Missekonkurranse:

Rasismestrid etter missekonkurranse

Rachael Malonson vant missekonkurranse - nå dømmes hun for hudfargen. 

IKKE MØRK NOK: Universitetet i Texas har en årlig missekåring, «Miss Black». Da Rachael Malonson ble kåret til vinner reagerte mange på at hun ikke var mørk nok i huden. Video. CNN Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Nylig ble missekonkuransen «Miss Black University of Texas» avholdt i Texas, USA. Kåringen har som formål å krone den vakreste mørke jenta på skolen.

Det kan imidlertid se ut til at det ikke bare ble glede og glitter i forbindelse med missekåringen.

Er ikke mørk nok

Rachael Malonson (22), som stakk av med den gjeve førsteplassen, har nemlig måtte tåle en rekke negative kommentarer i ettertid.

VANT: Rachel (i midten med rosa kjole) vant en missekonkurranse i Texas, Det får hun nå rasistiske bemerkninger for. Foto: CNN
VANT: Rachel (i midten med rosa kjole) vant en missekonkurranse i Texas, Det får hun nå rasistiske bemerkninger for. Foto: CNN Vis mer

Det er hudfargen hennes som har skapt debatt. På Twitter har det blusset opp en bitter rasismestrid, hvor 22-åringen anklages for og ikke være mørk nok. Dette skriver Fox News.

Malonson som i utgangspunktet var usikker på om hun skulle delta, har en mørk far og en lys mor - noe som gjør at hun er lysere i huden enn en med to mørke foreldre.

Likevel hadde hun et ønske om å sette en stopper på de stereotypiske beskrivelsene av mørkhudede.

Nettrollene som har skapt strid tok til orde like etter at Malonson ble kronet.

«Hvordan kom hun i det hele tatt med i konkurransen», har en skrevet på Twitter.

«La meg bare stille et spørsmål. Er hun svart?», skrev en annen.

Malonson har i ettertid uttalt at hun er overrasket over de negative reaksjonene, og forteller at det var nettopp slike reaksjoner hun ville unngå ved å delta.

Vil fortelle andre

- Jeg skjønner ikke at jeg etter å ha mottatt tittelen må forklare meg selv, og at det fremdeles finnes mennesker der ute som ber meg bevise noe, sa hun og fortsatte:

- Bare fordi jeg har rett hår og olivenfarget hud betyr det ikke at jeg ikke er svart. Jeg behøver ikke være på en spesiell måte for å være svart.

Malonson, som er avgangselev ved University of Texas, later til å takle kritikken og takker menneskene i det afroamerikanske samfunnet for støtten.

«Det vakre med dette er alle menneskene her på skolen som har kommet ut og støttet meg», skrev hun på Twitter.

22-åringen forteller at hun vil ta erfaringen med seg, og ser allerede muligheter til å bruke den. Det neste året vil hun fortelle mennesker om raseidentitet og bryte ned stereotyper. Dette ønsker hun å gjøre ved å dele videoer av ulike mennesker som snakker om sine kultur og rase.

LES OGSÅ: Britney Spears røpet venninnes hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer