«Kompani Lauritzen: Tropp 2»

- Reagerte litt

Den ferske kompanirekrutten letter på sløret.

REAGERER: Aksel August Braathen er en av årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 2». Foto: Matti Bernitz / TV 2
REAGERER: Aksel August Braathen er en av årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 2». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i fjor kunne TV 2 bekrefte at det skulle komme en ny sesong av seersuksessen «Kompani Lauritzen: Tropp 1», med både Dag Otto Lauritzen (66) og Kristian Ødegård (48) i spissen.

I høst sto ti nye rekrutter klare til å kjempe seg gjennom beinharde militærøkter, hvor de skal prøve å bli den beste utgaven av seg selv i en ny runde av «Kompani Lauritzen: Tropp 2».

En av deltakerne som medvirker i år er Aksel August Braathen (23).

Til Se og Hør kan han nå fortelle at oppholdet på «Tropp 2» var noe helt annet enn det han først hadde sett for seg.

«TROPP 2»: Dag Otto Laurtizen insisterte på å kjøre beltebil. Det gikk ikke helt etter planen. Video: TV 2 Vis mer

- Reagerte litt

- Jeg reagerte på at jeg fikk litt under norm. Siden TV 2 ikke viste den harde jobbingen min, synes jeg tilbakemeldingen var litt urettferdig. De sa jeg var en høy og sterk gutt som brukte 70 prosent av kapasiteten min, men i realiteten er jeg en høy og tynn gutt som ikke har trent på tre år.

- Det ble litt tydelig at de har fått et bilde av meg som ikke gjenspeiler sannheten. Jeg brukte 170 prosent av meg selv hver dag, og syns det er feil å gi meg litt under norm.

- På hvilken måte da?

IKKE FORNØYD: Aksel August Braathen føler seg feilaktig fremstilt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
IKKE FORNØYD: Aksel August Braathen føler seg feilaktig fremstilt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- De vektlegger nok andre ting enn det jeg kanskje ville vektlagt. Jeg skulle ønske at de kunne vise den harde jobben også. Jeg fikk litt tilsnakk, som gjorde at jeg mistet motivasjonen. De fremstiller meg bra, men jeg savnet at de viste litt mer av innsatsen min. Det tror jeg hadde vært viktig for seerne å se, for å forstå hva som skjer videre.

Nylig publiserte også Braathen et innlegg på Instagram, der han letter ytterligere på sløret om hvordan det var å delta i programmet.

«TROPP 2»: Anniken Aakerøy la godt merke til en som jobbet i produksjonen under TV-innspillingen i Åndalsnes. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Raser på Instagram

«Uffameien så skuff … I de to siste episodene har dere sett oss jobbe på tom mage, lite søvn, og med møkk slitne kropper! Vi er ti i troppen, så det er ikke alltid man får med det man vil ha med på TV. Så da skal jeg forklare det her (...) alt dette med å være utrolig stolt, fornøyd, føle på mestring og motivasjon, ble vasket bort med «litt under norm» … Jeg følte på en stor urettferdighet, og at befalet har et annet bilde av meg enn det realiteten faktisk er. Og dette gjorde resten av oppholdet interessant. Men mer om det senere», er blant det han skriver i innlegget.

Til Se og Hør påpeker likevel Braathen at han har lagt merke til at befalet gir han ros i serien i etterkant av deltakelsen.

- Når jeg ser programmet nå, er jeg veldig overrasket over sersjanten. Der ser jeg jo at han har kriget litt for meg. Som har vært fint å få høre nå i ettertid. Det var jo ikke daglig kost der inne, innrømmer han.

Til Se og Hør kan han også fortelle at han kanskje hadde litt andre forventninger da han entret programmet, og ble nok litt overrasket da det viste seg å ikke være helt slik han hadde sett for seg.

- Jeg hadde nok litt forventninger etter at jeg så «Tropp 1», og trodde kanskje at sesongen skulle bli noe av det samme. Det ble nok litt annerledes enn det jeg først hadde sett for meg.

«TROPP 2»: Det ble vanskelig for Aksel da han fikk beskjed om at han ikke fikk ha med seg rettetang inn på militærleieren. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Men det virker som at seerne er fornøyd med deg?

- Jeg har fått så mange fine, gode kommentarer. Folk har vært helt fantastiske. Det setter jeg veldig stor pris på, og det var ikke forventet i det hele tatt.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller til Se og Hør at de synes det er trist at Braathen føler seg feilaktig fremstilt i programmet.

Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: TV 2
Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: TV 2 Vis mer

– Vi har forståelse for at det kan føles urettferdig at ikke alt av slit og innsats som ble lagt ned under opptak kommer med i de ferdige episodene. Befalet gjør det de kan for å gi direkte, ærlige og konstruktive tilbakemeldinger på det de ser av deltakerne underveis i innspillingen, men så er det jo ikke nødvendigvis slik at befalet ser alt, sier Dahl.

Han fortsetter:

- I programmet forsøker vi å balansere dette. Vi gjør alt vi kan for å gi et så oppriktig bilde av deltakerne som vi klarer, men det er mange deltakere og det er ikke alltid vi får vist alles prestasjoner like tydelig. Aksel er en utrolig fin person og deltaker, og vi opplever at mange av hans gode sider og prestasjoner kommer godt frem gjennom sesongen.

Videre legger Dahl til at produksjonen har hatt flere samtaler med Braathen underveis i innspillingen, og påpeker at det er viktig for produksjonen og kanalen at deltakerne føler seg ivaretatt - både underveis og i etterkant når programmet går på TV.

Det gikk galt da Obersten skulle klatre Via Ferrata sammen med deltakerne i «Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Sammen kan vi være sterkere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer