Naomi Campbell:

Reagerer sterkt på modellstjernens diett

- Det er veldig skummelt.

SPESIELLE MATVANER: Supermodellen Naomi Campbell fortalte nylig om matvanene sine og avslørte at hun kan droppe å spise mat opptil to ganger i uken og heller leve på juice og vann. Foto: NTB Scanpix
SPESIELLE MATVANER: Supermodellen Naomi Campbell fortalte nylig om matvanene sine og avslørte at hun kan droppe å spise mat opptil to ganger i uken og heller leve på juice og vann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske supermodellen Naomi Campbell (49) er et av moteverdens mest kjente navn, og det er få som kan skryte på seg å ha hatt en like stor karriere som 49-åringen. Den britiske skjønnheten er fortsatt aktiv i yrket, men var på sin desiderte karrièretopp på 1990-tallet.

Nylig dukket hun opp i det amerikanske programmet «Lorraine» hvor hun brettet ut om sine uvanlige matvaner.

Den svenske avisen Expressen er blant mediene som har omtalt intervjuet.

Dropper maten

I tv-programmet fortalte supermodellen at hun enkelte dager kan finne på å droppe maten til fordel for leskeholdig drikke.

- Jeg spiser når jeg kjenner for det. Jeg sulter meg ikke, men om jeg vil ta en dag hvor jeg ikke spiser noe, så gjør jeg det. Da blir det bare vann eller juice, det kommer an på hva jeg føler for, fortalte 49-åringen i tv-programmet.

Ifølge den britiske modellen er ikke dietten planlagt, men Campbell forteller at hun kan unnvike mat opptil flere dager i uken. Videre forteller modellen at hun kan miste matlysten ved at det for eksempel er veldig varmt ute. Ellers er det visstnok humøret som avgjør hvorvidt dagen kommer til å bestå av fast føde, eller bare vann og juice.

- Det kan bli én dag, eller så kan det bli to dager i uken, fortsetter supermodellen.

- Det er veldig skummelt

Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør forteller til Se og Hør at denne formen for kosthold kun blir anbefalt for mennesker som sliter med fedme.

- Det Naomi Campbell egentlig gjør er en form for 5:2-dietten, som går ut på at hun spiser mye mindre to dager i uken. Man kan gå ned i vekt ved å spise veldig lite enkelte dager, eller ved å redusere kaloriinntaket like mye hver dag. Det gir samme vektreduksjon, sier Sundfør.

USUNT: Ernæringsfysiolog Tine Sunberg mener at supermodellens diett kan være en trigger til spiseforstyrrelser for andre. Foto: NTB Scanpix
USUNT: Ernæringsfysiolog Tine Sunberg mener at supermodellens diett kan være en trigger til spiseforstyrrelser for andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre påpeker hun at Campbell ikke er overvektig, og at det er usunt å anbefale denne formen for diett til personer som ikke sliter med overvekt.

- Vi anbefaler ikke barn og ungdom denne typen dietter. Det er usunt å være en stjerne og anbefale dette. Det er mange unge jenter som ser opp til henne fordi hun er slank og vakker, og tenker at dette er noe de også vil prøve.

Sundfør forteller at faren ved denne type kosthold er at det kan være en trigger til spiseforstyrrelser.

Hva tenker du om at hun uttaler seg om dette i offentligheten?

- Faren er at dette kan inspirere folk som allerede har et vanskelig forhold til mat. Det er veldig skummelt, svarer Sundfør.

- Jeg blir ekstra skeptisk til at hun bare drikker juice. Når man har testet ut disse diettene skal man minum ha 50 gram protein om dagen, for å begrense at man tærer på muskelmassen. Når man bare drikker juice, er det kun karbohydrater og ingen fettsyrer. Det dekker heller ikke mineral- og vitaminbehovet ditt for den dagen, fortsetter hun.

Turbulent liv

Naomi Campbell har vært ansikt utad for en rekke motehus og har med det millionkampanjer bak seg. Men til tross for den enorme suksessen Campbell har oppnådd i sin modellkarriere, har hun også stått bak flere skandaler gjennom årenes løp.

I 2008 gikk hun blant annet amok på Heathrow flyplass i London, etter at en av bagene hennes ble borte. Campbell reagerte med å sparke og slå, mens hun kalte vaktene for rasister.

TEMPERAMENT: Det er ikke ukjent at Naomi Campbell har mistet kontrollen over sinnet sitt en rekke ganger. Foto: NTB Scanpix
TEMPERAMENT: Det er ikke ukjent at Naomi Campbell har mistet kontrollen over sinnet sitt en rekke ganger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til å være aggressiv, har også supermodellen slitt med store narkotikaproblemer. I fem år var hun nemlig avhengig av kokain.

- Jeg vil aldri tilbake dit jeg var igjen. Uansett hva man blir avhengig av, så er det fordi man prøver å flykte fra noe, fortalte hun på Wossy's ITV-show i 2013.

- Da jeg var 29 år innså jeg endelig at jeg ikke likte meg selv slik jeg var, og det var det. Hver dag er en ny dag. Jeg er ikke perfekt, men jeg puster og lever, fortsatte hun.

Naomi Campbell, Graham Norton, Natasha Hamilton og flere kjente personligheter filmes på rød løper på vei inn til BAFTA-showet. Video licensed from Splash News/All Over Press Vis mer

Straffedømt

I 2007 var presset på supermodellen spesielt stort.

49-åringen var nemlig tiltalt, og ble senere dømt, for å ha skadet hushjelpen sin. Dette var bare en av fire ganger hun ble dømt for denne type handlinger, og bare en av mange ganger hvor hun har blitt anklaget for lignende tilfeller.

«Campbell ble dømt til fire dagers samfunnstjeneste etter å ha kastet en mobiltelefon på hushjelpen sin. Foranledningen var en krangel om et par bukser», het det i Dagbladets papiravis tidlig i 2007.

New York Times skrev den gang at Campbell i retten måtte beklage seg, etter å i enkle ordelag ha innrømmet å ha kastet telefonen sin på hushjelpen Ana Scolavino. Hun måtte på sykehus etter å ha fått mobiltelefonen i pannen, som resulterte i at hun måtte sy fire sting.

LES OGSÅ: Norsk lege: - Hun burde skamme seg dypt og inderlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer