Stor innsamlingsaksjon:

Reality-profil lam i stupeulykke

Norges tøffeste-vinner og MMA-utøver Geir Kåre Nyland ble lam fra brystet og ned etter en stupeulykke. Nå har venner og kjente samlet inn over 700 000 kroner for å hjelpe 29-åringen videre i livet.

MARERITT: Geir Kåre Nyland opplevde alles mareritt da han søndag stupte fra brygga på Sørenga. Her feirer han EM-sølv i 2015. Foto: Tøri Sofie Svendsen/privat
MARERITT: Geir Kåre Nyland opplevde alles mareritt da han søndag stupte fra brygga på Sørenga. Her feirer han EM-sølv i 2015. Foto: Tøri Sofie Svendsen/privat Vis mer
Publisert

- Han klorte seg fast i meg, brøt ut i gråt og vi klemte i 15 minutter. For første gang noensinne sa han til meg at han var redd. Det var veldig vondt å høre.

Ordene tilhører MMA-stjernen Emil Valhalla Meek som beskriver sitt første møte med bestekompisen og «lillebroren» Geir Kåre Nyland etter den grusomme ulykken som lammet Nyland søndag.

Som flere tusen andre koste han seg i sommervarmen på Sørenga i Oslo, men da han stupte fra brygga gikk det så galt som det kunne gå. Nyland traff bunnen med hodet først og skadet seg stygt.

Flere kamerater kastet seg i vannet for å hjelpe, før han ble hentet av ambulanse og hastet til sykehuset. Der ble det konstatert brudd i ryggen.

MMA-utøveren og vinneren av Norges Tøffeste i 2013 ble operert mandag, men er foreløpig lam fra brystet og ned.

Familien til Nyland er orientert om at Dagbladet omtaler saken.

JAKE PAUL: YouTube-gigantten Jake Paul og tidligere MMA-fighter Ben Askren sloss mot hverandre. Vis mer

Massiv støtte

Nyland som lever av å bruke kroppen sin, har fått en effektiv stopp i livet og egne muligheter for inntekt. Derfor startet Meek opp en innsamling på Spleis for å hjelpe kompisen i veien tilbake til et så normalt liv som mulig.

Slagordet er «Alt for å gå igjen!»

- Vi har begge valgt et annerledes liv. Hele livet hans er basert på hva han kan få til med kroppen. Han har ofret alt for å bli profesjonell MMA-utøver. Det gjør at han har veldig lite å falle tilbake på, forklarer Meek.

- Han er far til et lite barn og har mye ansvar. Hvis vi kan fjerne et lite hodebry for ham med å sikre økonomien de neste årene, kan vi hjelpe på vår måte. Han har en lang vei foran seg, og vi vil bidra til å fjerne stress og sikre han den beste mulige behandlinga. Det eneste han skal tenke på er å bli bedre, fortsetter Norges største MMA-profil.

I skrivende stund har innsamlingsaksjonen passert 700 000 innsamlede kroner.

- Det er helt fantastisk. Jeg blir utrolig glad for å se den støtten han får. Det er ikke overraskende og viser ikke hva jeg har gjort, men hvor bra person han er. Alle som har møtt ham har sikkert bidratt. Han er en liten klump med glede og en utrolig bra mann. Og nå har han en hel armé som ønsker å bidra og stille opp, sier Meek på telefon med Dagbladet.

NÆR VENN: Emil Meek gjør det han kan for å hjelpe kompisen Geir Kåre Nyland. Foto: NTB
NÆR VENN: Emil Meek gjør det han kan for å hjelpe kompisen Geir Kåre Nyland. Foto: NTB Vis mer

- Surrealistisk

Flere kjente profiler fra MMA-miljøet har de siste dagene vist sin støtte og delt innsamlingsaksjonen på sosiale medier. Blant annet Jack Hermansson og presidenten i Det norske MMA-forbundet, Henning Svendsen.

- Geir Kåre er en sprudlende, åpen, ærlig og varm fyr. Han trives i hvem som helst sitt selskap. I tillegg er han en veldig god utøver. Han er alltid villig til å lære og utrolig flink til å hjelpe andre, sier Svendsen til Dagbladet.

BRAKK RYGGEN: Susanne Evjen brakk ryggen da hun ble mamma. Vis mer

Han har selv støttet innsamlingsaksjonen og beskriver det som et supert tiltak av Meek.

- Det er fryktelig trist det som har skjedd. Det føles fortsatt litt surrealistisk. Det er vanskelig å se en som er så aktiv, bli satt tilbake på den måten. Ikke bare for ham selv, men for familie og venner også. At så mange har hjulpet til med innsamlingen, viser bare hvor mye han betyr for folk, forteller MMA-presidenten.

Tidenes første

Nyland vant den første sesongen av NRK-serien Norges tøffeste i 2013. Den daværende småbarnspappaen trodde først han endte på den sure andreplassen, men NRK innrømmet å ha kåret feil vinner og tre dager senere ble det klart at Nyland var den rettmessige vinneren.

I 2015 begynte Nyland å konkurrere på amatørnivå og representerte det norske MMA-landslaget da han tok sølv under European Open samme år.

De siste årene har han gått flere proffkamper, seinest tidligere i år hvor han gikk på et knockout-tap mot Rahmads Stromanis i Västerås i Sverige.

LES OGSÅ: Hastet til sykehus etter påkjørsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer