Katarina Flatland:

- Reaksjonen min var: «Bra det ikke var kreft»

Avslører hvordan hun reagerte på sykdomsbeskjeden.

ÅPEN: Katarina Flatland er åpen om sykdommen hun lever med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPEN: Katarina Flatland er åpen om sykdommen hun lever med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

TV-profil Katarina Flatland (32), som i disse tider holder på med å gjøre seg ferdig med legestudiene sine, gjestet nylig podkasten «Må på behandling» som ledes av komiker Morten Ramm (43).

Det har i lang tid vært kjent at TV-profilen har Diabetes type 1. Flatland har vært ærlig om sykdommen og delt åpent om hvordan det påvirker henne. Også i podkast-episoden blir Flatlands helsetilstand en stor del av samtalen.

Ifølge Helse Norge er Diabetes type 1 en autoimmun sykdom. Det vil si at kroppens eget forsvarsverk mot blant annet infeksjoner ødelegger de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen. Kroppen slutter dermed å produsere hormonet insulin, eller produksjonen blir sterkt redusert, og dette fører til at blodsukkeret stiger.

Pumpe på låret

Istedenfor å måtte ta en rekke sprøyter med insulin hver eneste dag, har Flatland fått seg en insulinpumpe som er festet ved låret.

Den må flyttes på hver tredje dag, røper hun i podkasten.

I podkasten ber Ramm Flatland om å fortelle litt om hvordan hun reagerte da hun fikk sykdomsbeskjeden. Hun fikk påvist Diabetes type 1 i 2013, rett etter at både moren og faren hadde vært rammet av hver sin kreftrunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.