Julia Nyland, Mads Hansen og Martine Halvorsen:

Reagerer på bloggerens botox-utsagn: - Idiotisk

Blogger Julia Nyland delte sitt beste skjønnhetstips på bloggen. Det gikk ikke ubemerket hen.

KRITIKK: Etter at blogger Julia Nyland delte sitt beste skjønnhetstips, hvor hun rådet til å drikke mye vann og starte med botox tidlig for å forebygge, var Mads Hansen kjapt ute med å kommentere utsagnet. Foto: Privat/ NTB Scanpix
KRITIKK: Etter at blogger Julia Nyland delte sitt beste skjønnhetstips, hvor hun rådet til å drikke mye vann og starte med botox tidlig for å forebygge, var Mads Hansen kjapt ute med å kommentere utsagnet. Foto: Privat/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Mitt beste skjønnhetstips er å drikke mye vann, samt å starte med Botox tidlig for å forebygge», skrev Julia Nyland (26) i et blogginnlegg delt 1. august.

Promotering av botox samt utdeling av rabattkoder til inngrepet er blitt hyppig diskutert i mediene, og flere har stilt spørsmål ved hva bloggere som forbilder bør ta hensyn til i forhold til leserne sine.

Sist i rekken av blogg-debatter oppsto etter at blogger Kristin Gjelsvik (32) gikk hardt ut mot Sophie Elise Isachsen i mars, og kritiserte 24-åringen for å normalisere plastisk kirurgi. Gjelsvik hadde sett seg lei av Isachsens ærlige meninger om å fikse på utseendet, og omtalte henne blant annet som «Norges dårligste og farligste forbilde».

Flere kastet seg inn i bloggdebatten, deriblant Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», som sa seg enig med Gjelsvik i saken. Det hele endte med at både Gjelsvik og Isachsen møttes i NRKs «Debatten», der begge delte sine synspunkter.

- Umoralske og idiotiske tips

Derfor er det kanskje ikke så rart at Nylands skjønnhetstips vekker sterke reaksjoner, og en som kaster seg inn i debatten er tv-profil og tidligere fotballspiller Mads Hansen (35), som deler et innlegg om nettopp Nylands uttalelse på Instagram søndag.

- Mitt beste tips er å drikke mye vann, samt å starte med utdanning tidlig for å forebygge at man ikke ender opp som en 26 år gammel blogger som gir leserne sine umoralske og idiotiske skjønnhetstips, skriver han i innlegget.

I kommentarfeltet har det allerede begynt å strømme inn kritikk rettet mot bloggeren, og bloggkollega Martine Halvorsen (21) er én av dem som uttaler seg i kommentarfeltet.

- Jeg drømmer om en verden der det er bra nok å være seg selv og at vi kan slutte å oppfordre til noe annet, skriver Halvorsen.

Hansens Instagram-innlegg har allerede fått over 30 000 likerklikk, og har over 300 kommentarer.

Vil ikke anbefale det

Til Dagbladet forteller Nyland at innlegget handlet om upopulære meninger, noe som også var tittelen på blogginnlegget. Hun mener at Instagram-innlegget til Mads Hansen er tatt ut av kontekst, men synes det er helt i orden.

- Hvorfor mener du at det er bra skjønnhetstips?

- Som sagt, innlegget heter upopulære meninger, og handler om ting man ikke tør å si høyt, men det ble tatt helt ut av sammenhengen. Jeg synes det har funka for meg, uansett hvor dumt det høres ut og hvor dårlig forbilde det gjør meg, svarer Nyland til Dagbladet.

Bloggeren tok botox for første gang som 18-åring etter å ha fått det anbefalt, men påpeker likevel at hun ikke går ut og anbefaler at andre bør gjøre det samme. Nyland mener at blogginnlegget var humoristisk ment, men forstår at folk er kritiske.

- Jeg synes ikke at folk skal være så hårsåre på alt de leser på blogger. I dagens samfunn skal man gjerne lese om det sunne, men verden er ikke en dans på roser, og jeg har ikke dårlig samvittighet for det jeg skriver, fortsetter hun.

Se dette innlegget på Instagram

Woke up like this 🤞🏼

Et innlegg delt av J U L I A N Y L A N D (@julianyland)

På spørsmål om hva slags tilbakemeldinger hun har fått på innlegget svarer hun at de fleste synes det var morsomt.

- Jeg har fått en del tilbakemeldinger på innlegget, og folk synes egentlig det bare var morsomt, og sier at det endelig er noen som ikke later som. Det er sånn det har vært for meg, og jeg later ikke som, avslutter Nyland.

Synes det er idiotisk

En som ikke sier seg enig i Nylands uttalelser, er Mads Hansen, som omtaler skjønnhetstipset til bloggeren som «idiotisk».

- Hun kommer med noe som er hennes beste skjønnhetstips, men sier at det ikke er noe hun anbefaler. Folk som kan lese skjønner at det bare er en dårlig unnskyldning, sier han til Dagbladet.

At Nyland påpeker at det var ment som et «humoristisk innlegg» stiller Hansen seg utenforstående til.

- Da tenker jeg at den humoren tok ikke jeg. Jeg så ikke det som en åpenbar vits, da har den vitsen gått over hodet på meg, og da er jeg den første til å innrømme det.

FOTOREDIGERING: Wanda Mashadi får kritikk av Mads Hansen for å redigere seg tynnere på et bilde tatt på Elle-festen. Det tar hun med en klype salt. Vis mer

- Hvordan tror du skjønnhetstipset kan påvirke leserne?

- Jeg må si at jeg ikke aner noe om hvem hun er, og hva som er demografien av leserne hennes og aldersgruppen. Men på generelt grunnlag har du ofte en lojal leserbase som tar det du sier for god fisk. Det er klart at den debatten om at man skal se naturlig ut og være bra nok som man er, kan sammenliknes med Tour de France på 90-tallet da alle var dopa og det var umulig for en ren utøver å vinne, forteller Hansen og fortsetter:

- Hvis det blir sånn at alle bruker botox slik at du blir sett stygt på hvis du har naturlige aldringstegn i ansiktet, så er det samme greia. Da blir det umulig å bli vurdert som god og pen nok hvis man ikke fikser på utseendet sitt.

Synes det er synd

Martine Halvorsen (21), som var én av dem som kommenterte under Mads Hansens Instagram-innlegg synes Nylands oppfordring er synd.

- Det er klart at hvis hennes beste skjønnhetstips er å drikke mye vann og starte med botox for å forebygge, så oppfordrer man til å ikke være bra nok og det synes jeg i hvert fall er veldig synd.

SYND: Blogger Martine Halvorsen mener at Julia Nyland oppfordrer til å ikke være bra nok og synes Nylands oppfordring er synd. Foto: Andreas Fadum
SYND: Blogger Martine Halvorsen mener at Julia Nyland oppfordrer til å ikke være bra nok og synes Nylands oppfordring er synd. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Videre forteller Halvorsen at slike utsagn kan påvirke Nylands blogglesere til å tro at en runde med botox kan fikse alt.

- For meg så blir det litt sånn «drikk vann og ta botox så ordner alt seg». For min del virker det som en «quickfix», men problemet sitter ikke i smilerynkene, det sitter i hodet. Skjønnhet har ingenting med botox å gjøre avslutter hun.

LES OGSÅ: Derfor skjermer hun barna i «Bloggerne»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer