«Farmen kjendis»:

Reagerer på dette: - Ikke akseptabelt

Deltakernes behandling av hønene får reaksjoner. TV 2 innrømmer feilbedømming.

REAGERER: Flere har bitt seg merke i denne situasjonen, der tre høner var lagt ned i en striesekk. TV 2 innrømmer overfor Se og Hør at de kunne løst situasjonen bedre. Foto: TV 2
REAGERER: Flere har bitt seg merke i denne situasjonen, der tre høner var lagt ned i en striesekk. TV 2 innrømmer overfor Se og Hør at de kunne løst situasjonen bedre. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at «Farmen kjendis» så langt denne sesongen har vekket reaksjoner. Blant annet har dyrenes rettigheter på gården vært omtalt. Tidligere denne sesongen kunne seerne få være med på slakting av to kaniner, som skulle bli kanin-rillette og muffe.

UBEHAGELIG: Kjendisene hadde ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner måtte slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og dyrerettighetsorganisasjonen NOAH var blant de som bestemte seg for å anmelde TV 2 for hendelsen.

I onsdagens episode av «Farmen kjendis» var det nok en situasjon som involverte dyr. Hendelsen har ikke gått upåaktet hen. Nå innrømmer TV 2 overfor Se og Hør at de muligens vurderte situasjonen feil.

- Ikke akseptabelt

I onsdagens episode av «Farmen kjendis» skal deltakerne holde en forestilling som en del av ukeoppdraget. For at det skal bli godkjent, er de også nødt til å inkludere dyrene.

Isak Dreyer (28) tar tilsynelatende oppgaven på fulleste alvor, idet deltakerne utspiller et eget teaterstykke om Noahs ark. Han putter nemlig tre høner i en striesekk, der fuglene etter alt å dømme ligger oppå hverandre i flere minutter.

HØNER I SEKK: Isak Dreyer og de andre deltakerne tok med gårdens høner i skuespillet. På bildet ligger det tre høner i striesekken. Foto: TV 2
HØNER I SEKK: Isak Dreyer og de andre deltakerne tok med gårdens høner i skuespillet. På bildet ligger det tre høner i striesekken. Foto: TV 2 Vis mer
SKUESPILL: TV 2 forteller overfor Se og Hør at de kunne løst denne situasjonen på en bedre måte. Foto: TV 2
SKUESPILL: TV 2 forteller overfor Se og Hør at de kunne løst denne situasjonen på en bedre måte. Foto: TV 2 Vis mer

- Dette er ikke akseptabel behandling av fugler, sier NOAH til Se og Hør om situasjonen.

- Fuglene blir redde, og kan skade seg. Vi er lei av at «Farmen»-konseptet spiller på dårlig behandling av dyr som underholdning og tydeligvis oppfordrer deltakerne sine til dette - for å skape «debatt», sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen.

Det ble full klinsj mellom Øyunn Krogh og Niklas Baarli etter førstekjempevalget på «Farmen kjendis». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Kunne vært løst bedre

Se og Hør har også vært i kontakt med Mattilsynet for en vurdering av hendelsen.

Jarle Bergsjø, seksjonssjef for dyr i Østfold og Follo, sier til Se og Hør at det er vanskelig å gi en vurdering rundt denne konkrete situasjonen, og hvilke hensyn som er tatt, ut fra det som blir vist på TV.

- Men det er alltid dyreeiers ansvar at ethvert dyr blir behandlet med omsorg og respekt, ut fra dyrets egenart, legger han til.

Se og Hør har også vært i kontakt med TV 2, som nå kan innrømme at akkurat denne hendelsen kunne vært løst på en bedre måte.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Deltakerne hadde fått som oppdrag at de skulle bruke dyr som en del av skuespillet. Vi forventet at de skulle bruke hest eller hund, i stedet valgte de å ta med høner i skuespillet, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, og fortsetter:

- Vi er litt enige i at dette kunne vært løst på en bedre måte. Det var aldri vår hensikt å skape en unødvendig stressende situasjoner for hønene. Vi har ikke sett noe tegn til at hønene ble skadet eller fikk varige men av det som skjedde. Hadde vi sett at dette var i ferd med å komme ut av kontroll, hadde vi stoppet det.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Isak Dreyer.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» tok grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Gjør at jeg ikke føler meg normal

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer