Reality-profil tiltalt for hvitvasking

En kvinne i 20-årene er tiltalt i forbindelse med bedragerisaken mot Carl Aksel Jansen.

FORSVARER REALITYDELTAKER: Advokat Unni Fries, her i Oslo tingrett under en tidligere rettssak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORSVARER REALITYDELTAKER: Advokat Unni Fries, her i Oslo tingrett under en tidligere rettssak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en tidligere realitydeltaker må møte i retten. En kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha hvitvasket penger, etter at hun mottok penger hun tok ut i kontanter i 2019.

Ifølge tiltalen mottok kvinnen 73 000 kroner på sin konto. Politiet mener hun skal ha vært klar over at pengene stammet fra en kriminell handling. Likevel tok hun ut 70 000 kroner i kontanter, som ble overlevert en annen person.

Se og Hør har vært i kontakt med den tiltalte kvinnen. Hun kjenner seg ikke igjen i tiltalen, og erkjenner ikke straffskyld. Utover det har hun ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Knyttet til bedrageri-sak

Se og Hør kjenner til at saken er tilknyttet bedragerisaken mot «Paradise Hotel»-profil Carl Aksel Jansen, som sammen med to andre er tiltalt for grovt bedrageri.

KALDT: Rød Løper har sjekket ut hytta der innspillingen av «Ex on the beach» finner sted i vinter! Video: Rød Løper Vis mer

Politiet mener 25-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Kvinnens forsvarer, Unni Fries, forteller Se og Hør at hun på nåværende tidspunkt ikke har noen kommentarer til saken. Heller ikke politiadvokat Erik T. Hansen har ønsket å kommentere saken.

Det er satt av én dag i Oslo tingrett - 8. april.

Flere reality-saker

Saken mot Jansen og de andre tiltalte er satt opp over åtte dager i mai. Han er tiltalt for å ha svindlet til over 4,5 millioner kroner. Han har erkjent flere av forholdene.

- Han erkjenner de fleste av forholdene, og beklager så mye for det han har gjort og den smerten han har påført de fornærmede. Han jobber nå hardt med rusrehabilitering og for å bli frisk, sa hans forsvarer Petter Bonde til Se og Hør i januar.

BEDRAGERISAK: Carl Aksel må i retten i mai, etter å ha svindlet for flere millioner. Foto: Morten Eik
BEDRAGERISAK: Carl Aksel må i retten i mai, etter å ha svindlet for flere millioner. Foto: Morten Eik Vis mer

En annen reality-profil ble i januar tiltalt for hvitvasking i samme sak. Kvinnen i 20-årene ble samme måned dømt for å anmelde falsk voldtekt. Hun er tiltalt for å ha hvitvasket 163 000 kroner.

Denne realitydeltakeren har sin dag i retten 19. mars.

Denne våren er det flere realitydeltakere som må møte i retten. Også «Ex on the Beach»-profil Melina Johnsen (24) må møte i Oslo tingrett, i mars. Hun har erkjent straffskyld for vold og ruskjøring.

LES OGSÅ: Realityprofil frikjent for voldtekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer