Iselin Guttormsen:

Reagerer kraftig: - Hjerterått

Hudfletter Mads Hansens grep i ny podkastepisode.

REAGERER: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er ikke fornøyd med Mads Hansen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REAGERER: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er ikke fornøyd med Mads Hansen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke raste debatten om influenserbarns rett til privatliv, etter at Venstre kom med et lovforslag som vil forby foreldre å publisere bilder og personopplysninger om barn for kommersielle formål.

Flere kastet seg inn i debatten, deriblant programleder Mads Hansen (38). Gjennom flere videoer og bilder på Instagram reagerte han på et innlegg delt av influenser Iselin Guttormsen (36).

«Mye prat om influensere som blottlegger barna sine for egen vinning - og mange får, med rette, kritikk. En av de aller verste, derimot, har sluppet overraskende billig unna», skrev han, før han delte et skjermopptak av Guttormsens døtre.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

I videoen som ble delt videre snakker influenseren med døtrene om intimvask, samt forskjellen på vulva og vagina.

Søndag slapp Guttormsen en 50 minutter lang spesialepisode av podkasten «G-punktet». Der forteller en tydelig opprørt Guttormsen om konsekvensene av Hansens innlegg, samt deler sine tanker om debatten.

KRASS: Iselin Guttormsen sier at dommerne må tåle å få kritikk. Video: Dagbladet TV. Vis mer

Mottok hatmeldinger

Guttormsen forklarer at hun ble kastet inn i debatten, enten hun ville eller ei, og at temaet generelt er umulig å være uenig i. Hun reagerer derimot sterkt på Hansens innlegg.

36-åringen velger å ikke navngi Hansen i podkastepisoden.

Hun forteller at hun forrige helg fikk flere hatmeldinger i innboksen, blant annet fra folk som sa de hadde meldt henne inn til barnevernet, fra noen som mente at hun var en dårlig mor og fra folk som mente hun både var stygg og feit.

- Det opprinnelige innlegget ble lagt ut lenge før jul, men så kommer vi da til 2023, noen uker etterpå, hvor jeg får alt dette hatet, og hvor jeg ser at dette mennesket øker sin egen popularitet ved å drite ut andre mennesker.

- VELDIG GØY: Mads Hansen møtte på finalefesten for TV 2-programmet «Forræder» fredag 11. november. Reporter: Bjørn Ekker/Dagbladet Vis mer

- Uetisk, uempatisk og hjerterått

Guttormsen forklarer videre at hun reagerer sterkt på at en video av barna hennes ble delt videre - til flere hundre tusen følgere.

- Et stort paradoks er at et hardbarket menneske, som sier vi ikke skal dele bilder av barn, deler bilder av barn. Ikke egne barn, men andres. Og uten samtykke fra meg. Han har ikke brutt noen regler, normer eller lover, men det fjerner ikke det faktum at jeg mener det er uetisk, uempatisk og hjerterått å bruke andres barn i den intensjon om å henge ut et annet menneske, bare fordi man er uenig.

Videre stempler hun Hansen som en «clout chaser». Det er en person som forsøker å få makt og innflytelse gjennom konflikt med offentlige personer.

- Det er jo hjerterått når jeg sender melding til denne personen om at barnet mitt sitter og gråter, og aner ikke hva hun har gjort galt, men så velger han å ikke fjerne det. Da mener jeg at han er mer opptatt av å bruke mine barn for å fremme sitt synspunkt - for egen vinning og popularitet.

REAGERER: Linn og Øystein fra «Ex on the Beach» er sjokkerte over hva voksne mennesker skriver i kommentarfeltet. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

- Ikke legg det ut

Se og Hør har forelagt kritikken fra Guttormsen overfor Mads Hansen. Han påpeker at han ikke selv har hørt podkastepisoden.

- Mitt svar er så enkelt som at jeg ikke har sagt noe om barna eller videoen, men hvis hun mener at det at flere får se videoen fører til at barna hennes blir mobbet, er poenget mitt: ikke legg ut en sånn video.

Hansen påpeker også at Guttormsen har rundt 200 000 Instagram-følgere - ikke 700.

- Så enkelt er det. Mitt råd er at hun kan se seg selv litt i speilet, og ikke bare velge influensernes go to-respons; offerrollen.

Iselin Guttormsen opplyser til Se og Hør at hun ikke har noen ytterligere kommentarer.

LES OGSÅ: Reagerer på bildedeling: - Føles feil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer