tvil og at det strafferettslige beviskravet ikke er oppfylt i denne saken.

LES OGSÅ: - Fødte i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer