«Maskorama»:

«Ravnen» er avslørt

Nest siste sending av «Maskorama» er unnagjort, og en ny maske sto for fall.

UTE: Ravnen kom ikke videre til finalen, og måtte avsløre identiteten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått en måned siden Norge ble tatt på senga av tv-konseptet «Maskorama», og forrige lørdag så en million nordmenn Inger Lise Rypdal krype fram fra «Enhjørningens» maske.

UTE: Det var enhjørningen som måtte ta av masken og forlate programmet. Vis mer

Også denne lørdagen skulle en ny identitet avsløres, og tre deltakere få hver sin finalebillett.

«Ravnen» kom ikke videre til finalen, og måtte avsløre sin identitet. Bak masken var Anne Rimmen.

Tv-profilen har tidligere blitt konfrontert med spekulasjonene av Se og Hør, men da nektet hun for å ha noe med programmet å gjøre.

- Nå trenger jeg ikke å lyve og være så hemmelighetsfull om hva jeg driver med for tida, sa hun til Se og Hør etter avsløringen.

Hun understreket også at hun aldri nektet at hun var med på programmet, men at hun omgikk sannheten en smule.

- Haha, jeg har også hørt ryktene. Går nok mest i «byssan lull» hos meg for tida. Men «Maskorama» er kjempegøy, svarte hun nemlig for en uke siden.

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «puddelen» under «Maskorama» på NRK 1 lørdag kveld. Video: NRK Vis mer

Nytt i denne sendingen var at deltakerne fikk en kjent norsk artist å synge duett med. Flere fikk nok en knekk i overbevisningen om at Ulrikke Brandstorp gir stemmen til «Trollet», ettersom artisten dukket opp i duett med «Vikingen».

RØRENDE: Espen Grjotheim og «Trollet» rørte Jan Thomas til tårer. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
RØRENDE: Espen Grjotheim og «Trollet» rørte Jan Thomas til tårer. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Sendingen startet med låta «The Prayer», hvor «Trollet» sang duett med Espen Grjotheim. Det ble en følelsesladet opplevelse for særlig detektiv Jan Thomas, som måtte tørke tårer etter opptredenen.

Ravnen stilte i glitrende drakt, og fikk besøk på scenen av tidligere «Stjernekamp»-vinner Knut Anders Sørum. De to rocket løs til «Kids» av Robbie Williams og Kylie Minogue.

ROCKA: Knut Anders Sørum ga alt sammen med «Ravnen». Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
ROCKA: Knut Anders Sørum ga alt sammen med «Ravnen». Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Artistene som denne lørdagen bidrar til duett har heller ikke kjennskap til hvem som gjemmer seg bak maskene, og Sørum kunne fortelle at han og «Ravnen» hadde øvd hver for seg.

- Denne «Ravnen» er på nippet til å få platekontrakt, mente detektiv Nicolay Ramm.

- Noen spesielle uker

Detektivene ble tilsynelatende forbauset da det var «Elgen» sin tur på scenen. Marion Ravn mener nemlig at vedkommende har annerledes stemme fra gang til gang. «Elgen» fremførte Talking Heads-låta «Burning Down the House» sammen med Raylee.

SHOWET: «Elgen» og Raylee leverte en energisk Talking Heads-duett. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
SHOWET: «Elgen» og Raylee leverte en energisk Talking Heads-duett. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Kveldens siste duett var det «Vikingen» og nettopp Brandstorp som stod for. De to bød på «Urettferdig» av Hkeem og Unge Ferrari.

- Det har vært noen spesielle, rare uker. Det har vært litt trøkk. Det var veldig rart da jeg plutselig ble spurt om å synge duett, sa hun fra scenen.

FORVIRRER: Ulrikke Brandstorp var en soleklar Troll-kandidat, men etter denne opptreden ble nok de fleste i tvil. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
FORVIRRER: Ulrikke Brandstorp var en soleklar Troll-kandidat, men etter denne opptreden ble nok de fleste i tvil. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Etter duettene skulle deltakerne på ny opp på scenen, denne gangen uten duettpartneren. «Trollet» bød på en fengende versjon av «Fångad av en stormvind», som fikk detektivene til å reise seg for å danse.

- Ulrikke har ikke rukket å komme inn i «Trollet», sa en meget forvirret Ravn, og Ramm mente at hodet hennes kanskje kom til å sprenge.

Fisketaco-fadese

Detektivene fikk også for første gang stille deltakerne spørsmål. Jan Thomas benyttet muligheten til å spørre om vedkommende likte fisketaco - til de andre detektivenes store forargelse.

- Nå sitter det en million nordmenn som er sinte på deg fordi du hadde tidenes mulighet - så spurte du om mat, utbrøt en tydelig opprørt Ramm.

Showet stoppet imidlertid ikke opp ved fisketaco, og «Ravnen» gjorde på ny entré - med George Michael-låta «Faith». Ramm lot ikke Jan Thomas få en ny spørsmålssjanse, og spurte deltakeren om vedkommende hadde drevet med idrett.

- Ja, men ikke nå lenger. Jeg har vært i idrettens verden i mange år, svarte deltakeren.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Smør i øret

«Vikingen» bød opp til allsang med Trond-Viggo Torgersen-hiten «Tenke Sjæl». Jan Thomas fikk spørre igjen, og valgte å spørre om deltakeren hadde vært i en årlig, lettkledd parade, noe «Vikingen» svarte bekreftende på.

Siste deltaker ut var «Elgen», som dro til med «Location» av Khalid.

- Det var som å helle flytende smør i øret, mente Ramm om opptredenen, og hadde bare lovord å si om deltakeren.

IMPONERTE: «Elgen» høstet mye ros for opptreden nummer to lørdag kveld. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
IMPONERTE: «Elgen» høstet mye ros for opptreden nummer to lørdag kveld. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Ravn fikk siste spørsmål, og lurte på om «Elgen» noensinne hadde fått betalt for å spille fotball. Deltakeren svarte imidlertid ikke på spørsmålet, men mente fotballspillingen hadde skapt overskrifter.

Fire av deltakerne var på forhånd avslørt - Susann Goksør Bjerkrheim (50), Trygve Slagsvold Vedum (41), Mia Gundersen (59) og Inger Lise Rypdal (70) har alle overrasket i varierende grad.

Neste lørdag er det altså finale, og mystikken rundt de tre gjenværende identitetene vil fordufte. Først gjenstår imidlertid en hel uke til med hemmelighetskremmeri.

LES OGSÅ: - En uvirkelig situasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer