FÅR SKYLDA: I Nancys avskjedsbrev skriver hun at søsteren Julia drev henne til selvmord.  Foto: Jen Lowery / Splash News/ All Over Press
FÅR SKYLDA: I Nancys avskjedsbrev skriver hun at søsteren Julia drev henne til selvmord. Foto: Jen Lowery / Splash News/ All Over PressVis mer

Raste mot Julia i avskjedsbrev

Julia Roberts prøvde å reparere forholdet til søsteren. Men Nancy Motes hadde langt fra tilgitt filmstjernen.

SEOGHØR.NO: Lørdag ble Julia Roberts (46) søster Nancy Motes funnet død i badekaret i en leilighet i Los Angeles. Hun ble bare 37 år gammel. Et fem sider langt avskjedsbrev ble funnet i boligen, og rettsmedisineren har bekreftet at Motes tok sitt eget liv.

Følte seg mobbet av søsteren

Motes la aldri skjul på at hun var deprimert som en følge av overvekt og mobbing, og i avskjedsbrevet står det at de verste mobberne var hennes egen familie. Spesielt hennes verdenberømte søster Julia Roberts skal ha plaget Nancy.

- Over tre sider skriver hun at søsteren er ansvarlig for hennes død. Det var også en siden der hun skriver hvor mye hun elsker moren sin og en side der hun unnskylder seg til forloveden John Dilbeck, sier en kilde til The Daily News.

DROPPET OSCAR-ARRANGEMENT: De siste ukene har Julia promotert sin siste film «August: Osage County», men etter at hun fikk dødsbudskapet har hun ikke vist seg offentlig.  Foto: David Tonnessen,PacificCoastNews
DROPPET OSCAR-ARRANGEMENT: De siste ukene har Julia promotert sin siste film «August: Osage County», men etter at hun fikk dødsbudskapet har hun ikke vist seg offentlig. Foto: David Tonnessen,PacificCoastNews Vis mer

Forholdet mellom de to søstrene var lenge turbulent og de to mistet mye av kontakten etter at Nancy i fjor ga et intervju der hun anklaget skuespilleren for å nekte henne tilgang til deres syke mor.

Slankeoperert

Helt siden oppveksten var forholdet mellom de to anstrengt og Nancy skal ha følt at storesøsteren mobbet henne for overvekten.

- Å vokse opp som Pretty Womans lillesøster har gjort at jeg fokuserer på personen på innsiden og ikke utsiden. Store deler av livet følte jeg at folk dømte meg på grunn av vekten, har hun sagt ifølge Daily Mail.

I fjor brukte hun 200 000 kroner på en gastric bypass-operasjon.

Julia skal ha hatt et ønske om å legge problemene bak seg, men rakk det aldri før Nancy tok sitt eget liv.

Nancy uttrykte også interesse for forsoning i fremtiden.

- Vi jobber med det, men det vil ikke bli fikset over natten, har Motes tidligere uttalt.

Kalte Julia en «bitch»

Motes virket mer og mer ustabil i tiden før hun døde og uttrykket blant annet sitt hat for søsteren på Twitter.

- Søsteren min sa at fordi hun har så mange venner og fans så trenger hun ikke mer kjærlighet. Bare så dere vet det er «America’s Sweetheart» en bitch, skrev Nancy i slutten av januar.

- Vil du være fan av en som er så ond? Hun er ikke en gang så god skuespiller, skrev hun.

Twitter-meldingene var synlig mandag kveld, men var blitt fjernet tirsdag.

Roberts har siden nyheten om dødsfallet trukket seg fra en rekke offentlige opptredener og har kun kommentert dødsfallet gjennom familiens pressetalsmann.

- Det er med dyp sorg at familien til Nancy Motes bekrefter at hun ble funnet død i Los Angeles av det som trolig var en overdose. Familien er både sjokkert og knust.

DØDE HER: Nancy Motes ble funnet død i badekaret. Foto: FameFlynet
DØDE HER: Nancy Motes ble funnet død i badekaret. Foto: FameFlynet Vis mer

LES OGSÅ: Julia Roberts i sorg