Kim Kardashian West:

Reagerer på Kims snarvei til advokat-yrket

- Hva i alle dager studerer jeg juss for?

VIL BLI ADVOKAT: Etter at det ble kjent at Kim Kardashian West har bestemt seg for å følge drømmen om å bli advokat, har det kommet mange reaksjoner. Foto: NTB Scanpix
VIL BLI ADVOKAT: Etter at det ble kjent at Kim Kardashian West har bestemt seg for å følge drømmen om å bli advokat, har det kommet mange reaksjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag ble det kjent at Kim Kardashian West (38) har besluttet at hun vil bli advokat. Det fortalte hun selv i et lengre intervju med Vogue.

De neste fire årene skal hun være advokatlærling, og har mål om å gå opp til eksamen i 2022.

- Jeg har måttet tenke hardt og lenge på dette, uttalte hun i intervjuet, og la til at det blant annet var resultatet med den mye omtalte Johnson-saken som har inspirert henne til å bli advokat.

At en av verdens største realitystjerner tar det ambisiøse valget om å begi seg ut i advokatyrket, får reaksjoner, er kanskje ikke uventet.

Mens mange av Kims fans hyller valget og regelrett bøyer seg i støvet for 38-åringen, reagerer andre kraftig på at hun tar en lettvint løsning for å nå målet.

SETTER SEG NYE MÅL: Realitystjernen og forretningskvinnen Kim Kardashian (38) vil nå bli advokat. Foto: NTB Scanpix
SETTER SEG NYE MÅL: Realitystjernen og forretningskvinnen Kim Kardashian (38) vil nå bli advokat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dropper studier

Det er spesielt Kims valg om å ikke studere juss som får mange til å reagere. For mens de fleste statene i USA krever jusstudier for å bli advokat, som det også gjør her til lands, har ikke Kim tenkt å gjennomføre det lange og krevende studiet.

Flere er overrasket over at det er ulik praksis i USAs stater, og at denne snarveien fortsatt er mulig i California, hvor realitystjernen bor.

- Jeg ante ikke at det var et alternativ? Hva i alle dager er det jeg studerer juss for, da?, skriver én på Twitter.

Andre påpeker at delstaten er én av totalt fire stater som fortsatt har disse reglene, men at det da vil være vanskelig for henne å praktisere som advokat i andre stater enn California ved å gå denne veien.

En Twitter-bruker mener at det er få som velger en advokat uten utdannelse, dersom man faktisk havner i en situasjon hvor man har behov for juridisk bistand.

Andre benytter anledningen til å le av beslutningen, og mener hun ikke forstår hvor vanskelig det er å skulle bli advokat. Referanser til filmen «Lovlig blond» blir også hyppig delt på Twitter.

Tross de mange negative reaksjonene, er det også mange som støtter Kims beslutning, og som mener dette beviser at Kim er langt mer enn sitt kjente ytre.

Flere skriver også at det er smålig å ikke støtte valget dersom hun faktisk kan bidra til å hjelpe noen som trenger det. At hun i tillegg ønsker å utfordre seg selv og prøve nye ting, er positivt, uansett om man er fan eller ikke, påpeker andre.

Fikk kvinne benådet

Kim Kardashian er datter av den kjente, avdøde advokaten Robert Kardashian. Han var blant annet en av O. J Simpsons forsvarsadvokater, og Kim mener hun alltid har hatt en enorm interesse for faget, etter å ha fulgt med på farens arbeid.

PREMIERE: I den nye sesongen av «Keeping up with the Kardashians» får vi gleden av å se noe vi aldri har sett i den populære serien tidligere. Vis mer

I 2018 var hun også medvirkende til at president Trump besluttet å benåde den da 63 år gamle bestemoren, Alice Marie Johnson, som sonet en livsstilsdom for førstegangs narkotikaforbrytelser.

Ifølge Independent, leste Kardashian kvinnens historie på Twitter, og tok deretter kontakt med Ivanka Trump (36), presidentens datter, som videre satte henne i kontakt med sin far og hans rådgiver (og Ivankas mann) Jared Kushner (37).

Kort tid etter tok Kim turen til Det hvite hus, et møte som vakte stor oppmerksomhet.

MØTTE TRUMP: Kim Kardashian møtte i mai president Trump i forbindelse med undeskriftskampanjen omkring benådning av 63 år gamle Alice Marie Johnson. Foto: NTB Scanpix
MØTTE TRUMP: Kim Kardashian møtte i mai president Trump i forbindelse med undeskriftskampanjen omkring benådning av 63 år gamle Alice Marie Johnson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ettertid skrev Trump følgende om møtet i en Twitter-melding:

- Storartet å møte Kim Kardashian i dag, snakket om fengselsreform og straffeutmåling.

En uke etter Kardashians besøk, valgte Trump å benåde kvinnen. Ikke lenge etter gikk Kim selv ut i sosiale medier og delte sin begeistring over nyheten.

- Jeg håper å kunne fortsette dette viktige arbeidet ved å samarbeide med organisasjoner som har kjempet denne kampen langt lenger enn jeg har, og som fortjener anerkjennelsen, skrev hun blant annet på Twitter.

I intervjuet med Vogue forklarer Kim at hun følte hun måtte støtte seg på advokatene under møtet med Trump i det Hvite Hus, men at hun ville få utrettet mer dersom hun selv hadde mer kunnskap.

- Det er aldri én person som får noe gjort, det er flere mennesker sammen, og jeg har alltid vært klar over min rolle. Men jeg ønsker å kjempe for mennesker som har bidratt til samfunnet. Jeg følte at systemet kunne vært så annerledes, og jeg ønsket å kjempe for å fikse det. Og dersom jeg vet mer, kan jeg gjøre mer, forteller hun til Vogue.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

LES OGSÅ: Datteren (6) vekker reaksjoner med Gucci-sko på skolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer