HETSES: Reaksjonene på familien Bergs innsats i "Den store reisen" har ikke uteblitt. Foto: NRK
HETSES: Reaksjonene på familien Bergs innsats i "Den store reisen" har ikke uteblitt. Foto: NRKVis mer

Reality-familie hetses på nett

- Vi har ikke orket å bry oss så mye om det...

SEHER.NO: Familien Berg har måttet tåle mye negativ kritikk for sin oppførsel og væremåte i NRK-serien "Den store reisen".

Kritikken går blant annet på at familien opptrer som frekke, sutrete og bortskjemte.

I avisinnlegg og nettdebatter har det haglet formuleringer som "trønderfamilien dummer seg skikkelig ut", "æ skjæmmes over å vårrå trønder" og "hold dere hjemme".

Nå slår familien tilbake mot kritikken.

- Vi oppfordrer folk til å se mer før de begynner å dømme. Jeg synes det er spesielt at de uttaler seg så lett om noe de ikke har peiling på i det hele tatt, sier yngstemann i familien, Kristine Berg (17) til VG.

Tidligere har mamma Karin Berg uttalt at hun på ingen måte skammer seg over hvordan familien har opptrådt på TV.

- Jeg skammer meg ikke i det hele tatt over oppførselen min. Jeg synes både jeg og familien min klarte oss veldig bra, sa hun til adressa.no.

Etter det VG kjenner til har familien tatt den tøffe kritikken tungt, men Kristine forteller at familien nå prøver å fokusere på det positive.

- Vi har ikke orket å bry oss så mye om det. Vi slår ikke opp på nettet og leser stygge kommentarer om oss selv. Jeg har lest noe av det og ler litt av det, men det går ikke hardt innpå oss, sier hun.

Kristine legger også til at både hun og familien respekterer at folk ytrer sine meninger.

- De må få si meningene sine, det gjør jeg alltid. Men jeg tror ingen som ser programmet kommer til å forstå hvordan det var å være der. Vi har klart oss ganske bra, etter forutsetningene, sier hun til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Skammer meg ikke over familien