Niklas Baarli:

Raste ned i vekt: - En stor omveltning

TV2-profilen kommer med oppdatering på livskvaliteten.

VEKTNEDGANG: Niklas Baarli har gått ned i vekt ved hjelp av et litt utradisjonelt hjelpemiddel. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
VEKTNEDGANG: Niklas Baarli har gått ned i vekt ved hjelp av et litt utradisjonelt hjelpemiddel. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer
Publisert

Tidligere i høst ble det kjent at «Farmen»-programleder Niklas Silseth Baarli (34) hadde gjennomgått en betydelig vektnedgang ved hjelp av slankeballong.

- Man svelger en litt stor tablett, som har en tråd i seg. Den setter seg i magen og fyller seg opp med en halvliter vann. Den ligger der i magen i fire måneder før den sprekker. Det har hjulpet meg ned fra 106 til 91 kilo, så det går ganske radig, forklarte Baarli.

MELKESPANN: «Farmen»-programleder Niklas Baarli svarer på dramaet rundt reglene i melkespann-konkurransen Vis mer

Den gang kunne han avsløre at han allerede hadde gått ned 15 kilo, og satset på fem til i fremtiden.

Når Se og Hør tar kontakt innrømmer «Farmen»-programlederen at tallet fortsatt er det samme, men at han ikke har mistet håpet av den grunn.

Vektnedgangen har uansett hatt en positiv innvirkning på livskvaliteten.

- Jeg føler meg bra. Det er litt lettere når man ikke er så tung som det man var, forteller han.

Baarli forklarer at det var denne metoden som passet best for ham, da den var effektiv og ikke krevde særlig viljestyrke:

- Det er vel det at det ikke lenger handler om viljestyrke, for det manglet jeg virkelig.

Måtte bli avholds

Imens ballongen gjorde jobben i magesekken, måtte 34-åringen holde seg unna alkohol, noe han ikke legger skjul på at var en omveltning.

- Den største utfordringen har vært å kutte ned på alkoholen da det har vært en så stor del av det sosiale livet mitt. Så det å bestille seg en Pepsi Max når andre bestiller øl, det har vært en overgang. Men det har gått overraskende fint. Det er bare en treningssak, forteller han.

UT AV SKAPET: Niklas Baarli forteller om da han kom ut av skapet i «Alt min far ikke har lært meg». Video: TV 2 Vis mer

Til tross for at alkoholen måtte vike, smittet det ikke over på ektemannen Benjamin Baarli Silseth (32), som ifølge Nettavisen gjerne har kost seg med et glass vin - foran mannen.

Det ser derimot ikke ut til å ha vært noe problem for «Farmen»-programlederen:

- Jeg kan ikke kreve at folk rundt meg skal slutte å drikke bare fordi jeg gjør det, så det synes jeg er helt greit. Jeg gleder meg til å oppleve at Benjamin av en eller annen grunn i fremtiden må være avholds, og jeg kan drikke vin mens han ser på, spøker han

Til tross for utfordringene forteller Baarli at avholdsperioden også har hatt sine fordeler, og at forskjellen på formen, hodet og energien har vært enorm. Noen avholdsmann blir han derimot ikke av den grunn.

- Jeg tenker man må gi og ta litt. Også er det sikkert lurt å ha kjent litt på det å være avholds. Jeg velger å gå tilbake til å drikke alkohol igjen jeg asså.

Denne uken er det finaleuke i «Farmen», og med det kan han også fortelle at han selvfølgelig blir å se på finalefesten førstkommende søndag.

LES OGSÅ: Fant hverandre i sorgen