Megan Fox:

Reagerer på gammelt bikini-rykte: - Uhyggelig

Både skuespilleren og regissør Michael Bay tar bladet fra munnen.

BRYTER TAUSHETEN: Denne uken har et gammelt klipp fra et Megan Fox-intervju gått viralt. Nå slår hun tilbake mot oppstyret intervjuet har forårsaket. Her i en scene fra filmen «Transformers», som er blitt nevnt i forbindelse med det elleve år gamle intervjuet. Foto: Moviestore/ REX /NTB Scanpix
BRYTER TAUSHETEN: Denne uken har et gammelt klipp fra et Megan Fox-intervju gått viralt. Nå slår hun tilbake mot oppstyret intervjuet har forårsaket. Her i en scene fra filmen «Transformers», som er blitt nevnt i forbindelse med det elleve år gamle intervjuet. Foto: Moviestore/ REX /NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 gjorde skuespiller og modell Megan Fox (34) et intervju med talkshowvert Jimmy Kimmel (52). Der fortalte hun åpent om den upassende måten filmregissør Michael Bay (55) skal ha behandlet henne på som tenåring, da hun var på filmsettet til «Bad Boys II».

Det nå elleve år gamle intervjuet har denne uken blitt vekket til live igjen og går nå viralt, ifølge Vanity Fair.

Det gjenoppståtte intervjuet har fått flere til å se nærmere på Fox' opplevelser i karrieren samt Bays sexistiske oppførsel mot flere kvinnelige stjerner i filmene hans, ifølge Vanity Fair.

Gammelt intervju vekker oppsikt

I det nå virale intervjuet fra 2009 fortalte Fox at hun var 15 år da hun dukket opp på filmsettet til «Bad Boys II». Fordi hun var for ung til å sitte på en bar under en scene i filmen, valgte Bay i stedet å la Fox danse under et fossefall iført en bikini.

- De filmet denne klubbscenen og de fikk meg inn, og jeg hadde på meg en bikini med stjerner og striper, en rød cowboyhatt og høye hæler. Og han (Michael Bay, journ.anm.) godkjente det, fortalte hun, og fortsatte:

- Men de sa: Du vet, Michael, hun er 15 år så du kan ikke la henne sitte i baren og hun kan ikke holde en drink i hånden. Så løsningen hans på problemet var å få meg til å danse under et fossefall mens jeg ble klissvåt, som 15-åring. Jeg gikk i 10. klasse.

KROPPSFOKUS: Programlederaktuelle Martine Lunde blir konfrontert med sin egen fortid på Instagram, og bikinibilder blir et tema. Video: Rød Løper Vis mer

Videre mente Fox at det var et slags «mikrokosmos» av hvordan Bays sinn fungerte. Som svar til dette uttalte Kimmel:

- Vel, det er mikrokosmos på hvordan alle våre hoder tenker, noen av oss har anstendighet til å undertykke de tankene og late som de ikke eksisterer.

INTERVJU: Det var i et intervju med Jimmy Kimmel at Fox uttalte seg om sin opplevelse med filmregissør Michael Bay. Her er Fox og Kimmel avbildet ved en annen anledning i 2003. Foto: ABC TV/ NTB Scanpix
INTERVJU: Det var i et intervju med Jimmy Kimmel at Fox uttalte seg om sin opplevelse med filmregissør Michael Bay. Her er Fox og Kimmel avbildet ved en annen anledning i 2003. Foto: ABC TV/ NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Us Weekly har flere Twitter-brukere nå gått hardt ut mot både Bay og Jimmy Kimmel etter at intervjuet blusset opp igjen. Emneknaggen #cancelKimmel har også blitt til en trend på Twitter.

Det ovennevnte Intervjuet fikk dessuten ivrige Fox-fans til å blåse liv i et rykte om at Bay angivelig også fikk Fox til å vaske Ferrarien hans i bikini som 15-åring. Dette skal ha vært en del av hennes audition for «Transformers».

I AKSJON: Megan Fox viste som kjent en del hud i «Transformers»-filmene, men understreker nå at hennes audition for rollen var stueren. Foto: Moviestore/ REX/ NTB scanpix
I AKSJON: Megan Fox viste som kjent en del hud i «Transformers»-filmene, men understreker nå at hennes audition for rollen var stueren. Foto: Moviestore/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Oppklarer rykteflommen

Oppstyret har nå ført til at Fox har valgt å dele en offentlig uttalelse på Instagram hvor hun understreker at hun aldri ble utsatt for upassende oppførsel fra Bays side.

«Selv om jeg setter stor pris på all støtte, føler jeg at jeg trenger å tydeliggjøre noen av detaljene når de har gått tapt ved gjenfortelling av hendelsene, og kaster en uhyggelig skygge som etter min mening ikke hører hjemme her», skriver hun innledningsvis.

Videre forklarer Fox at hun var rundt 15 eller 16 år gammel da hun var på filmsettet til «Bad Boys II», og at det har blitt gjort flere intervjuer der hun delte hvordan det var å bli valgt til filmscenen og samtalene som fant sted rundt den.

Se dette innlegget på Instagram

May we all continue waking up❤️

Et innlegg delt av Megan Fox (@meganfox)

«Det er imidlertid viktig å merke seg at da jeg var på audition for «Transformers» var jeg 19 eller 20 år. Jeg 'jobbet' (meg som latet som at jeg visste hvordan jeg skulle holde en skiftenøkkel), på en av Michaels Ferrarier under en av scenene på audition», fortsetter hun.

FILMKOLLEGER: Megan Fox og motspiller Shia LaBeouf på «Transformers 2: Revenge of the Fallen»-premieren på Odeon Leicester Square i juni 2009. Foto: REX/ NTB scanpix
FILMKOLLEGER: Megan Fox og motspiller Shia LaBeouf på «Transformers 2: Revenge of the Fallen»-premieren på Odeon Leicester Square i juni 2009. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

- Aldri angrepet eller utnyttet

Videre påpeker Fox at scenen fant sted på filmstudioet Platinum Dunes' parkeringsplass, og forklarer at det var flere ansatte til stede og at hun ikke var avkledd på noe som helst tidspunkt.

Fox avklarer også at hun aldri har blitt angrepet eller utnyttet på en seksuell måte av regissøren.

STOR STJERNE: Etter at tips fra en leser, dro reporter Fanny på jakt i Oslo etter den amerikanske skuespilleren Megan Fox. Video: Julie Solberg / Redigering: Marie Røssland Vis mer

«Når det kommer til mine erfaringer med Michael og Steven (Speilberg, journ.anm.) for den saks skyld, så ble jeg aldri angrepet eller utnyttet på en måte jeg følte var seksuell», poengter hun.

I etterkant har Michael Bay selv delt et Instagram-innlegg hvor han kommenterer Fox' innlegg. I innlegget deler han videre skjermdumpene av Fox' uttalelse samtidig som han har lagt ved et stillbilde fra ovennevnte «Transformers»-audition.

«Megan Fox skrev dette i dag. Dette er et stillbilde fra auditionene hennes for 13 år siden. Nei. Hun vasker ikke en bil og er heller ikke iført en bikini, slik pressen har skrevet om i mange år. Jeg personlig synes at Megan er fantastisk. Jeg er stolt over å ha jobbet med henne, og planlegger fortsatt å jobbe med henne», skriver han.

VEKKER OPPSIKT: Intervjuet fra 2009 hvor Megan Fox uttalte seg om sin opplevelse med filmregissør Michael Bay har nå blitt vekket til live igjen. Her er hun avbildet med Michael Bay på MTV Movie Awards i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix
VEKKER OPPSIKT: Intervjuet fra 2009 hvor Megan Fox uttalte seg om sin opplevelse med filmregissør Michael Bay har nå blitt vekket til live igjen. Her er hun avbildet med Michael Bay på MTV Movie Awards i 2008. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Imidlertid har Fox' «Transformers»-kollega Shia LaBeouf (34) tidligere uttalt at Fox selv skal ha vært ubekvem med hvordan hun ble framstilt i filmserien.

- Hun hadde en Spice Girls-aktig styrke ved seg, og en bevissthet på likestilling, som gjorde at hun følte seg usikker på å involvere seg med Michael Bay. Noen mener han har en lite ærbar måte å filme kvinner på, sa LaBeouf i et intervju med Los Angeles Times i 2011.

- Mike filmer damer for å appellere til en 16-årings seksualitet. Og jeg tror aldri Megan Fox ble komfortabel med det, uttalte LaBeouf den gang.

LES OGSÅ: - Skulle aldri gifte meg med ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer