Reagerer på norsk barneoppdragelse

I Norge i dag er barn nærmest blitt «accessories».

VENTER MED BARN: Leo Ajkic synes nordmenn nærmest ser på barna sine som accessorier. Selv vil han vente med barn for å kunne vie dem all oppmerksomheten de fortjener.  Foto: FameFlynet Norway
VENTER MED BARN: Leo Ajkic synes nordmenn nærmest ser på barna sine som accessorier. Selv vil han vente med barn for å kunne vie dem all oppmerksomheten de fortjener. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: På NRK får Leo Ajkic (30) testet ut sine kjæresteferdigheter med ulike kjendiskvinner i «Typen til». Selv har han vokst opp med en sterk kvinne i livet sitt, nemlig moren Mladenka.

Leo vokste opp under borgerkrigen i Bosnia på 1990-tallet, og i boken «Mor» skryter den tøffe TV-profilen av mamma som gjorde alt for å holde familien trygg.

Ajkic reagerer på måten norske foreldre behandler sine barn.- Norske foreldre snakker jo til barna sine som om de var små prinser eller prinsesser. Det virker litt naivt, spør du meg. Min mor har bevist mye gjennom handlinger. Jeg har følt at hun elsker meg gjennom alt hun har gjort for meg, skriver han i boken «Mor»

Venter med barn

I tirsdagens episode av «Typen til» diskuterte Leo barn med ukens dame Ezinne Okparaebo. Programlederen ønsker at hans fremtidige barn lærer om Bosnia og vil at de skal snakke pappas morsmål.

Den dagen han får barn vil Ajkic, som sine foreldre, sette barna foran alt og vil derfor vente noen år før han stifter familie.

- Den dagen jeg blir far, vil jeg, som dem, sette barnet foran meg selv. Jeg vil være tilstede, ikke bare jobbe.- I Norge i dag er barn nærmest blitt accessories (tilbehør, red.anm). En naturlig greie når jobb og hus er på plass. Jeg ønsker ikke å gjøre det slik. Jeg vil ha barn når jeg føler at jeg har oppnådd det jeg drømmer om i livet, skriver han i boken «Mor».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer