«Farmen» 2020:

Reagerer på fremstilling: - «Stakkars meg»

Sanna Khursheed ble andre deltaker ut av «Farmen». Nå reagerer hun på måten hun ble fremstilt i løpet av sin tid på tv-gården.

TAPTE KAMPEN: Inger-Cecilie Grønnerød slo Sanna Khursheed i søndagens tvekamp på «Farmen». Sistnevnte føler hun ikke har fått vist hvem hun egentlig er. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE KAMPEN: Inger-Cecilie Grønnerød slo Sanna Khursheed i søndagens tvekamp på «Farmen». Sistnevnte føler hun ikke har fått vist hvem hun egentlig er. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Forrige uke måtte årets første «Farmen»-deltaker pakke sekken og reise tilbake til 2020. I kjent stil vil en ny deltaker bli sendt hjem uke etter uke, frem til man senere i år står igjen med en vinner som stikker av med både hytte og bil.

HARD KAMP: Førstekjempen fikk hard konkurranse av Inger-Cecilie Grønnerød. Foto: Alex Iversen / TV 2
HARD KAMP: Førstekjempen fikk hard konkurranse av Inger-Cecilie Grønnerød. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Denne uken har tv-seerne fått ta del i et nytt omfattende ukesoppdrag, hvor det også har kommet frem at enkelte deltakere jobber hardere enn andre.

En av dem som ikke kjenner seg igjen i fremstillingen av seg selv på skjermen, er Sanna Khursheed (32), som i kveld måtte se seg slått av 47 år gamle Inger-Cecilie Grønnerød fra Halden i en intens sagekonkurranse.

Mens Grønnerød har mye relevant gårdserfaring, var dette første gang Khursheed tok opp en sag. Det ble likevel jevnt, men etter intens saging måtte Khursheed se seg slått av motstanderen.

UTE: Sanna Khursheed ble andre deltaker ut av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Sanna Khursheed ble andre deltaker ut av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Syting og klaging

Da Se og Hør møtte Khursheed bare kort tid før hun sjekket inn på tv-gården, mente 32-åringen at hun i utgangspunktet ikke hadde noe på «Farmen» å gjøre, men at hun ønsket å vise hvordan forskjellige kulturer kan fungere sammen.

Dette har ikke blitt som hun så for seg, og nå mener rogalendingen at det ikke kommer riktig frem på skjermen hvem hun egentlig er.

- Jeg føler at de gangene jeg var på tv, så var det enten syting, klaging eller «stakkars meg», eller så kranglet jeg med Raymond, sier Khursheed etter å ha forlatt gården, og fortsetter:

- Eller så fikk jeg tv-tid ved at folk sa ting som ikke var så fine om meg. Jeg skjønner at det er tv og at de klipper, men det er ikke sånn jeg er.

FEIL FREMSTILT: Sanna Khursheed sier det har kommet for lite fram på skjermen hva hun faktisk gjorde på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
FEIL FREMSTILT: Sanna Khursheed sier det har kommet for lite fram på skjermen hva hun faktisk gjorde på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- En byrde på gården

32-åringen beskriver derimot seg selv som ei positiv og glad jente, som tør å utfordre seg selv og gå ut av komfortsonen.

- På hvilken måte bidro du på gården?

- Er det ikke kulere for produksjonen å få frem ei jente som ikke kan noe, men lærer mye og får mestringsfølelse? Jostein mente blant annet at jeg var en byrde på gården, men det som ikke kommer fram er at jeg for eksempel var med på å lage bjørkerismattene, svarer Khursheed.

BIDRO: 32-åringen fra Stavanger kjenner seg ikke igjen i framstillinga av seg selv på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2
BIDRO: 32-åringen fra Stavanger kjenner seg ikke igjen i framstillinga av seg selv på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Videre forklarer realitydeltakeren at grunnen til at det ikke kommer tydeligere frem er fordi hun aldri fikk fullføre et prosjekt, men heller måtte videre og hjelpe til andre steder på ukesoppdraget.

- Det ser ikke ut som jeg er med på noe, men jeg er egentlig med på absolutt alt. Det eneste jeg ikke gjorde var å smi jern, fortsetter hun.

UTE AV «FARMEN»: Kjetil Kirk (27) gikk seirende ut av årets første tvekamp i «Farmen», der han møtte østfoldingen Jostein Grav (58). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Passer ikke inn

Khursheeds største utfordring på gården var å finne sin plass i gruppa, og hun følte seg hele tiden oversett av de andre. Hun tror dette kan ha noe å gjøre med at hun ikke var blant dem som ropte høyest om alt hun hadde gjort.

- Jeg tok aldri pauser, jeg sto opp samtidig som alle andre og la meg da de andre gjorde det. Jeg jobbet like mye og skjønner ikke hvor det kommer fra at jeg ikke bidro.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Mange av jentene hadde et behov for hele tiden å si til storbonden hva de hadde gjort. Det mente jeg ikke var nødvendig.

- Hva slags kommentarer har du fått etter deltakelsen?

- Det meste har vært positivt, og en mann skrev til meg at han håpet jeg kunne være et forbilde for andre nordmenn når det gjelder å se ulike kulturer og religioner, svarer hun.

Det var imidlertid ikke alle tilbakemeldingene som var av like hyggelig karakter.

- Jeg kunne ikke så mye om den gamle norske gårdsdriften da jeg kom på gården, men jeg ville jo lære. I innboksen har jeg fått kommentarer om at jeg ikke hadde noe der å gjøre og at muslimer ikke var på gård for 100 år siden, og at jeg derfor ikke passet inn. I tillegg er det noen som synes det er rart at jeg er redd for grisen Lotta, fordi «begge er svarte og late» forteller hun, og legger til at hun prøver å ikke lese det som skrives om henne.

- Stygge kommentarer tar jeg ikke til meg, legger hun til.

Etter tiden på «Farmen» har Khursheed tatt med seg det hun lærte på gården ut i det virkelige liv, og er i dag med på Geitmyra skolehage, hvor det fokuseres på å lære minoritetskvinner å dyrke grønnsaker og norsk kost.

- Jeg fikk sansen for å jobbe med hendene mine fra «Farmen», og det vil jeg fortsette med, forteller hun.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Fått stor plass

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forteller til Se og Hør at de mener deltakeren fikk tilstrekkelig med tv-tid.

- Når vi klipper Farmen er målet alltid å gjengi det som har skjedd på gården, og mellom deltakerne, på en så korrekt måte som mulig. Vi filmer rundt 40 minutter for hvert minutt vi bruker i programmet, så det sier seg selv at mye av det som skjer på gården aldri kommer på tv, sier han, og fortsetter:

- Vi mener Sanna har fått stor plass i programmene, spesielt gitt at det også var 12 andre deltakere sammen med henne på gården. Vi har vist at hun er interessert i gårdslivet, og at hun har prøvd seg på mange forskjellige oppgaver. Hun har også fått taletid til å fortelle hvordan hun, til tross for det harde arbeidet, ikke følte seg sett av blant annet storbonden i uke 2, sier Dahl.

LES OGSÅ: Har levd med kreft i over 30 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer