«1000-Lb. Sisters»

Reality-søstrenes tøffe fortid

Trøblete barndom, helseproblemer, familiedødsfall og mobbing har preget livene til Amy og Tammy Slaton fra TLC-serien «1000-Lb. Sisters».

MYE DRAMATIKK: Søstrene fra realityprogrammet «1000-Lb. Sisters» har opp gjennom årene opplevd mye dramatikk. Foto: TLC
MYE DRAMATIKK: Søstrene fra realityprogrammet «1000-Lb. Sisters» har opp gjennom årene opplevd mye dramatikk. Foto: TLC Vis mer
Publisert

TLC-serien «1000-Lb. Sisters» har skapt stort engasjement blant seerne. Serien følger to søstre med ekstrem overvekt. Amy Slaton-Halterman (34) og Tammy Slaton (35) bor i Kentucky, og man får følge hverdagen deres, familielivet og forsøk på vektnedgang.

Tre sesonger er hittil viet til søstrene. Spesielt Tammy har fått mye oppmerksomhet. I tillegg til overvekt sliter hun med alkoholproblemer og økonomi.

Søstrene har vært åpne om en trøblete barndom, hvor mora sjelden var hjemme, og de måtte sørge for å lage mat selv. Dette ble starten på svært usunne vaner.

FORLOVER SEG: I TV-serien «Extreme Sisters» forlover tvillingene Anna og Lucy DeCinque seg med samme mann. Video: TLC Vis mer

Dramatisk

I starten av året kom sesongavslutningen på sesong tre, hvor seerne var vitne til at Tammy gikk gjennom en svært dramatisk opplevelse.

Hun hadde da besluttet å legge seg inn på et rehabiliteringssenter for å jobbe med matavhengigheten sin, men ved ankomst sluttet hun å puste.

Hun ble deretter lagt inn på sykehus på respirator, og lagt i kunstig koma. Etter fire dager våknet hun igjen, etter at familien hadde levd i frykt for å miste 35-åringen, ifølge People.

NED I VEKT: Søstrene er ærlige om at de ønsker å gå ned i vekt. Foto: TLC
NED I VEKT: Søstrene er ærlige om at de ønsker å gå ned i vekt. Foto: TLC Vis mer

Hun gjennomgikk en traktormi, som vil si et inngrep hvor det lages et hull i spiserøret for å gjøre henne i stand til å puste midlertidig gjennom strupehodet. Etter tre uker på sykehus fikk Tammy dra tilbake på rehabiliteringssenteret, og er i dag på bedringens vei.

- Hun har det bra. Hun lever. Hun har livet sitt, sa søsteren Amy etter marerittet.

Tv-stjerna har også lagt ut flere bilder på Instagram hvor hun ser ut til å være ved godt mot. Det ser også ut til å gå veien med vektnedgangen.

På det meste har 35-åringen veid 311 kilo. Etter oppholdet på rehabilitering har hun gått ned 52 kilo, ifølge broren Chris. Mot slutten av sesong tre veier Tammy 290 kilo, noe som vil si at hun nå har gått ned til rundt 238 kilo.

I sesong to kommer det fram at kjæresten hennes på det tidspunktet, Jerry, matet henne med usunn mat i hemmelighet, og han ble anklaget for å ha en fetish for overvektige kvinner, ifølge CheatSheet.

DRAMA: Se bildene fra nye «Sister Wives», her blir det drama! Video: TLC Vis mer

Ønsker operasjon

Søstera Amy ser også ut til å gå lysere tider i møte. I sesong en kjempet søstrene for å få undergå gastrisk bypass, et inngrep som reduserer størrelsen på magesekken.

Pasientene må gå ned i vekt for å kunne gjennomgå operasjonen, og bare Amy var kvalifisert til dette. På det meste veide hun over 180 kilo og etter operasjonen gikk hun ned 45 kilo.

YOUTUBE-SUKSESS: Søstrene ble først kjent via YouTube. Foto: TLC
YOUTUBE-SUKSESS: Søstrene ble først kjent via YouTube. Foto: TLC Vis mer

Amy er gift med Michael Halterman, og en del av bakgrunnen for at hun ønsket å gå ned i vekt, var ønsket om en familie. Bare måneder etter operasjonen ble hun gravid med sitt første barn. Gabe (1) ble født i november i 2020, og i januar i år kunngjorde realitystjerna at hun var gravid med sitt andre barn.

Nylig kjøpte hun og ektemannen et eget hus, og flyttet med det fra søstera Tammy, ifølge Life & Style. Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt det blir en sesong fire av «1000-Lb. Sisters».

Fortiden

Det kanskje ikke alle TV-seere er klar over, er at søstrene først ble kjent gjennom YouTube. Ifølge The List var det i 2011 Amy Slaton opprettet sin egen YouTube-kanal, og begynte å legge ut videoer av seg selv og søstera.

Det var først i 2014 at de tok litt av, etter at de la ut video hvor de hadde konkurranse i å putte flest mulig marshmallows i munnen for å deretter si «chubby bunny».

I skrivende stund har videoen nærmere 2,5 millioner visninger.

Med det var søstrene en viral sensasjon, og suksessen fortsatte. Etter hvert dukket det opp en ny video, hvor Amy Slaton sminket halve ansiktet sitt for å vise fram kontrasten. Denne videoen har nå så mye som over 7,5 millioner visninger.

HÅVER INN: Amerikanske Stephanie Matto, kjent fra reality-programmet «90 Day Fiancé» får reaksjoner for å selge sin egen fis på glass. Video: Kine Falch Vis mer

Ble mobbet på nett

Selv om YouTube viste seg å være søstrenes vei inn i rampelyset, har det også ført med seg en bakside.

Søstrene fikk mye kritikk og hat-kommentarer på nett. I 2017 publiserte Amy Slaton en video av seg selv hvor hun leste opp noen av de grusomme tingene som ble kommentert - og hun svarte også på det som ble sagt.

Tammy Slaton har som nevnt innledningsvis hatt alvorlige helseproblemer. Helseproblemene har ført til at Tammy er relativt avhengig av søstera si.

Da den nyeste sesongen av realityprogrammet skulle i gang på TLC, het det i pressemeldingen at Tammy ikke hadde forlatt hjemmet på seks år, utenom for å få helseoppfølging. Det ble også nevnt at isolasjonen hadde påvirket dem begge negativt.

Det har gjennom årene vært flere store problemer og sykehusopphold for Tammy, og på et tidspunkt delte hun også en video fra sykesenga for å forklare hvorfor hun var innlagt. Dette var i 2019, og bakgrunnen for innleggelsen var at foten hadde blitt så hoven og vond at hun ikke lenger kunne reise seg.

Tammy har også slitt med alvorlig depresjon.

SLO AN: Rosemarie Vega og Ed Brown ble et populært par å følge og gikk viralt etter opptredenen i «90 Days Fiancé». Nå snakker Rose ut om livet etter programmet. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Ifølge The List, som har samlet en rekke informasjon om søstrene, har Amy Slaton uttalt at hun hadde normal vekt fram til hun var omtrent ti år.

Da døde bestemora hennes, og hele verdenen hennes forandret seg. Det førte til trøstespising og vektoppgang.

Januar 2020 delte Tammy Slaton et innlegg på Instagram for å fortelle fansen at hun og søstera hadde vært mindre aktive i sosiale medier den siste tiden, og at det var på grunn av et dødsfall i familien.

Heavy omtalte den gang at det var stefaren som hadde gått bort.

LES OGSÅ: Historien bak skandalevideoen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer