Reality-kjendis kastet i fengsel i Thailand

- En medfange ble slått foran øynene på meg, sier Robinson-deltakeren.

I FENGSEL: - Jeg prøvde å spille tøff, men inni meg gråt jeg etter mamma, sier den tidligere Robinsondeltakeren Dennis Kakis etter at han ble satt inn i tre forskjellige fengsler under ferieoppholdet i Thailand. Foto: Privat
I FENGSEL: - Jeg prøvde å spille tøff, men inni meg gråt jeg etter mamma, sier den tidligere Robinsondeltakeren Dennis Kakis etter at han ble satt inn i tre forskjellige fengsler under ferieoppholdet i Thailand. Foto: Privat Vis mer
SEHER.NO: Drømmeferien til den tidligere Robinson-deltakeren Dennis Kakis utviklet seg i forrige måned til et mareritt, da 25-åringen uten forvarsel ble kastet i fengsel i den thailandske byen Koh Pangan.

Kakis - som er i Asia på en halvt års rundreise etter at han tidligere i år solgte leiligheten i Oslo - hevder han ble rundlurt, da en mann kom bort til ham på stranda og ville hilse på ham.

- Han sa «Do you want smoke?» og la to marihuanasigaretter i hånden min, mens han smekket håndjern på den andre. Det viste seg at han var en politimann, som satte meg i fengsel.


Han hevder han ikke hadde gjort noe forsøk på å kjøpe marihuana da han ble arrestert.

- Senere har jeg hørt at dette er noe det lokale politiet gjør med turister rundt «Full Moon Party», som er en stor årlig fest, jeg og reisepartneren min hadde tenkt å være med på, sier han til Seher.no.

Smuglet mobiltelefon i underbuksa
Kun i klærne han gikk i, ble Dennis satt på en celle i det lokale fengselet. Dagen etter ble han sammen med en italiensk medfange fraktet til et nytt fengsel på øya Koh Pangan.

Takket være sin mobiltelefon, som han gjemte for vaktene og medfangene i underbuksa, fikk han sendt en nødmelding til norske myndigheter.

- Jeg skjulte iPhonen min i rumpesprekken og fikk i skjul sendt en SMS om hva som hadde skjedd til eks-kjæresten min i Norge. Hun tok kontakt med Utenriksdepartementet, som igjen ga beskjed til ambassaden.

Mens han satt på cella, ble Dennis vitne til blant annet fanger som ble slått av fangevokterne.

- Sov du på feil sted, kom de gjerne og gikk løs på deg. En medfange ble slått foran øynene på meg. Heldigvis gikk det bra med meg, sier han.

Tilsammen tilbragte Dennis litt over 30 timer i det nye fengselet før han fikk kontakt med omverdenen igjen.

Betalte 8000 for å slippe fri
Dennis hevder han imidlertid ikke fikk snakke ordentlig med ambassadens folk, før han hadde betalt politiet 45 000 baht (ca 8000 kroner). Deretter ble han fratatt passet, bedt om fingertrykk og måtte underskrive en erklæring som kun stod på thailandsk.

- Jeg aner ikke hva som stod der, men prøvde å legge ved en lapp på engelsk om hva som hadde skjedd med meg. Deretter fikk jeg reiseforbud i påvente av rettssak. I etterkant har jeg hørt at jeg kunne unngått hele anmeldelsen, hvis jeg hadde betalt med en gang, sier Dennis.

Men selv om han igjen var en fri mann, var ikke fengselsmarerittet over for den tidligere realitydeltakeren.

Etter å ha snakket med en lokal kvinne, som tilbød seg å hjelpe han, bestemte han seg for å betale nye 20 000 baht (3500 kroner ) for å få rettssaken opp innen en uke.  Han fikk også beskjed om å ta med 5000 baht (rundt 860 kroner) når han skulle for retten.

I fengsel for tredje gang

Da Dennis møtte opp til rettssaken i byen Koh Samui, var det imidlertid ikke noe rettsmøte på gang. Isteden ble han på nytt satt inn i en ny fengselscelle.

- Cellen i Koh Samui var den klart verste. Jeg kom inn sammen med den samme italieneren jeg hadde møtt tidligere og en fransk gutt på rundt 20 år. Inne i cellen satt det seks-sju thailandske fanger, som var lenket rundt føttene og hadde et tau fra lenken opp til livet.

- Folk satt på toalettet foran øynene på oss hele tiden, fordi de drakk vann rett fra springen, og spiste dårlig mat. Jeg så også en thailandsk fange som utførte oralsex på en av de andre, uten å bry seg om hvem som så på, sier han til Seher.no.

Dennis hevder han prøvde å spille tøff for ikke å havne i bråk med de andre fangene.

- Da vi først kom inn, spurte de om jeg hadde penger, men så dem rett inn i øynene. Jeg prøvde  å spille tøff, men inni meg gråt jeg etter mamma, sier han.

Fikk prøvetid
Etter sju timers venting og å ha betalt de siste pengene de hadde med seg, slapp Dennis og hans to europeiske medfanger ut lørdag.

- Jeg fikk beskjed om at jeg var blitt dømt til en måned og femten dager i fengsel, men slapp å sone det på grunn av pengene jeg hadde betalt. Jeg har også fått ett års prøvetid, men jeg håper at alle problemene er over nå, sier han til Seher.no.

Kakis, som nå planlegger å fortsette rundreisen i Asia, hevder han har blitt mer forsiktig etter mareritt-opplevelsen.Han advarer samtidig andre nordmenn i utlandet om å ta i mot ting fra fremmede.

- Folk putter ting i hendene dine hele tiden her nede, håndklær, smykker osv og spør om du vil kjøpe etterpå. Så vær forsiktig med hva de stapper ned i henda dine. Og hvis man blir arrestert, prøv å ordne opp med en gang, så slipper man kanskje unna fengselsopphold.

- Jeg tenker mye på de som satt igjen på den siste cella, som bare må sitte der til noen slektninger kan komme med penger til dem, sier han til Seher.no.

Økning i arrestasjoner

Konsul ved Norges ambassade i Thailand, Birgit Brantenberg sier til Seher.no at det de siste årene har vært en økning i antall nordmenn som har blitt arrestert i Thailand.

- I 2009 var det 26 arrestasjoner, i 2008 var det 21, mens det året før var 19. Dette gjelder folk som har blitt arrestert og sluppet raskt ut mot kausjon.

Brantenberg sier hun ikke kan kommentere om ambassaden har vært i kontakt med Dennis Kakis, fordi de av prinsipp aldri uttaler seg om enkelttilfeller.

- På generellt grunnlag kan jeg si at vi tar kontakt med det lokale politi så fort vi får melding om en nordmann som er arrestert, i tillegg til å avlegge rapport til norsk UD, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Ble kjærester etter Robinson