Signy Fardal:

Reagerer kraftig på moteprofilens uttalelser

- For noe ufornuftig å si.

UENIGE: Signy Fardal stilte nylig i et større intervju med Dagbladet. Enkelte av uttalelsene hennes falt imidlertid ikke i god jord hos norske toppbloggere. Foto: Andreas Fadum / Privat
UENIGE: Signy Fardal stilte nylig i et større intervju med Dagbladet. Enkelte av uttalelsene hennes falt imidlertid ikke i god jord hos norske toppbloggere. Foto: Andreas Fadum / Privat Vis mer

I lørdagens utgave av avisen Dagbladet, fortalte den tidligere ELLE-redaktøren Signy Fardal (57) om tiden etter at hun ga seg i jobben i motemagasinet.

Hun fortalte blant annet åpenhjertig at hun savner jobben, men at det var enkelte aspekter i bransjen hun hadde sett seg lei på.

- Å være en del av den privilegerte gruppa utvalgte redaktører og influensere som er invitert til å se en visning, er en fantastisk jobb å ha. Men jeg er litt lei det gateteateret med influensere som drar med ti kofferter og skifter 15 ganger hver dag, og som synkroniserer med hverandre hva de skal ha på seg. Man ser at verden vil bedras, sa hun blant annet.

- Noe bittert

Moteprofilen forklarte også at ELLE, i likhet med andre motemagasiner, er blitt en slags influenser, men mente at bladet har mer å tilby enn andre influensere.

- Bloggere, som vi kalte det tidligere, har ført til en demokratisering av stylistrollen, og det er spennende. Men kvaliteten på det å tolke motebildet er ikke like god som det profesjonelle teamet til ELLE. Vi velger ting ut ifra hva som er viktig å vise. Influenserne er styrt av personlig stil, og egen lommebok, fordi de er betalt for å vise noe, uttalte Fardal i intervjuet.

Se og Hør har nå lagt frem Fardals sitater for et par av landets største motebloggere, og blant andre Anniken Jørgensen (22) slår hardt tilbake mot Fardals uttalelser.

ANGST: Anniken Jørgen mener hun ikke glamoriserer sin egen angst. Video: NRK Se hele programmet her: https://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret/2019/MUHU10000219 Vis mer

- Det var jo ganske voldsomt å høre, og noe bittert, sier Jørgensen, og tar avstand fra 57-åringens uttalelser om bloggere.

- Jeg reiser med én koffert, det har jeg alltid gjort. Gateteater har jeg ikke hørt eller sett. Selv om ELLE kanskje er vant til å dra på fashion-week med flere kofferter og antrekk som de fleste gjør i en slik setting, er dette en rar kommentar fra noen som vet dette godt, sier Jørgensen.

Jørgensen påpeker at hun sjelden skifter så mange ganger som Fardal hevder, og påstår at hun kun bytter antrekk hvis hun skal ta seg en fest på kveldstid.

Velger selv

- Og bloggere har vel all rett til å tolke mote akkurat som de vil. Selv om man jobber i ELLE og genuint interesserer seg for mote, betyr ikke det at disse personene alene verken har rett eller galt. For noe ufornuftig å si til unge jenter, sier bloggeren.

- Du trenger ikke være noe som helst for å ha god stil, kan jeg fortelle deg. Så tolker jo alle dette forskjellig, også ... fortsetter hun.

MOTEBEVISST: Anniken Jørgensen har i flere år vært en av landets fremste bloggere. Uttalelsene fra Signy Fardal kjenner hun seg langt ifra igjen i. Foto: Andreas Fadum
MOTEBEVISST: Anniken Jørgensen har i flere år vært en av landets fremste bloggere. Uttalelsene fra Signy Fardal kjenner hun seg langt ifra igjen i. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Videre forklarer Jørgensen at om antrekkene er betalte eller ei, så velger hun selv hva hun skal ha på seg, og når.

- Så hvordan kan det være styrt? Jeg har ofte flere hundre plagg å velge mellom, og ingen bestemmer hva jeg skal kle meg opp i.

- Det høres ut som Signy har mer erfaring på ELLE, enn som influenser her i Norge. Så kanskje man ikke skal snakke om andre på den måten? spør Jørgensen.

22-åringen oppfordrer ellers andre til å finne sin egen stil, slik hun selv har gjort - sponset eller ei.

- Noe som forøvrig er skikkelig digg, og en av de godene jeg har i min jobb. For ikke å glemme det, så må vi skatte som alle andre av ting vi får. Så jeg skal love deg at hos meg kommer ikke noe jeg ikke vil ha i hus kun fordi det er gratis. Jeg betaler min del, fastslår hun.

Kan ikke måle kompetanse

Også blogger Martine Halvorsen (21) reagerer på Fardals uttalelser.

- Først og fremst så synes jeg alltid at det er litt synd at absolutt alle influensere blir satt i en og samme bås. Noen av oss reiser faktisk på tur med håndbagasje fordi vi verken gidder eller trenger å sjekke inn verken én eller ti kofferter, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Ja, og vi får utrolig nok ganske kule bilder likevel.

REAGERER: Martine Halvorsen synes det er synd at alle influensere blir satt i samme bås. Foto: Andreas Fadum
REAGERER: Martine Halvorsen synes det er synd at alle influensere blir satt i samme bås. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Halvorsen forteller videre at hun verken kan eller vil måle kompetansen som ELLE sitter på, opp mot de fremste moteinfluenserne vi har her i landet.

- Men jeg personlig mener at noe av det som er kult med influensere er at det er personlig. Man trenger ikke være ekspert for å inspirere, og det syntes jeg er kult.

- Jeg personlig kan inspireres like mye av en kul dame på Instagram som jeg for eksempel kan gjøre av ELLE. Men litt av alt er fint, og jeg håper ELLE fortsetter å eksistere i langt tid framover, gjerne med enda større mangfold, selv om Norges motedronning har takket for seg.

Se og Hør har vært i kontakt med Signy Fardal, som ikke ønsker å kommentere saken ytteligere.

LES OGSÅ: Delte helt spesielt bilde av sønnen