Iman Meskini:

Reagerer på dette: - Respektløst

Iman Meskini mener «Farmen kjendis»-samtalen aldri burde ha funnet sted.

ÅPEN SAMTALE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Adam Ezzaris samtale på «Farmen kjendis» vekker reaksjoner. Foto: Espen Solli/TV 2
ÅPEN SAMTALE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Adam Ezzaris samtale på «Farmen kjendis» vekker reaksjoner. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

«Fy søren. Jeg så nettopp episode to av «Farmen kjendis», og den samtalen det refereres til her var rett og slett ubehagelig å se på. Det er veldig fint og åpent av Adam å ikke la seg påvirke av det, men jeg håper også folk ser hvor grenseløst og respektløst det er å stille noen så private spørsmål - også på TV», skriver tidligere «Skam»-stjerne Iman Meskini (24) på Instagram-story denne uken.

Hun sikter til hendelsen i onsdagens «Farmen kjendis», hvor tidligere «Skam»-skuespiller og muslim Adam Ezzari (23) og eks-fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (56) hadde en lang og oppklarende prat om islam - hvor 56-åringen stilte flere spørsmål.

SKUFFA: Endelig er «Farmen Kjendis» tilbake, og allerede i første episode blir det tårer når Kjersti Grini kommenterer hvordan kua ser ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Reagerte

Under samtalen lurte Jakobsen blant annet på hvordan meddeltakeren stiller seg til sex før ekteskapet. Og 23-åringen, som giftet seg for drøye halvannet år siden, svarte ærlig at han ventet med samleie.

Meskini mener spørsmålene Ezzari ble stilt på TV-skjermen ikke hører hjemme noe sted.

SIER KLART IFRA: Iman Meskini er blant dem som har reagert på Mini Jakobsens spørsmål i TV 2-serien. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SIER KLART IFRA: Iman Meskini er blant dem som har reagert på Mini Jakobsens spørsmål i TV 2-serien. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg reagerte på denne samtalen og syntes det rett og slett var ubehagelig å se på. Jeg har vært gjennom lignende utspørring før og føler det ligger en forventning om at til muslimer er det liksom greit å spørre om hva som helst, sier hun til Se og Hør.

- Private spørsmål

Videre forklarer TV-profilen at hun synes det er rart at spørsmålene i det hele tatt blir stilt.

- Hvor mange av de andre deltakerne må svare på hva partnereren deres går kledd i og hvem de har ligget med før? fortsetter hun.

24-åringen forteller også at hun har fått flere reaksjoner på innlegget hun la ut på Instagram-story, og sier at flere reagerer på samme måte som henne.

- Det er private spørsmål som baserer seg på antagelser og stereotypier, mener hun.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Video: TV 2 Vis mer

Mini Jakobsen forteller til Se og Hør at han kjenner Meskini fra da de deltok i «71 grader nord» sammen.

- For det første er hun en strålende jente som jeg fikk være på «71» med og hadde mange gode øyeblikk med. Jeg har den største respekt for henne og det hun har gjort og gjør. Men jeg er selvfølgelig uenig, sier Jakobsen.

- Ikke granskende

Han påpeker at han blant annet har stilt Vebjørn Selbekk (52), som også er med på «Farmen kjendis», spørsmål om tro, og mener selv at normalen i Norge i dag er at de fleste har samleie før ekteskap.

- Hvis noen ikke har det, er det mer spesielt, sier han.

SINT: Kine Olsen ble sint på Öde Nerdrum i fjorårets «Farmen Kjendis». Vis mer

Mini påpeker videre at det ikke handler om hvilken trosretning den enkelte har, og at samtalen mellom ham og Ezzari overhodet ikke var en skrifteprøve.

- Vi jabbet om forskjellige ting, og min fremtoning er alltid lys og lett, jeg er ikke noe granskende. Hvis han ikke ville ha svart, hadde jeg respektert det, sier han, og fortsetter:

- Man kan ikke bli fornærmet på grunn av spørsmål, det må man slutte med. Jeg er generelt nysgjerrig og liker å lære om kristendommen og andre religioner. Det er ingen fasit i religion. Hva folk tror på skal de selvsagt få velge selv, men må tåle at det stilles spørsmål.

Jakobsen er overrasket over reaksjonene som er kommet.

KRANGEL: Det brør ut full krangel under fjorårets «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Interessant

Etter at den aktuelle spørsmålsrunden fant sted på skjermen, forklarte Adam Ezzari til Se og Hør at de to hadde en fin samtale.

- «Mini» visste kanskje ikke så mye om min religion, men det er på en måte faktum i samfunnet - det er mange som ikke vet og er opplyst. Det er fremmed, og det tar jeg meg ikke nær av. Det handler jo bare om at man ikke har lært det, sa Ezzari , og fortsatte:

- Jeg synes det er interessant å snakke om, samtidig som jeg kan fortelle litt av hva som er mitt liv og hva jeg tror på. Det var en fin samtale.

På spørsmål om han syntes det var vanskelig å snakke om noe så privat og personlig i en TV-setting, svarte han:

OVERRASKELSE: «Farmen»-Robert fikk seg en skikkelig overraskelse da hans ene datter dro frem årets julegave. Vis mer

- Altså, det er selvsagt personlig å snakke om sex. Men han spurte om jeg hadde sex før ekteskapet, og det synes jeg egentlig er et greit spørsmål å stille. Jeg ville aldri snakket mer om mitt sexliv enn det, men akkurat det var greit. Det å være direkte, og å spørre om det man lurer på synes jeg bare er fint.

LES OGSÅ: - Noen ting jeg gruer meg til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer